5 typische gerechten in Chili

Travel Active
Algemeen
18 september 2017

Ga jij binnenkort naar Chili en wil je je alvast voorbereiden op het lekkere eten daar? Hier een overzicht van 5 typische Chileese gerechten!

1. Pastel de choclo

Pastel de Choclo is een zeer populair gerecht in Chili. Het is een ovenschotel dat bestaat uit mais, gehakt en olijven. Door de kruiden die in het gerecht verwerkt worden is het een pittig en tegelijkertijd zoet gerecht. Het gerecht wordt veelal als lunch gegeten en met name in de zomer wordt dit veel gegeten.

2. Empanadas

Empanadas komen uit Chili maar worden ook in Nederland gegeten, voornamelijk op verjaardagen. Het zijn kleine gevulde deeghapjes, met een vulling naar keuze.  In Chili is de empanada een typische snack, maar wordt soms ook bij de hoofdmaaltijden gegeten. Empanadas worden vaak gevuld met vlees, vis, groenten of kaas maar de meest populaire vulling in Chili is de ‘’Pine’’. Dit is een Empanada gevuld met rundvlees, ui, rozijnen, olijven en eieren.

3. Pan Amasado

Nederland staat bekend als een echt brood etend land. Maar wist je dat ze in Chili ook gek zijn op brood? De Pan Amasado is een gekneed broodje dat veelal als ontbijt, voorgerecht of bijgerecht gegeten wordt.

4. El completo

In Chili verkopen ze  een ‘’completo’’, letterlijk vertaald: ‘’compleet’’. De completo is een hotdog gevuld met de drie meest favoriete producten uit Chili bij elkaar. Het is een geroosterd broodje gevuld met worst, verse groenten en avocado. Er zijn veel verschillende varianten van de completo te krijgen, bijvoorbeeld met mayonaise.

5. Alfajor

Als je na het heerlijke eten in Chili nog ruimte hebt voor een nagerecht zal je niet teleurgesteld zijn. Ook qua toetjes is er enorm veel keuze in Chili. Neem bijvoorbeeld de Alfajor: een Chileens gebakje met 2 koekjes met een vulling ertussen. Het ziet er een beetje uit als een Oreo, maar proeft toch echt anders! De koekjes zijn bestrooid met poedersuiker en de vulling bestaat uit gekarameliseerde melk. Er zijn echter veel varianten te vinden van deze heerlijke treat: ze zijn er namelijk ook met honing, chocolade of kokos.

Ga jij deze heerlijke gerechten proberen in Chili? Bekijk ons aanbod in dit mooie land!  Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.