Argentinië: Het land van de tango, paardensport en de prachtige stranden

Travel Active
Algemeen
23 februari 2015

Wie denkt aan Argentinië, denkt aan de tango, Evita en de prachtige stranden. Maar wist je dat je in dit land ook prima op wintersport kunt gaan? Wij geven jou 8 redenen waarom jij dit veelzijdige land aan de Atlantische Oceaan wilt bezoeken.

1. De Iguazú-watervallen

Het zijn er 275 en ze storten zo’n 80 meter naar beneden: deze spectaculaire watervallen kun je bewonderen vanaf verschillende wandelpaden, vanuit een boot of zelfs vanuit een helikopter.

2. Buenos Aires

Dé stad waar de tango ontstond, maar ook de stad van de twee gezichten. Waar je in de ene straat welvaart en luxe ziet, terwijl een paar straten verder mensen in sloppenwijken, miserias, wonen. Als je er bent, bezoek dan de Avenida 9, de breedste straat ter wereld. Ook kun je het graf van Evita Perón bekijken in het La Recoleta kerkhof.

3. Het einde van de wereld

Net als Floortje Dessing naar het einde van de wereld? De stad Ushuaia is de meest zuidelijke stad op aarde en onderdeel van de provincie Vuurland. Vanaf hier kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Park Tierra del Fuego of een boottocht maken over het Beagle Kanaal. Een prachtig uitzicht op de gletsjers en bergen van Ushuaia is wat je te wachten staat.

4. Gletsjers van Patagonië

Ideaal als je even een heel ander stukje Argentinië wilt zien. Bezoek Patagonië, een leeg landschap met uitgestrekte Andesbergen, een straffe wind en meren met gletsjers en ijsschotsen. En niet te vergeten: de enige gletsjer ter wereld die niet kleiner wordt, de Perito Moreno. Wil je ook nog even naar Chili? Vanuit dit gebied kun je makkelijk te oversteek maken.

5. Wijnstad Mendoza

Hou je van wijn? Op twee uur vliegen van Buenos Aires ligt de bekende wijnstad Mendoza. Verblijf op een wijnbodega op het platteland en ga met een huurauto op pad om een supermooie rit naar de Chileense grens te maken. Je ziet de Aconcagua, de hoogste berg van het zuidelijk halfrond met een hoogte van 7 kilometer. Als dat niet indrukwekkend is…

6. Ga op wintersport

Ja, je kunt ook (zomer)skiën in Argentinië! Cerro Cathedral is één van de grootste skigebieden van Argentinië en bestaat uit 120 kilometer aan pistes. Geniet van het prachtige uitzicht op het meer van Nuhuel Huapi terwijl je de berg afraast.

7. Stad en natuur

In het noordwesten van Argentinië ligt Salta. Deze stad is populair vanwege de oude koloniale architectuur, maar je kunt er ook op pad om de fantastische natuur te gaan verkennen. Relax en wandel in de uitgestrekte valleien naar het westen terwijl het zonnetje je een lekker kleurtje geeft. Ook leuk om te doen: neem de trein naar ‘de wolken’, de Tren a las Nubes. Dit is een spectaculaire treinrit van ruim 400 kilometer lengte naar het hoogste punt op 4200 m.

8. De paardensport

Voetbal is dan wel erg populair in Argentinië, ook de paardensport wordt erg veel beoefend. Heb je altijd al willen leren hoe je polo moet spelen? Coronel Suárez is de hoofdstad van de polo, waar je in heel veel polo-estancias de beginselen van deze sport kunt leren. Aantrekken die rijlaarzen!

Wil jij ook als een echte Argentijn paarden verzorgen op een ranch en je dag afsluiten met een rit over de pampas waar je even helemaal tot rust komt en geniet van de mooiste uitzichten? Dan is boerderijwerk in Argentinië echt iets voor jou! En alsof dat nog niet genoeg is, kun je je reis ideaal combineren met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in Argentinië.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.