Travel Active 09 mei 2017

Weet jij nog niet zeker of je wilt gaan backpacken? Wij geven jou 8 redenen waarom jij nu op backpack avontuur moet gaan! Lees snel verder!

1. Je leert de wereld op een andere manier kennen

Je kunt op vakantie gaan naar de echte toeristische plekken in Europa, Azië of Amerika, maar de grootste en onbekendste avonturen bevinden zich buiten deze toeristische plekken! Ga backpacken en leer een land echt kennen, ga op reis met nieuwe vrienden en ga in gesprek met locals!

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

2. Je doet wat je zelf wilt!

Als backpacker kun je doen wat je zelf wilt, je hoeft met niemand rekening te houden. Wil jij een dagje door de stad lopen, dan doe je dat! Of een dagje helemaal niets doen en lekker aan het strand liggen? Geen probleem, je bent eigen baas!

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

3. Je maakt nieuwe vrienden

Als je gaat backpacken ben je nooit alleen. Je stapt misschien wel alleen het vliegtuig in, maar je leert onderweg zoveel nieuwe mensen kennen! Slaap in een hostel en maak nieuwe vrienden voor het leven waarmee je verder op reis gaat!

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

4. Je vergroot je zelfvertrouwen

Je gaat in je eentje op reis en je moet alles zelf regelen, hierdoor wordt je zelfstandiger en ook zelfverzekerder. Je bent op jezelf aangewezen bij het zoeken naar een slaapplek, het leggen van nieuwe contacten en het zorgen voor eten. Je moet alles zelf regelen, hierdoor krijgt je zelfvertrouwen een flinke boost!

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

5. Je werkt je CV bij

Tijdens je backpack avontuur heb je ook geld nodig, ga aan de slag in de horeca of werk op een boerderij om een zakcentje te verdienen. Je kunt ook een taalcursus volgen om de taal van het land nog beter te leren kennen. Staat allemaal goed op je CV, internationale werkervaring!

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

6. Je vindt geluk in kleine dingen

Wanneer je gaat backpacken zie je dat er mensen zijn die het een stuk minder goed hebben dan dat jij het in Nederland hebt. Je komt erachter dat mensen die bijna geen bezittingen hebben blij en gelukkig zijn met hun eigen leven. Hierdoor ga jij veel meer waarderen wat je thuis hebt.

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

7. Je leert relativeren

Als je aan de andere kant van de wereld bent is het eenvoudiger om dingen te relativeren. Door al die nieuwe culturen, vriendschappen en ervaringen denk je anders over problemen met familie, vrienden, werk of wat dan ook. Door je backpack avontuur zie je alles positiever in!

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

8. Je leert jezelf beter kennen

Wanneer je alleen gaat backpacken ben je op jezelf aangewezen, je moet alles zelf uitzoeken en regelen. Je hebt geen meningen van familie of vrienden die meebepalen wat jij gaat doen. Hierdoor ontdek je wat je zelf eigenlijk wilt, wat je leuk vind en wie je bent, je komt je 'eigen ik ' tegen tijdens je avontuur. 

8 redenen waarom jij moet gaan backpacken!

Froukje koos er ook voor om een tussenjaar te nemen en startte haar tussenjaar met backpacken in Australië! In onderstaande vlog zie je hoe ze aan het rondreizen is:


Lijkt het jou leuk om te gaan Backpacken in het buitenland?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma's