Backpackster Malou in Nieuw-Zeeland “Ik heb een lichte verslaving gekregen voor berg beklimmen”

Malou
Work & Travel
4 juni 2016

Deel 2 van backpackster Malou! Ze vertelt deze keer over haar trip naar het Zuidereiland, de Nieuw-Zeelandse gastvrijheid, haar passie voor berg beklimmen en haar ‘try before you die’ momentje! 

Backpackster Malou naar het Zuidereiland

Ik neem de prachtige ferrytocht van het Noordereiland richting het Zuidereiland om daar vervolgens mijn gehuurde 4×4 auto op te halen. Samen met de Zweedse Antonius, die ik in Wellington heb ontmoet en de neef is van mijn yoga docent. Wat is de wereld soms klein! Met het verhuur bedrijf kon ik een goede prijs maken (bedankt pap voor het leren onderhandelen) en ben ik bij aankomst even gaan shoppen in zijn kantoor, waar nog overgebleven kampeerspullen lagen, zoals een tent, waar bij het uitpakken helaas een heel groot gat in bleek te zitten. Gelukkig had ik ook daar een oplossing voor (bedankt oma voor het naaisetje, zoals oma zegt: ‘Kind dat is altijd handig, je weet maar nooit’) en duct tape doet wonderen!

blog-backpackster-malou-in-nieuw-zeeland1_1

Nieuw-Zeelandse gastvrijheid

Op zoek naar een warme slaapzak (ik blijf een vrouw met koude voeten) kwam ik in contact met de Engelse Tim, die ons uitnodigde de eerste nacht bij hem te slapen, zodat we de volgende dag de laatste spullen konden verzamelen. Na enige aarzeling besloot ik het te doen en nu weet ik dat dit in Nieuw-Zeeland de normaalste zaak is en typerend voor de Nieuw-Zeelandse gastvrijheid. Hij vroeg ons in welke auto we reden aangezien we de bergen ingingen. Toch een beetje nerveus reed ik achter hem aan, waar zelfs mijn auto moeite mee had. Na een kwartier kwamen we aan bij zijn prachtige treehouse/hippie huis, compleet met zonnepanelen, hangmatten en prachtig uitzicht op zee.

blog-backpackster-malou-in-nieuw-zeeland2

Kamperen

De volgende dag gingen we op weg om de Friese Frank op te halen, met wie ik een maand heb gereisd. De eerste nacht direct in the middle of nowhere gekampeerd, onder de mooiste milky way ooit gelegen en als cadeautje ook nog een vallende ster van een paar secconde compleet met lichtbundel erachteraan gezien. De dagen daarna hebben we 3 dagen mogen zee kajakken in het prachtige Abel Tasman National Park, bepakt met onze tent en eten hebben we onderweg gekampeerd op het strand. Gouden stranden, azuur blauw water en seals. s ’Avonds genieten van een prachtige zonsondergang en rond het kampvuur zitten. Een camping waar je alleen te voet of water kunt komen geeft een erg leuke sfeer!

Ruige westkust

Vervolgens zijn we verder richting het zuiden gereden, langs de spectaculaire en ruige westkust. Achter elke bocht, berg of plaats krijg je weer een ander stukje van Nieuw-Zeeland te zien. Ik heb nog nooit in een land gereisd waar het landschap zo vaak veranderd en waar je telkens weer wordt verrast met een geweldig uitzicht. Kamperen deden we vaak zo ver mogelijk weg van de hoofdwegen en het leukste is een gravel road in te rijden en een geweldig plekje op te zoeken met vaak alleen een wc en een meer om in te springen. Om af en toe toch te douchen hadden we een solar shower die ik op een paar hele mooie plekken kon ophangen om ergens midden in de natuur te douchen, dat is toch te gek!

blog-backpackster-malou-in-nieuw-zeeland3

Berg beklimmen

Verder heb ik een lichte verslaving gekregen in het beklimmen van bergen. Al vraag ik mij vaak de eerste kilometers af waarom mensen dit doen, geeft het zo’n kick als je eenmaal boven staat en weer een onbeschrijfelijk mooi uitzicht krijgt. Daarnaast is het super makkelijk om mensen onderweg te ontmoeten om vervolgens hetzelfde gevoel te kunnen delen.

blog-backpackster-malou-in-nieuw-zeeland4

Try before you die

Aangekomen in Queenstown was mijn ‘try before you die’ moment, namelijk een skydive. Al een tijd zat ik eraan te denken het een keer te doen, maar als het dan zover is, is het maar wat spannend! Een heerlijke spanning als je met z’n allen in het kleine vliegtuigje naar boven gaat. Ik had de eer als eerste te springen, voordat je springt hang je eerst als een paar seconde als een banaan uit een vliegtuig en vervolgens val je daar met 200 kilometer per uur uit. Het kon mij niet lang genoeg duren, wat een kick en wat kan je ver kijken, je vergeet gewoon bang te zijn, al is het moment dat de parachute opengaat toch wel een kleine opluchting! Dus dit is een boodschap voor iedereen die het ooit zou willen doen: Embrace the fear! Het is echt ontzettend gaaf!

Alleen kamperen

Een andere leuke ervaring was het alleen kamperen! De eerste nacht was best spannend, maar ook wel heel gaaf om zelf een vuurtje te maken en verrast te worden door een groep dolfijnen die voor je tent uit het water beginnen te springen, net als je de tent aan het opzetten bent. Dat maak je toch niet dagelijks mee!

blog-backpackster-malou-in-nieuw-zeeland5

Nieuw thuis

Kortom Nieuw-Zeeland is een nieuw thuis geworden, een leefstijl waar ik mij fijn bij voel. Het land is modern, maar soms heb je het gevoel dat je een paar jaar terug gaat in de tijd. Het is een land waar werken niet op nummer 1 staat, waar mensen misschien minder geld hebben voor luxe, maar waar gezinnen een paar dagen de natuur in trekken of gaan kayakken en barbecuen op het strand. Het voelt alsof je leeft in een community waarin mensen voor elkaar zorgen, eten delen en een slaapplaats aanbieden aan totale vreemde. Juist omdat er minder mensen wonen, zijn ze soms meer afhankelijk van elkaar. Een land waar de nieuwe bakker op de hoek, het veranderen van de vlag en het ontdekken van een nieuwe vogel het nieuws van de dag zijn.

Aan alles komt een eind en voor mij is het tijd om dit mooie land achter mij te laten en mij op te maken voor mijn volgende avontuur in Australië.

Backpackster Malou verlaat het mooie Nieuw-Zeeland en gaat door voor haar volgende avontuur in Australië. In haar volgende en laatste blog vertelt ze over haar backpack avontuur in Australië! Wil jij zelf gaan backpacken in Nieuw-Zeeland of Australië? Bekijk onze website voor jouw backpack mogelijkheden! Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's

Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.