8 vreemde plekken op aarde

Travel Active
Algemeen
9 mei 2015

Spooksteden, buitenaardse wezens en catacomben. Voor wie eens wat anders wil dan een vakantie naar Italië of Spanje, kan een bezoekje brengen aan deze vreemde plekken op aarde. Wat dacht je van een stad die naar rotte eieren ruikt?

Stiltezone in Mexico

In Mexico vind je de Zona del Silencio, oftewel de Stiltezone. Door een verstoring van het magnetisch veld, vallen telefoons, auto’s en andere apparaten uit. Bellen of naar de radio luisteren kan niet, omdat signalen en golven niet ontvangen worden. In de jaren dertig kwam men erachter dat er iets aan de hand was met dit gebied, toen een piloot zijn vliegtuig niet meer onder controle had. Zonder waarschuwing viel zijn radio uit en de overige instrumenten van het vliegtuig werkten niet meer of sloegen op hol.

Catacomben van Parijs

Uitgekeken op de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe? Bezoek dan eens de catacomben van Parijs. Tussen 1786 en de 19e eeuw werden er lichamen gedropt omdat de bovengrondse kerkhoven te vol zaten. Nu kun je als toerist de 1,7 kilometer lange gangen bezoeken. Je daalt een trapje van 25 meter af en komt terecht in een wereld van doodskoppen, donkere tunnels en de beenderen van zes miljoen mensen.

Kerncentrale Tsjernobyl

In 1986 vond er een kernramp plaats die de hele stad Pripyat in Oekraïne verwoestte, tegenwoordig is het een spookstad. Door de hoge dosis straling kregen veel bewoners later misvormde kinderen. Er bevindt zich nog steeds wat straling in de lucht, maar je kunt het terrein wel bezoeken onder begeleiding van een gids. Vanuit een hostel of hotel in Kiev kun je dagtrips maken. Wel alleen mét verzekering die jij zelf moet afsluiten, aangezien het natuurlijk niet geheel onschadelijk is voor je lichaam om er rond te lopen…

Spookstad in China

Fengdu is een spookstad waar volgens legendes de doden naartoe komen. De stad staat gedeeltelijk onder water en staat leeg. Bij een bezoek aan de stad zie je meer dan 70 boeddhistische en taoïstische tempels en 18 demonen. ‘Het is interessant dat alle mensen ooit inwoner van Fengdu zullen zijn’, schreef dichter Li Bai ooit in een gedicht. Freaky.

Bermudadriehoek in de Atlantische Oceaan

Deze denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico, werd bekend doordat er boten en vliegtuigen verdwenen zouden zijn. Gedacht werd aan magnetische effecten of buitenaardse wetens. Wetenschappers deden onderzoeken, maar een eenduidige verklaring is nog niet gevonden. De drukste vaar- en vliegroutes gaan over dit gebied, dus dat kan een logische verklaring zijn voor het hogere aantal ongelukken.

Ufo’s in de Verenigde Staten

Het wordt de Bermudadriehoek van het Westen genoemd: De San Luis Vallei. Hij ligt aan de voet van de Rocky Mountains en er zijn, zoals men beweert, opvallend veel ufo’s gezien. Judy Messoline is een van de inwoners van de plaats en heeft haar eigen ufo-uitkijktoren gebouwd, waar toeristen hopen een glimp op te kunnen vangen van de ufo’s. Benieuwd naar waar precies in Amerika ufo’s gezien zijn? Op deze website vind je een overzicht, inclusief beschrijvingen van ooggetuigen.

Vulkanen in Nieuw-Zeeland

Rotorua is een stad in het noorden van Nieuw-Zeeland en is bijzonder. Er is namelijk veel geothermische activiteit, met andere woorden: er ontstaat aardwarmte door het temperatuurverschil tussen het aardoppervlak en warmtereservoirs die diep in de aarde liggen. Rotorua werd twee keer bekroond tot de mooiste stad van Nieuw-Zeeland. Om dit natuurverschijnsel te zien moet je er wel wat voor over hebben. De stad stinkt namelijk ontzettend naar rotte eieren en zwaveldioxide.

Dode vogels in India

Jatinga is een klein dorpje in Noordoost India, waar sinds 100 jaar elk jaar in september en oktober, veel vogels doodgaan. Wat het nog gekker maakt, is dat dit altijd tussen 19:00 en 22:00 uur gebeurt. Wetenschappers weten niet hoe het komt. Wellicht raken de volgens in de war door de mist of lichten, ligt het aan de luchtdruk, de windsnelheid óf is er iets aan de hand met het magnetisch veld.

En naast deze acht plekken zijn er natuurlijk nog veel meer griezelige of vreemde plekken op onze aardbol. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zelfmoordbos in Japan of het poppenbos in Mexico? Lees gauw verder via onderstaande blog. Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.