Top 5: De engste horror plekken op aarde

Travel Active
Algemeen
30 oktober 2013

Morgenavond is het Halloween. Tijd om met een zak chips en een dekentje op de bank te ploffen en je favoriete griezelfilm te kijken. Of misschien heb je wel ergens een hip and happening Halloween feestje en trek jij je origineelste kostuum aan. Wij hebben in ieder geval onze plastic heksenneus al op en geven je alvast wat te griezelen. Hieronder vind 5 echt bestaande horrorplekken van over de hele wereld. Happy Halloween everybody!

Sedlec in Tsjechië

We beginnen met de bottenkapel in Sedlec. In de 13de eeuw was de begraafplaats van Sedlec ontzettend populair omdat de grond van uit het heilige land zou komen. Dit betekende dat mensen overal vandaan kwamen om hun geliefden daar te begraven. Na een pest epidemie en een bloederige oorlog lagen er zoveel lichamen dat het kerkhof bijna uit zijn voegen barstte. Een deel van de botten werd opgegraven zodat er ruimte gemaakt kon worden voor nieuwe graven. De opgegraven botten werden door de houtsnijder Frantisek Rint verwerkt in de versiering van de kapel bij de begraafplaats, in opdracht van de priesters. Het pronkstuk van de kapel is de macabere kroonluchter, geheel gemaakt van botten. Brrr…

Aokigahara bos in Japan

Oké, stel je voor: Je loopt door een bos. En er zijn zo veel bomen, dat het daglicht niet door de bladeren heen komt. Plotseling zie je iets groots aan een tak hangen. Het lijkt op een grote jute zak, maar terwijl je dichterbij komt, besef je dat het een lichaam is. Je kijkt om je heen en ziet dat er aan alle andere bomen ook lichamen hangen. Je bent omringt… Welkom in het Aokigahara in Japan, het zelfmoord bos. Oorzaak van alle ellende is het boek Kuroi Kaiju (De zwarte zee van bomen) waarin twee van de hoofdpersonen zelfmoord plegen in dit bos. Sinds 1950 hebben meer dan 500 mensen hun voorbeeld gevolgd.

Winchester Mystery House in San Jose, USA

160 kamers, een doolhof, doodlopende gangen, geheime deuren en trappen die naar niets leiden. Welkom het het Winchester house in San Jose. De ontwerper is de eigenaresse van het huis, de rijke Winchester vuurwapens erfgename, Sarah Winchester. Eind 19de eeuw verloor zij haar haar echtgenoot en dochter en raakte hierdoor zo van slag dat in haar wanhoop ze een medium bezocht. Die vertelde haar dat ze werd lastiggevallen door de geesten van alle slachtoffers van de Winchester vuurwapens. Om de geesten tevreden te stellen moest ze haar huis blijven verbouwen en uitbreiden. In 1884 begon Sarah aan de bouw van het huis en de bouw duurde 38 jaar lang, tot haar dood. Het huis is groot genoeg om in te verdwalen en op alle muren is een spinnenweb motief te vinden, wat volgens Sarah de geesten kalmeerden.

La Isla de las Muneca in Mexico

La Isla de las Muneca, of het eiland van de poppen had slechts één bewoner: Don Julian Santana Barrera. Volgens de legende verdronk er jaren geleden een klein meisje vlakbij het eiland. Barrera vond haar lichaam en later spoelde ook haar pop aan. Dit was de start van een collectie. Barrera spaarde 50 jaar lang aangespoelde en weggegooide poppen en ter nagedachtenis van het meisje hing hij ze over het hele eiland op. Barrera beweerde dat de poppen bezeten waren door de ziel van het meisje en de lokale bevolking zweert dat de poppen tegen elkaar fluisteren en met hun ogen bewegen. In 2001 stief Barrera. Hij verdronk op precies dezelfde plek waar hij jaren geleden het lichaam van het meisje had gevonden.

De voodoo markt in Togo

In West Afrika is voodoo nog steeds een populaire religie en in de hoofdstad van Togo vind je de grootste voodoo markt van Afrika. Op de Akodessewa markt vind je een bizarre verzameling van onder andere botten, dierenpoten en al het andere wat je voodoo dokter hartje begeert. Volgens deze dokters zitten er magische krachten in deze dier restanten en deze kunnen gebruikt worden voor elk pijntje, kwaaltje en probleempje dat je hebt. Een waar paradijs voor voodoo dokters, maar wij vinden het eruit zien als een scene van The Texas Chainsaw Massacre…

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.