Alle New York highlights op een rijtje!

Travel Active
Algemeen
12 oktober 2018

Welcome to New York, the city that never sleeps! De grootste stad van heel de VS en bovendien een échte wereldstad. Deze stad is een grote inspiratiebron voor vele films, series en liedjes en is niet voor niets een bestemming waar jaarlijks miljoenen bezoekers op af komen. Weten welke New York highlights je absoluut niet mag missen? Wij hebben ze op een rijtje gezet:

Rockefeller center

Wanneer je op zoek bent naar het uitzicht der uitzichten moet je absoluut een bezoekje brengen aan het Rockefeller center, oftewel, the Top of the Rock! Een gebouw met adembenemend mooi uitzicht over heel New York. Vanuit het observation deck van het Rockefeller center kun je aan de ene kan over Central park kijken en vanaf de andere kant zie je het bekende uitzicht op de Empire state building. Dit zorgt voor prachtige plaatjes!

Alle New York highlights op een rijtje 1

Empire state building

Net zoals het Rockefeller center kun je ook de Empire state building bezoeken voor een kijkje vanaf de top van het gebouw. Het gebouw is iets hoger dan het Rockefeller center, waardoor je nóg verder over New York kunt kijken. De meningen verschillen nogal over de vraag welke van de twee gebouwen het mooiste uitzicht heeft, maar om het écht zeker te weten zit er maar één ding op: beide gebouwen bezoeken! 😉

Alle New York highlights op een rijtje 2

Central park

Central park is het bekendste park van New York. Je kent het misschien wel van de film Home Alone of van een andere serie of film. Het park is zo enorm groot dat je je er makkelijk een aantal uur kunt vermaken. Ook kun je een fiets huren en een mooie ronde om het park heen fietsen. In het park zelf mag absoluut niet gefietst worden, maar er zijn genoeg plekken om je fiets even neer te zetten wanneer je een stuk van het park wilt verkennen. Hier ben je zeker wel eventjes zoet mee!

Times square

Times square, de plek die je zeker bezocht moet hebben om jouw New York avontuur compleet te maken! Het is ook zo opvallend met alle lichten en billboards dat je er bijna niet omheen kunt. Vooral in de avond is deze spot een échte must see. Je kijkt je ogen uit met alle lichten en felle kleuren die zich om je heen bevinden en het is er altijd druk, maar wel heel gezellig!

Alle New York highlights op een rijtje 3

Brooklyn bridge

De Brooklyn bridge verbindt de stadsdelen Manhattan en Brooklyn over de East River. Een wandeling over deze brug kun je zeker niet overslaan! Voor de liefhebber kun je ook al fietsend de brug oversteken, maar houd er rekening mee dat dit niet van een leien dakje zal gaan met de vele mensen die zich dagelijks op de brug bevinden…Als je eenmaal de overkant hebt bereikt is het zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan het Brooklyn bridge park. Vanuit dit park kijk je vlak over het water naar Manhattan, wat wederom voor een prachtig uitzicht zorgt! Je kijkt uit op het drukke Manhattan terwijl jijzelf aan de overkant aan het relaxen bent in een rustige omgeving. Een ideaal contrast als je even aan de drukte wilt ontsnappen! Verder is het ook zeker de moeite waard om Brooklyn verder te gaan verkennen.

Alle New York highlights op een rijtje 4

Vrijheidsbeeld

Het vrijheidsbeeld (the statue of liberty, zoals dat zo in Amerika heet) is hét symbool voor de vrijheid van de Verenigde staten. Vanuit de rand van het Brooklyn Bridge park kun je het beeld al spotten en ook vanuit Battery Park kun het beeld van een afstand aanschouwen. Om het beeld pas echt goed te kunnen zien moet je een boottocht regelen en vaak zit hier een bezoekje aan Ellis Island al bij inbegrepen. Let’s go!

Alle New York highlights op een rijtje 5

Ground Zero

Na de afschuwelijke aanslag op de Twin Towers die op 11 september 2001 heeft plaatsgevonden, is op precies dezelfde plek als waar de gebouwen hebben gestaan een herdenkingsmonument geplaatst voor de slachtoffers van deze terroristische aanslag. De twee monumenten die vandaag de dag op Ground Zero staan zijn als het ware grote bassins met randen waarin de namen van alle slachtoffers zijn gegrafeerd. Op deze indrukwekkende plek kun je ook het 9/11 museum bezoeken, wat zeker de moeite waard is. Bovendien staat op deze plek het hoogste gebouw van New York, het One World Trade Center. Dit gebouw wordt ook wel de Freedom Tower genoemd, die na de verwoesting van het oorspronkelijke One World Trade Center werd gebouwd.

Alle New York highlights op een rijtje 6

Highline park

Het Highline Park is misschien niet het meest stereotype park dat er bestaat, maar wel zeker een erg leuk park om doorheen te lopen. Het park bevindt zich midden in Manhattan waardoor er geweldige spots te zien zijn tijdens de wandelroute door het park. Het park ligt op een oorspronkelijk verhoogde treinrails die inmiddels al bijna 40 jaar niet meer gebruikt wordt. Vandaag de dag trekt het park vooral vele bezoekers die willen genieten van het o zo prachtige New York!

Chinatown & Little Italy

Voor de liefhebbers van verschillende culturen is een bezoekje aan China Town en Little Italy zeker aan te raden. Deze multiculturele wijken lopen in elkaar over en zorgen ervoor dat je even compleet wordt ondergedompeld in een andere cultuur. Zo zie je overal om je heen winkeltjes met Chinese uithangborden en wanneer je in de Italiaanse wijk bent kun je een bekende Italiaanse cannoli proeven en nog veel meer Italiaanse specialiteiten!

Alle New York highlights op een rijtje 7

Grand Central

Grand Central is het grootste treinstation ter wereld. Je herkent het misschien wel van de serie Gossip Girl of uit de film Madagascar. Buiten dat Grand Central vervoersmogelijkheden biedt, zijn er ook vele eetmogelijkheden te vinden. Zo bevindt er zich bijvoorbeeld een ware food hall in het gebouw waar je o.a. de bekende ketens Magnolia Bakery en Shake Shack kunt vinden. Ook zitten grote merken als Apple en Tiffany’s in het gebouw, dus er is genoeg te beleven. Bovendien is Grand Central gewoon een prachtig gebouw dat je zeker weten gezien moet hebben!

Alle New York highlights op een rijtje 8

New York Public library

De New York Public library is een openbare bibliotheek midden in het hart van New York, Manhattan. Het gebouw heeft een prachtige architectuur en is zowel van binnen als van buiten prachtig om te zien. Je kunt gratis een bezoekje brengen aan deze bibliotheek en hier moet je dan ook dankbaar gebruik van maken! Wees wel een beetje stil, want alhoewel veel bezoekers toeristen zijn, zitten er ook bezoekers die daadwerkelijk gebruik maken van de faciliteiten in de bibliotheek om hard te kunnen studeren.

Washington Square Park

Washington Square park is een klein maar gezellig parkje dat zich midden in New York bevindt. Het is een perfect park om even tot rust te komen, maar aangezien er hier geregeld vele straatartiesten komen is er ook genoeg te zien. Aan de voorkant van het park is een enorme triomfboog gebouwd die ook wel de arc de triomphe van New York wordt genoemd. Zeker leuk om deze plek mee te nemen in je route door de stad!

Alle New York highlights op een rijtje 9

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.