De must see’s & do’s in het Duitse Frankfurt

Travel Active
Algemeen
8 december 2014

Voor een interessante stedentrip of het leren van een andere taal hoef je natuurlijk niet altijd ver van huis te gaan. Vandaag reizen we af naar ons buurland, Duitsland. Eén van haar grootste steden is Frankfurt, tevens het grootste financiële centrum van Duitsland. In minder dan 4 uur brengt de trein je van Amsterdam naar Frankfurt. Te lang? Pak dan het vliegtuig en waan je binnen een klein uurtje in deze metropool. Your next step? Bekijk in deze blog de must see’s & do’s in Frankfurt.

Duitse kerstmarkten

Als je ergens een kerstmarkt wilt bezoeken, dan moet je toch echt in Duitsland zijn. Al jaren worden in veel Duitse steden kerstmarkten georganiseerd waarbij het centrum van de stad volledig wordt voorzien van gekleurde lichtjes en diverse kraampjes met kerst- of andere koopjes. Niet te vergeten alle eetkraampjes die gestald staan, van broodjes braadworst tot aan Belgische frieten en de bekende Duitse Reibekuchen. De kerstmarkt in Frankfurt onderscheidt zich daarnaast door de hoogste kerstboom van Duitsland, exclusieve appelglühwein (lokale favoriet) en Bethmännchen amandelsnoepjes. Ben jij rond de Kerst in Frankfurt en wil je een kijkje nemen op deze bijzondere markt? Je vindt hem in het oude centrum aan de Römerberg.

Winkeltips voor tijdens je verblijf

Wil jij tijdens je bezoek aan Frankfurt niet alleen aan sightseeing doen, maar ook met wat extra bagage naar huis komen? Heb jij even geluk, Frankfurt’s mode is zeer gevarieerd en veelzijdig. Op de Zeil-promenade in Frankfurt vind je alle grote warenhuizen, boetieks en modeketens die er zijn. Dit is bovendien een autovrije winkelstraat! En of dit nog niet genoeg is: er zijn ook nog twee grote winkelcentra in deze stad, namelijk My Zeil en Zeil Galleria waar je tevens terecht kunt om een lekker hapje te eten. Ook wanneer je niet voor het winkelen komt, is het overdekte winkelcentrum My Zeil een must see in de stad, dit door haar bijzondere architectuur.

Enkele highlights in Frankfurt

Tijdens je bezoek aan Frankfurt kun je natuurlijk zelf op ontdekking gaan, maar om je een beetje op weg te helpen staan hieronder enkele highlights die zeker de moeite waard zijn tijdens jouw bezoek aan Frankfurt.

Uitzicht over Frankfurt 

Om van een mooi uitzicht over Frankfurt te genieten kun je onder andere de toren van de Dom in Frankfurt beklimmen. Deze Dom is ook de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Het zijn wel meer dan 300 treden, maar dan heb je ook wat: een goed uitzicht over de oude binnenstad. Het beste en mooiste uitzicht vind je echter niet hier, maar via het panorama dak van Main Tower, de op één na hoogste wolkenkrabber van Frankfurt. Op de 54e verdieping kun je genieten van het uitzicht over heel Frankfurt en zijn omgeving en tevens een drankje nuttigen op het aanwezige dakterras.

Main

De Main is de grootste rivier die midden door Frankfurt loopt, vandaar dat de stad ook de originele naam Frankfurt am Main draagt (tevens om verwarring te voorkomen met de plaats Frankfurt gelegen aan de Oder). Tijdens je verblijf kun je een wandeling maken langs deze rivier die maar liefst 19 bruggen telt (deze verbinden de twee stadsdelen met elkaar). Op enkele van deze, zoals bijvoorbeeld de voetgangersbrug Eisener Steg heb je een mooi uitzicht over Frankfurtstad. Daarnaast kun je ter hoogte van het centrum ook opstappen voor een rondvaart over de main. Genoeg mogelijkheden dus.

Römerberg

Het centrale stadsplein van Frankfurt is Römerberg en deze bevindt zich in de oude binnenstad (Altstadt). Dit plein is eigenlijk een reconstructie van hoe het plein er uit zag tijdens de Middeleeuwen. Deze oorspronkelijke gebouwen zijn echter gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de Duitsers zijn er wel in geslaagd om de sfeer van een authentiek Middeleeuws plein te reconstrueren. Op en rondom het plein vind je nog verschillende historische gebouwen die het bezichtigen waard zijn.

Leer Duits op de vakkundige talenschool in Frankfurt

Op Travel Today hebben we al meerdere Duitse steden uitgelicht die zich perfect lenen als taalreis bestemming, zo ook Frankfurt! Niet ver van huis, maar toch genoeg moois en nieuws om te ontdekken terwijl jij de Duitse taal leert of deze verbetert. Bovendien is de ligging van de talenschool in Frankfurt ideaal: in het centrum in de wijk Sachsenhausen, één van de gezelligste wijken van de stad. Verder kun je in Frankfurt genoeg cultuur snuiven tijdens jouw verblijf. Er is volop bedrijvigheid en ook liefhebbers van moderne architectuur komen ogen tekort. Gelukkig hoef je niet alleen op pad door de stad, vooral in de eerste dagen handig, want de talenschool organiseert veel sport- en spelactiviteiten en excursies naar interessante bestemmingen met alle andere internationale studenten.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.