Combineer in december jouw taalreis met één van deze leuke kerstmarkten

Travel Active
Taalreizen
6 november 2019

December de gezelligste tijd van het jaar. De tijd om een van de velen kerstmarkten te bezoeken! Wandel langs de kraampjes, waag een rondje op de schaatsbaan en warm jezelf op met een lekkere warme chocomelk bij het kampvuur.

Londen – Winter Wonderland

Ieder jaar wordt tijdens het Winter Wonderland een deel van Hyde Park omgetoverd tot een enorme kerstmarkt met een kermis, een ijsbaan en een reuzenrad. Ook zijn er verschillende shows en kun je natuurlijk op de foto met de kerstman. Een leuk plek om samen met vrienden of klasgenoten naartoe te gaan tijdens jouw taalreis. De kerstmarkt is al geopend vanaf 21 november!

New York

In New York kun je heel veel verschillende kerstmarkten bezoeken. Een van de bekendste is misschien wel die in Bryant Park. Vanaf eind oktober kun je al terecht om jouw kerstversiering uit te zoeken. De grote markt met schaatsbaan zorgt ervoor dat je al vanaf oktober het ultieme kerstgevoel in huis haalt.

Wil je liever naar een kleinere markt in New York bezoek dan de kerstmarkt op Union Square. Op deze markt vind je van allerlei lekkernijen in de velen eetkraampjes. Dit is de plek om tijdens jouw taalreis in Amerika het perfecte cadeautje voor thuis te kopen.

Wil je nou zoveel mogelijk kerstmarkten zien dan kun je ook deelnemen aan een kerstmarkten wandeltour. Deze tour brengt je langs de meest uiteenlopende kerstmarkten. Zo weet je zeker dat je alles gezien hebt!

Berlijn – Berliner Weihnachtszeit

De Berliner Weihnachtszeit is een kerstmarkt dichtbij het centraal gelegen Alexanderplatz. Het is een van de oudste kerstmarkten in Berlijn. Naast de verschillende kraampjes vind je er ook een groot reuzenrad en in het midden van de markt een ijsbaan. Leuk om je Duits eens goed te testen tijdens jouw taalreis.

Frankfurt - Weihnachtsmarkt

De kerstmarkt in Frankfurt is een van de grootste en mooiste in Duitsland. Jaarlijks komen er rond de drie miljoen bezoekers! Vooral het vele eten zorgt ervoor dat de kerstmarkt jaarlijks zoveel bezoekers trekt. De kerstmarkt is in het oude centrum aan de Römerberg en gaat van de Dom naar de winkelstraten. De kerstmarkt is zo groot dat je de ene na de andere verrassing tegenkomt.

Hamburg 

Hamburg pakt uit met de kerst. Door de hele stad vind je maar liefst 15 kerstmarkten. Vlakbij het Gerhard-Hauptmann-Platz, rondom de St. Petri Kerk, vind je een betoverende en romantische kerstmarkt met dank aan de unieke verlichting. Maar eigenlijk hoef je alleen maar een rondje door de stad te lopen om verschillende kerstmarkten te bezoeken.

Madrid – Plaza Major

In Spanje wordt de kerst uitbundig gevierd. Het is dan ook niet gek dat alle straten in de hoofdstad mooi verlicht zijn met allerlei vormen en kleuren. Elk jaar vindt er op het grote plein Plaza Mayor vanaf eind november een kerstmarkt plaats. Het plein staat vol met meer dan 100 kramen die van alles en nog wat verkopen. De kerstmarkt is elke dag open van 10 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds.

Barcelona - Feria de Santa Lucia

De Feria de Santa Lucia is de oudste en meest traditionele kerstmarkt van Barcelona en waarschijnlijk ook van heel Catalonië. Op het Plaza Nova voor de Kathedraal en rondom de grootste kerk van Barcelona staan in de smalle straten honderden kramen met allerlei kerstproducten.

Valencia - Mercadillo del Mercado Central

Niet alleen in Madrid en Barcelona zijn er kerstmarkten te vinden, maar ook in Valencia. De Mercadillo del Mercade Central heeft meer dan 60 kramen en vindt plaats rondom de oude en zeer bekende markthal. Deze kerstmarkt begint in december en eindigt op 6 januari.

In Spanje en Duitsland zijn er dus genoeg mogelijkheden om jouw geleerde taal skills meteen in de praktijk te brengen op een van de kerstmarkten.

Zou jij graag een taalreis willen doen in december? Kijk dan nu op onze website voor de mogelijkheden of vraag onze gratis Taalreizen brochure aan voor meer informatie.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.