Infodagen Gratis magazine
Travel Active 04 december 2019

'The bigger the better’ Een uitspraak die vaak geassocieerd wordt met de Amerikaanse cultuur. Amerika staat om veel dingen bekend, maar één van de belangrijkste is toch wel fastfood!. Nu zijn er al een aantal fastfood restaurants overgevlogen naar ons kleine kikkerlandje. Denk aan: McDonalds, Burger King en KFC, maar ook Dunkin Donuts, TacoBell en FiveGuys. Maar in Amerika zijn er nog veel meer fastfood ketens waar je van een lekkere ongezonde maaltijd kunt genieten. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje!

Wendy’s

Wendy’s is met zón 6650 restaurants werelds derde grootste hamburgerketen na de McDonalds en Burger King. De meeste restaurants van Wendy’s zijn te vinden in Noord-Amerika. Wendy’s is vooral bekend van haar karakteristieke vierkante hamburgers en de ‘Frosty’, een soort softijs vermengd met bevroren zetmeel. Naast de vierkante hamburgers en de Frosty kun je er ook terecht om kipsandwiches, frietjes en normale hamburgers te eten en verschillende frisdranken te drinken.

eat-like-an-american 

Chipotle Mexican Grill

Chipotle Mexican grill richt zich op de Mexicaanse keuken. Het restaurant is gespecialiseerd in burritos, taco’s en nacho’s. Wat ook niet onbelangrijk is: Chipotle heeft vegetarische en vegan opties! De kans dat je kennis maakt met Chipotle is groot, er zijn namelijk 2.500 vestigingen in de VS.

eat-like-an-american 

T.G.I Friday’s

Friday’s is een Amerikaanse fastfoodketen die zich voornamelijk specialiseert in ‘casual dining’. Bij T.G.I. Friday's eet je redelijk goedkope maaltijden, in een rustige omgeving met service aan tafel. De keten zit tussen fastfood en "fine dining" in. T.G.I. Friday's staat bekend om haar karakteristieke interieur met rood-wit gestreepte afdakjes, Tiffany lampen en antiekstukken als decoratie. Hier binnen is het altijd vrijdag. En daar houdt natuurlijk iedereen van!

eat-like-an-american 

Arby’s

Als je van vlees houdt dan moet je naar Arby’s. Arby’s is namelijk hét restaurant voor de vleesliefhebbers. Hun slogan is niet voor niets ‘We have the beef’. De specialiteit van het restaurant is dan ook de roast beef sandwich met de gekrulde frietjes. Je hoeft natuurlijk niet per se voor deze sandwich te gaan er is genoeg keuze. Geniet van een van de andere sandwiches, wraps of salades. Daarnaast heeft Arby’s ook nog limited edition gerechten. Kijk voordat je langs gaat altijd even op het speciale menu. Wie weet ga je wel voor een Oreo bites of een mint chocolade milkshake.

eat-like-an-american 

In-N-out

Bij In-N-out kun je terecht voor de klassieke hamburgers: hamburger, cheeseburger en een double cheeseburger. Natuurlijk kun je hier ook genieten van Franse Friet, milkshakes en frisdrank. Het leuke aan In-N-Out is het geheime menu. Dit staat niet op de borden of in het restaurant maar kun je wel overal bestellen. Het geheime menu bestaat uit onder andere uit een 4 x 4 (vier hamburgers en vier plakken kaas), Protein Style (een hamburger zonder brood maar met een wrap) en de bekendste is de Animal Style Friet, dit is friet met gesmolten kaas en gegrilde uien! In-N-Out is vooral in de toeristische gebieden te vinden, bij een bezoek aan de Oost- of Westkust is de kans groot dat je er een tegenkomt.

eat-like-an-american 

Five Guys

Hoewel Five Guys ondertussen ook in Nederland al meerder filialelen geopend heeft, is het alsnog een aanrader als je in Amerika bent! De burgers worden gemaakt van vers rundvlees en de frietjes worden elke dag vers gesneden. Five Guys staat bekend om zijn no-nonsensementaliteit. Het bedrijf doet niet aan bezorgen, heeft geen drive-ins en heeft het product heilig verklaard; het veranderen van het recept is uit den boze. Het aantal ingrediënten van de hamburger is bijvoorbeeld nooit verlaagd omwille van meer winst. Dat betekent wel dat de klant soms wat meer moet betalen voor een burger als de prijzen van de bevoorrading omhooggaan. Een van de grootste trekpleisters is het gratis refill systeem: de bezoekers kunnen met een beker naar de automaat lopen en zo vaak frisdrank bijvullen als ze willen. Iets anders waarin Five Guys zich onderscheidt van veel andere fastfoodketens, is dat de friet in pindaolie wordt gebakken.

eat-like-an-american 

Denny’s

Als je graag ontbijt met een milkshake en een hamburger met kaas, bacon en eieren, zit je goed bij Denny's. Trouwens ook als je de dag wilt eindigen met een ijskoffie en rijkgevulde wrap. Een van Denny's unieke kenmerken is dat het restaurant 24 uur per dag geopend is. Dus heb je last van een jetlag en heb je om half 4 ’s nachts ontzettende trek in scrambled eggs met pancakes, bacon en worstjes? Geen probleem.

eat-like-an-american 

Bij welk fastfoodketen ga jij eten? Bekijk ons aanbod in Amerika en bezoek jouw favoriete restaurant.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's