5 redenen voor een jaar High School in Amerika

Linda
High School
26 juni 2015

Het schooljaar is bijna voorbij. Voor de meeste studenten een feest, maar voor Linda is het na de gezellige uitjes met vrienden en gastgezin, prom en graduation, tijd om naar huis te gaan. Zij zat dit jaar op een High School in Amerika en geeft vijf redenen voor waarom jij dat ook zou moeten doen!

Naar een High School in Amerika

Ben je erover aan het denken om een jaar naar een ander land te gaan? Natuurlijk is het geen makkelijke keuze, ook ik weet dat maar al te goed. Je laat van alles achter, je familie en vrienden, je kamer, je school, je oude vertrouwde woonplaats, het eten waaraan je gewend bent, je huisdier en ik kan zo nog wel even doorgaan. Maar weet je wat je ervoor terugkrijgt? Hetzelfde wat ik eerder in Nederland achterliet, laat ik nu ook hier achter. Omdat ik hier een tweede leven heb opgebouwd. En daarom deel ik graag deze vijf redenen voor het doen van een High School jaar met jou.

1. Je leert een extra taal vloeiend spreken!

Ik kon natuurlijk al een beetje Engels spreken voordat ik hier kwam, maar nu kan ik het helemaal vloeiend. Ik denk nu in het Engels en droom zelfs in het Engels. Ik denk dat dit een goede reden is om een jaar high school te doen, want tegenwoordig zie je dat je het steeds meer moet gebruiken.

2. Een tweede familie!

Je ontmoet vreemdelingen die na een jaar opeens als familie kunnen voelen. Jij kiest er niet alleen voor om je eigen vertrouwde plek te verlaten, maar de familie die je in huis neemt openen hun vertrouwde plek voor jou.

3. Je ervaart een nieuwe cultuur en stad

Op vakantie kun je wel highlights van plaatsen bekijken, maar als je echt bij de locals in huis woont, kom je nog zo veel meer te weten over de cultuur. Hier in Texas hebben ze veel Tex-Mex restaurants, voor degenen die niet weten wat het is: “SUPER PITTIG”. Die kant van de cultuur heb ik ook al even ervaren en ik heb geen smaakpupillen meer over. Al betekent het natuurlijk niet dat we dit elke dag eten.

4. Vriendschappen ‘all over the world’

Je zult zoveel nieuwe mensen ontmoeten, dingen van ze leren en waarschijnlijk vriendschappen ontwikkelen die je voor de rest van je leven zult houden. Veel mensen zijn heel geïnteresseerd in je, omdat jij DE buitenlander bent. Natuurlijk ook wel leuk, maar houd er rekening mee dat je jou verhaal over jouw Hollandse leventje soms wel meer dan drie keer op een dag moet vertellen. Zelf vind ik zulke dingen helemaal leuk, omdat ik graag met mensen praat en ze vertel over mijn leven.

5. Jouw eigen ontwikkeling

Tijdens dit jaar heb ik op een andere manier leren denken en geleerd dat niet alleen jouw manier van dingen doen goed hoeft te zijn. Hier is het allemaal zo anders dan in Nederland en daarom kun je het ook amper vergelijken. En aangezien je er hier soms ook wel een beetje zelf voor staat leer je ook jezelf kennen en zelf dingen ondernemen.

Behalve deze vijf redenen, staat een High Schooljaar goed op je cv en kan het je helpen bij het vinden van een baan. Niet alleen heb je de tijd van je leven tijdens het schooljaar zelf, maar je zult er de rest van je leven profijt van hebben.

Wil je net als Linda naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.