Infodagen Gratis magazine
Travel Active 19 februari 2018

Onder de reizigers staat Australië bekend als het land van de eeuwige zomer, het relaxte leven en eindeloze avonturen. Daarnaast houden ze ook van hun festivals! Dit zijn de leukste festivals van Australië:

Wide Open Space

Dit festival is een van de best bewaarde geheimen van het Australische festivalcircuit – ondanks dat het een groot festival is. Het unieke van dit festival is dat het zich afspeelt in de wildernis van Centraal-Australië. Het is een lange weg om te reizen, maar voor iedereen die de kans grijpt, is het een ervaring als geen ander in Australië.

Sydney new years eve

Bekend om het meest spectaculaire vuurwerk te wereld. Sydney New Years Eve is een show die iedereen op de bucketlist zou moeten hebben staan. Samen met 1.6 miljoen andere kun je deze show op 2 momenten bijwonen. Om 9pm begint ‘the family fireworks’ en daarna heb je om 12 uur de ‘midnight fireworks’.festivals sydney

Melbourne Cup Horse Racing Carnival

Deze race is een van de grootste sportevenementen van Australië. Melbourne heeft zelf een feestdag om het te eren. Fashion is ook een belangrijk onderdeel van het evenement. De dames gaan gekleed tot in de puntjes met modieuze hoeden en de mannen in pakken. Er wordt champagne en aardbeien geserveerd terwijl er hevig op de paarden wordt gegokt. Als je het evenement niet kunt bijwonen, is er altijd wel een café of huisfeest waar je het kan volgen.

Australia day

26 januari is het in Australië, Australia day. Overal in het land wordt dit feest gehouden. De Australiërs gaan deze dag naar het strand of naar het park voor een picknick en een spelletje cricket. Sydney heeft ook vuurwerk en evenementen overal in de stad, net als alle grote steden. Het is hun nationale dag dus ideaal om met de locals te vieren!

Perth International Arts Festival

Het Perth International Arts Festival bestaat nu al 60 jaar. Het is het langstlopende kunstfestival van Australië. Het festival duurt 3 weken en heeft een breed scala aan podiumkunsten zoals opera, dans, theater, muziek, visuele kunsten en het Perth Writers Festival. Artiesten komen uit Australie en de rest van de wereld.

Defqon 1 

In september 2018 viert het Defqon 1 festival al zijn 10-jarige jubileum in Australië! Dit komt steeds dichterij, bijna tijd om je alvast voor te gaan bereiden! 

Maar in Australië zijn nog veel meer festivals te vinden. Zo is er voor elke muziekstijl wel een bijpassend festival. Waar ga jij naar toe?

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's