Redenen waarom je zeker een keer naar Mexico moet gaan

Travel Active
Algemeen
4 oktober 2017

Mexico, wij zetten dit prachtige land vandaag in het zonnetje en vertellen waarom het zeker de moeite waard is om dit land te bezoeken. Lees hieronder meer!

Het eten

Taco’s, tortilla’s, burito’s en nacho’s. Hoogstwaarschijnlijk ken je deze lekkernijen wel. Dit zijn een aantal van de vele Mexicaanse gerechten die je geproefd moet hebben. In Mexico wordt veel eten verkocht in kleine kraampjes op straat. Gezelligheid, lekker eten en vrolijke muziek is hier in overvloed.  Het eten is smaakvol en zeer gevarieerd, dit laatste omdat het een mengeling van de Spaanse en Azteekse keuken is. Mensen die opzoek zijn naar een pittige uitdaging kunnen goed terecht in Mexico. Er word hier namelijk in bijna elk gerecht chilipepers gedaan en de meest pittige gerechten ter wereld zijn dan ook in Mexico te vinden. But no worries voor de mensen die niet van pittig eten houden, de meeste restaurantjes bieden ook milde gerechten aan.

De stranden

Met de kilometers lange kustlijn, parelwitte zandstranden, azuurblauwe zee en prachtige onderwaterwereld zijn de stranden van Mexico zeker een bezoekje waard. Je kunt hier verschillende activiteiten doen als surfen, snorkelen en duiken. Natuurlijk kun je ook heerlijk genieten van het Mexicaanse zonnetje.

Bovenaan de lijst ligt het strand in Tulum. Dit Mayastad ligt op een 12 meter hoge klif aan de Caribische zee en is zeker een van de mooiste stranden van Mexico.

Maya tempels

Heel Mexico staat boordevol met de prachtige Maya tempels uit de oudheid. De bekendste tempel, en zelfs één van de 7 wereldwonderen, Kukulcán mag niet ontbreken tijdens je reis naar Mexico! De Tempel is te vinden in de oude Mayastad Chichén Itzá, waar je ook nog veel meer eeuwenoude Maya bouwwerken kunt bewonderen.

Cenotes

Bekijk hier onze blog over Cenotes in Mexico. Die moet je toch gezien en bezocht hebben?!

Vriendelijke bevolking

Het Mexicaanse volk is zeer vriendelijk en gastvrij. Ze zullen altijd bereid zijn als je om hulp vraagt of om de weg vraagt. Ze maken graag grapjes en leren je graag iets over de Mexicaanse cultuur en taal. 

De diversiteit

Mexico is een zeer divers land. Het verschil tussen de mensen, de cultuur, het eten, de landschappen en de klimaten maken het een prachtig land om te bezoeken. Elke regio is compleet verschillend dan een andere regio en zo zal je je nooit vervelen tijdens je reis in Mexico, er valt zo veel te ontdekken!

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.