Taalreis in Playa del Carmen

Taalreizen | Taal: Spaans

Taalreis naar adembenemend Playa del Carmen!

 • Mexico
 • vanaf 1 week
 • vanaf 17 jaar
De Cariben staan natuurlijk bekend vanwege de prachtige witte stranden! Maar wanneer je op Taalreis naar Playa del Carmen gaat, is er zo veel meer te zien. Ontdek prachtige zoetwater grotten, ook wel cenotes genoemd, leer meer over de cultuur van de Maya's bij de eeuwenoude ruïne Muyil of ga op ondergronds avontuur op de Río Secreto. Een cursus Spaans in Playa del Carmen geeft je de ultieme ervaring van een culturele onderdompeling! Je leert niet alleen de Spaanse taal te beheersen, maar ziet ook meer van de Mexicaanse cultuur en natuur. Playa del Carmen een levendige, moderne stad gelegen aan de Riviera Maya met oneindig veel mogelijkheden. Het is een populaire vakantiebestemming, waardoor de stad in de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Je vindt er veel restaurants, leuke winkels en een bruisend uitgaansleven. Ga op Taalreis naar Playa del Carmen en ontdek al het moois dat Mexico te bieden heeft!
Taalreis in Playa del Carmen

Jouw programma in het kort

Witte stranden, Maya ruïnes, groene jungles en avontuurlijke uitstapjes... Playa del Carmen is de ideale bestemming voor jouw Taalreis Spaans!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool op loopafstand van prachtige stranden
 • Volg salsalessen naast je cursus Spaans!
 • Veel activiteiten en leuke uitstapjes
 • Populaire toeristische bestemming
Taalreis in playa del carmen

De taalreis van je leven in Playa del Carmen

Met een heerlijke temperatuur het hele jaar door kan het haast niet anders dan buiten je lessen volgen! Onze talenschool in Playa del Carmen heeft een aantal semi-outdoor klaslokalen, waardoor je tijdens je lessen Spaans nog steeds van het prachtige weer geniet. De grote tropische tuin is tevens een ontmoetingspunt voor veel studenten. Dit is Spaans leren op de estilo mexicano! Het schoolgebouw is een typisch Mexicaans huis, in hacienda stijl. De school heeft een goed gevulde bibliotheek, zowel lesruimtes buiten als binnen (met airco), een kantine en mooie tuinen waar je lekker kan relaxen in de pauzes of na je lessen. De school beschikt tevens over een cafetaria en een kleine keuken waar je koffie, thee en water kunt halen. Ook de locatie is ideaal! Binnen enkele minuten loop je van de school naar het bruisende centrum van Playa del Carmen of ben je bij de witte zandstranden!

Taalreizen online afspraak

Heb je behoefte aan contact met iemand van het Taalreizen Team? Maak vrijblijvend een persoonlijke online afspraak met ons en stel je vragen!

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • 16 klaslokalen, waarvan er 10 buiten zijn
 • Computers
 • Keuken en café
 • Bibliotheek
 • Studieruimte
 • Grote tropische tuin
 • Multimedia centrum
 • WiFi
 • Volleybalveld
 • Veel leuke activiteiten en uitstapjes!

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Mexico - Playa del Carmen 2023

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Mexico
 • Online taaltoets om je niveau te bepalen

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

 Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Mexico
 • Transfer service (optioneel erbij te boeken)
 • DELE examenkosten (indien van toepassing)
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor optionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Als we je 1 tip mogen geven voor je reis naar Playa del Carmen, dan is het de Río Secreto! Deze ondergrondse rivier heeft iets magisch en mag absoluut niet ontbreken tijdens je verblijf in Mexico. Je ontdekt een ondergronds systeem van rivieren en ziet daarbij adembenemende geologische verschijnselen!

Activiteiten & excursies

In en rondom Playa del Carmen is er ontzettend veel te ontdekken! De talenschool helpt je op weg door een aantal leuke activiteiten en excursies te organiseren. Dit is tevens een goede manier om je medestudenten te leren kennen én je Spaans in de praktijk te brengen. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Enkele voorbeelden van activiteiten of excursies zijn: stadswandeling door Playa del Carmen, danslessen, kooklessen, filmavond op de talenschool of een excursie in de omgeving. Ook worden er veel lokale evenementen georganiseerd in Playa del Carmen die je samen met je studiegenoten kunt bezoeken. Denk aan lokale markten, Mexicaanse fiestas en bijzondere museum tentoonstellingen!

 

Vertrekmogelijkheden

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel voor vertrek ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Kort Standaard

Heb je niet veel tijd, maar wil je wel Spaans leren of je kennis verbeteren? Dan hebben wij het ideale lespakket voor jou! De cursus Kort Standaard is met 15 lessen per week een ideaal programma voor iedereen die zijn/haar lessen Spaans wil combineren met andere activiteiten. De lessen zijn met name gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Met deze cursus heb je meer dan genoeg vrije tijd om de stad te ontdekken en te genieten van je tijd in het buitenland. Dit is ook een ideale optie als je andere verplichtingen hebt tijdens je buitenlandverblijf (denk aan een studie aan een Spaanse universiteit, stage, bijbaan, etc.).

Door de kleine klassen krijgen studenten veel persoonlijke aandacht van de docent. Hierdoor is er veel ruimte voor participatie en interactie. De focus ligt met name op conversatie en communicatie en daardoor leer jij het Spaans heel snel! Kort Standaard Spaans is te volgen vanaf min. 1 week, start iedere maandag en lessen worden gegeven op ieder niveau.

Standaard

De meest populaire cursus en met een goede reden! Standaard Spaans leert jou met slechts 4 lessen per dag in een korte tijd de taal te beheersen. Of je nu een beginner bent of al voorkennis hebt, deze cursus is ideaal voor studenten die zich de Spaanse taal zo snel mogelijk eigen willen maken. Je leert vanaf dag 1 om te communiceren in het Spaans en krijgt de juiste handvaten aangereikt om de taal zo snel mogelijk toe te passen. Aan het einde van je cursus zijn je communicatie vaardigheden flink verbeterd en voel je je zelfverzekerd bij het gebruiken van het Spaans in het dagelijks leven.

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! Standaard Spaans is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven.

Tip: Voeg privélessen toe aan je programma om nóg sneller vooruitgang te maken. Samen met een docent pak je de taalaspecten aan waar jij het meeste moeite mee hebt!

Intensief

Ben je op zoek naar meer verdieping en heb je behoefte aan meer lessen? Met de Intensieve cursus Spaans krijg jij de uitdaging waar je naar op zoek bent! Je kunt kiezen uit 2 opties:

 • Intensief - 25 lessen per week: Tijdens deze cursus volg je de 20 lessen Standaard Spaans en krijg je ter aanvulling 5 extra cultuur en conversatie workshops. Dit is een cursus met een persoonlijke aanpak, waardoor je in een korte tijd meer vooruitgang zult maken.
 • Intensief - 30 lessen per week: Bij deze cursus volg je ook de 20 lessen Standaard Spaans, krijg je de aanvulling van 5 cultuur en conversatie workshops én volg je 5 semi-privélessen per week. Met deze cursus haal je echt alles uit je Taalreis, ongeacht je taalniveau.

Beide cursussen starten iedere maandag, zijn te volgen vanaf min. 1 week en op ieder taalniveau.

Premium

Spaans leer je het beste door het in zo veel mogelijk gevarieerde situaties toe te passen! Tijdens de cursus Premium Spaans breng jij jouw taalkennis in diverse settingen in de praktijk. Groepslessen, cultuur en conversatie workshops, privélessen én informele koffie pauzes en lunches met je docent geven jou de ultieme kans om het Spaans in korte tijd zo goed mogelijk eigen te maken.

Premium Spaans start iedere maandag en je kunt op ieder gewenst taalniveau beginnen. In totaal volg je 30 lessen per week.

Winterbreak

Overwinteren in Mexico? Geen slecht idee toch? Eind december kun je eventjes ontsnappen aan de winter en ons koude landje inruilen voor het aangename Mexico. Onze talenschool organiseert een leuk winterprogramma in de maand december voor 1 à 2 weken. Je volgt 20 groepslessen Standaard Spaans per week en doet daarnaast nog mee aan 3 leuke culturele activiteiten. Op deze manier combineer je taal met cultuur en kun je je heerlijk laten onderdompelen in een andere omgeving. Winterbreak is een programma dat op alle niveau wordt gegeven. Kijk onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden' voor de startdata.

Spaans 50+

Ben jij 50 jaar of ouder en op zoek naar een leuke cursus Spaans die je samen met leeftijdsgenoten volgt? Dan is Spaans 50+ het programma voor jou! Ons 2-weekse programma is een leuke combinatie van lessen Spaans met culturele uitjes. Spaans 50+ heeft vaste startdata die te maken hebben met interessante lokale feesten. Op die manier staat je Taalreis helemaal in het teken van lokale festiviteiten. In Mexico vind het programma vaak in het najaar plaats en staat het in teken van Día De Los Muertos. Iedere week volg je 20 lessen Standaard Spaans en worden er 3 leuke activiteiten georganiseerd.

De exacte startdata staan onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden'. Meer informatie? Neem gerust contact op met onze Taalreizen adviseurs!

Spaans voor Docenten

Spaans voor Docenten is speciaal ontwikkeld voor docenten Spaans die graag hun eigen kennis willen verbreden en actualiseren. De cursus legt de focus op diverse lesmethodes om Spaans als een vreemde taal aan te leren. Deelnemers van dit programma zullen hun pedagogische expertise verbreden door samen met andere docenten in discussie te gaan over hoe je een student het beste grammatica leert of hoe je cultuur verwerkt in de reguliere lessen. Door ter plekke in Mexico lessen te observeren leer je nog meer over hoe je het Spaans het beste en makkelijkste kunt leren aan je eigen studenten.

Programma details

 • 20 groepssessies (ieder 55 min.) over de diverse aspecten van het leren van de Spaanse taal aan je eigen studenten
 • 10 uur observatie bij docenten op de talenschool die Spaans aan buitenlandse studenten leren (op diverse niveaus en diverse inhoud)
 • feedback van je docent over de projecten die je maakt tijdens de cursus
 • min. 3 tot max. 16 deelnemers
 • min. vereist niveau: C1

Spaans voor Docenten betreft een programma van 2 weken met vaste startdata. Kijk onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden' voor de startdata.

DELE cursus

Heb jij een internationaal erkend certificaat nodig om jouw Spaanse taalkennis aan te tonen? Dan kom je al snel uit bij een DELE diploma! Tegenwoordig vragen veel werkgevers en opleidingen in binnen- en buitenland om een bewijs van jouw beheersing van het Spaans.

DELE staat voor Diploma de Español como Lengua Extranjera. Het diploma wordt uitgegeven door het Instituto Cervantes in naam van het Spaanse Ministerie van Onderwijs. DELE toetst jouw kennis van de Spaanse taal op een bepaald niveau (A1 - C2). Het is een officieel erkend diploma dat van toegevoegde waarde kan zijn voor een vervolgopleiding, een toelatingsprocedure aan een Spaanse universiteit of voor een sollicitatieprocedure. Tevens is het diploma levenslang geldig!

Cursus
Tijdens de DELE cursus word jij goed voorbereid op het examen, zodat je na afloop van de cursus zelfverzekerd de examenzaal binnen loopt! Deze cursus is specifiek bedoeld als examentraining en niet om je taalniveau te verbeteren. Wil je eerst nog aan je algemene taalkennis werken, dan adviseren we je om te starten met de cursus Standaard of Intensief Spaans. De DELE cursus bestaat uit 2 varianten:

 • DELE Groepslessen: Je volgt 20 groepslessen DELE examentraining per week. Dit programma is te boeken voor 4 weken.
 • DELE Privélessen: Je volgt 20 privélessen DELE examentraining per week. Dit programma is te boeken vanaf 1 week.

De startdata van de DELE groepslessen cursus staan vast. Onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden' vind je een overzicht van deze data. De DELE privélessen starten iedere maandag. Houd er wel rekening mee dat je maar 5 keer per jaar een DELE examen kunt afleggen. Kijk in het overzicht onder 'Vertrekmogelijkheden' voor de precieze examendata of bespreek dit met een van onze Taalreizen adviseurs.

Accommodatie
Uiteraard kun je ook het verblijf tijdens je cursus door ons laten regelen. In Mexico bieden we je de mogelijkheid aan om bij een gastgezin, een gedeeld appartement of in een residentie te verblijven. Houd er rekening mee dat het examen soms een of twee dagen ná je cursus valt. Hierdoor kan het zijn dat je een extra overnachting in de accommodatie nodig hebt. Dit kun je terugvinden in het overzicht onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden'. Meer details over de accommodatie vind je onder het kopje 'Accommodatie'.

Examen
Je dient je uiterlijk 12 weken voor het examen te registreren. Bij de registratie voor het DELE examen kies je voor een bepaald taalniveau, waarop je het examen wilt afleggen (A1 - C2). Nadat je Taalreis door ons bevestigd is, ontvang je meer informatie over dit proces. Het examen bestaat uit 4 onderdelen, waarbij alle taalvaardigheden getoetst worden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Het examen maak je meestal op de talenschool zelf na afloop van de cursus. De registratiekosten voor het DELE examen betaal je direct aan het examencentrum. Deze zijn dus niet inbegrepen in de programmakosten.

Programmakosten
De kosten van een DELE cursus en het verblijf in Mexico kun je terugvinden in ons prijsoverzicht onder het kopje 'Kosten'.

Vragen over de DELE cursus? Zet je voorkeuren in een mail naar taalreizen@travelactive.nl en bespreek je wensen met een van onze Taalreizen adviseurs.

Privélessen

Tijdens privélessen kun jij je focussen op datgene waar je moeite mee hebt. Wil je extra de focus leggen op Spaans spreken? Of heb je misschien juist moeite met de grammatica? Samen met je docent kun je gedurende deze lessen specifieke taalvaardigheden onder de knie krijgen. Ook kun je privélessen inzetten om het Spaans in een bepaalde context te leren, bijvoorbeeld voor je opleiding, stage of baan! Per week kun je kiezen uit 1, 5, 10 of 20 privélessen. In combinatie met een standaard cursus stel je zo je eigen lespakket samen!

Tip: Er zijn ook semi-privélessen mogelijk waarbij je met max. 2 of 3 studenten in een klas zit!

Aanvullingen

Meer leren dan alleen de Spaanse taal? Tijdens je taalreis kom je uiteraard meer te weten over de lokale cultuur, maar hoe leuk is het om er zelf actief mee bezig te zijn? Combineer bijvoorbeeld je cursus Standaard Spaans met workshops en leer zelf salsa dansen! Heb je geen ritme gevoel of begeef jij je gewoon veel liever in de keuken? Kies dan voor de aanvulling koken. De ideale middagbesteding voor alle foodlovers! Ook kun je kiezen voor aanvullingen zoals duiken!

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Mexico biedt de talenschool je drie opties aan qua verblijf: een gastgezin of een residentie. Hieronder lees je meer over ieder accommodatie type. Twijfel je of kom je er niet uit? Bespreek je voorkeuren gerust met onze Taalreizen adviseurs.

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Spaans oefent. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Verblijven bij een gastgezin betekent naast 24/7 Spaans spreken met native speakers ook een authentieke ervaring. Je maakt het lokale leven in Mexico van heel dichtbij mee! Bij een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ook geniet je van alle rust, een gastgezin zal altijd je privacy respecteren. Er zijn geen typische gastgezinnen in Mexico. Een gastgezin kan bestaan uit een ouder echtpaar, een samengestelde familie of zelfs een alleenstaande vrouw (met of zonder kinderen). Alle gezinnen worden zorgvuldig uitgezocht en bestaan uit enthousiaste Mexicanen die graag een internationale student in huis nemen!

Details

 • Vanaf 17 jaar
 • Eigen slaapkamer
 • Kies uit half pension of alleen ontbijt
 • Toeslag voor dieetvoorkeuren (glutenvrij, vegetarisch, veganistisch etc.)
 • Beddengoed en handdoeken
 • WiFi
 • Wekelijkse gelegenheid om je was te doen
 • Op maximaal 20 à 30 minuten afstand
Residentie

Een residentie is een wat groter gebouw, meestal vlakbij de talenschool. Er zijn meerdere verdiepingen waarop studenten verblijven. In een residentie verblijf jij zelfstandig samen met andere internationale studenten. Voor deze accommodatie geldt een borg van €150.

Details

 • Vanaf 18 jaar
 • Eigen slaapkamer
 • Verblijf o.b.v. logies (geen maaltijden) of logies-ontbijt (alleen ontbijt)
 • Gedeelde badkamer, woonkamer en keuken
 • WiFi
 • Beddengoed
 • Wekelijkse schoonmaakservice van de gemeenschappelijke ruimtes
 • Was faciliteiten
 • Op 15 à 20 minuten afstand van de talenschool

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.