Top 5 redenen voor jouw stedentrip naar Salamanca

Travel Active
Algemeen
17 november 2014

Salamanca is van oudsher al het educatieve centrum van Spanje. Een echte studentenstad met authentieke, maar ook moderne kenmerken en zowel een nationale als internationale aantrek. Vlieg jij een keer naar Spanje, overweeg dan eens de roemrijke stad Salamanca. Waarom? Bekijk de top 5 redenen voor jouw stedentrip  naar Salamanca.

1. De sfeer

Salamanca is misschien wel de jongste oude stad van Spanje. De jongste oudste…? Ja. De stad heeft vorstelijke allure vanwege de prachtige historische achtergrond, maar ook genoeg jeugdige levendigheid vanwege de universiteit die zich in de stad bevindt. Deze combinatie van oud en nieuw, van traditie en innovatie, van verleden en toekomst levert een one-of-a-kind sfeer op in Salamanca.  Zo kun je overdag plaatsnemen op het beroemde Plaza Mayor met haar schitterende barokke stijl en ’s avonds één van de modernste nachtclubs bezoeken.

2. Het nachtleven

Salamanca is beroemd om zijn nachtleven. Door de diversiteit van de studenten, nationaal en internationaal, leeft en bruist Salamanca van muziek, gezelligheid en energie. Deze gezelligheid gaat vaak door tot in de vroege ochtenduren. Wees voorbereid voor een nacht lang proosten, drinken en dansen in één van Salamanca’s bars, clubs en chupiterías (shot bars). Je ontmoet Spaanse studenten, locals en zeker ook internationale studenten. Tip: na het eten beginnen de meeste op Plaza de San Juan Bautista, maar later op de avond verplaatst dit zich naar Calle Bordadores en la Gran Vía.

3. Architectuur

Van Romaanse kerken tot aan kolossale Barokke pleinen: Salamanca is een hele kist van glimmende architectonische schatten. Door de jaren heen hebben de gebouwen een zachte gouden gloed gekregen, wat de bijnaam ‘de gouden stad’ heeft opgeleverd. Welke kant je ook op kijkt in Salamanca, er is overal wel iets moois te zien!

4. Plaza Mayor

Ook wel bekend als Salamanca’s ‘huiskamer’. Bewoners en bezoekers worden altijd aangetrokken tot het grandioze Plaza Mayor, beschouwd als het meest elegante plein van Spanje. En dat zegt nogal wat, aangezien vrijwel iedere stad in Spanje een ‘Plaza Mayor’ heeft! Het plein heeft prachtige loopwegen, ijzeren balkons, een prachtige gevel en een groot aantal gezellige terrassen/cafés. Wellicht de meest interessante plek om een drankje te nuttigen en mensen te bekijken tijdens jouw bezoek aan Salamanca!

5. De Spaanse keuken

Door zijn geografie is Salamanca bijna volledig zelfredzaam wat betreft voedsel. De stad kent koele, bergachtige hooglanden (zorgen voor heerlijke stukken vlees en kazen!), terwijl de uitgestrekte weiden en velden ruimte bieden aan een diversiteit van groenten en fruit. Probeer tijdens je bezoek maar eens Salamanca’s gebraden stoofschotels of één van de andere typische, hartige gerechten. De Spaanse keuken in Salamanca zal je zeker niet tegenvallen!

Meer Salamanca: Geraldine van 3 op reis bezocht Salamanca en neemt je in deze aflevering mee door de stad.

Spaans leren in de studentenstad Salamanca

Zoals je misschien wel weet zijn er veel vormen van de Spaanse taal; in elk deel van Spanje praten ze weer een beetje anders. Er is echter een reden waarom zo veel studenten naar Salamanca komen voor het leren van de taal: Salamanca ligt in het gebied waar het Spaans nog in zijn puurste vorm wordt gesproken. Vandaar ook dat Salamanca veel mogelijkheden biedt tot het leren van de Spaanse taal voor zowel nationale als internationale studenten. Wil jij graag Spaans leren of heb je al kennis van de taal maar wil jij die verbeteren? Dan leent Salamanca zich hier uitstekend voor. Via Travel Active leer jij Spaans op de talenschool (een gerestaureerd klooster) die vlakbij Plaza Mayor ligt. Via deze talenschool kun je naast het leren van Spaans op excursie naar Madrid, Toledo en Portugal, maar ook deelnemen aan een bergwandeling of filmavond. Spaans leren en de cultuur van dichtbij ervaren doe je in de studentenstad Salamanca!

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.