Taalreis in Barcelona

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar het inspirerende Barcelona!

 • Spanje
 • vanaf 1 week
 • Vanaf 16 jaar
Gelegen tussen de stranden van de Mediterranee en de bergen van Montjuïc vind je een van de meest culturele en hipste steden van Spanje. Barcelona is een multiculturele ontmoetingsplek die vele artiesten heeft geïnspireerd. Van de art nouveau creaties van Antoni Gaudí tot de middeleeuwse architectuur in de Barrio Gótico. Deze Europese metropool is een genot voor het oog! Na de lessen spreek je gezellig af op Las Ramblas voor een drankje of gewoon om mensen te kijken! Daarnaast zijn er zo veel mogelijkheden om de Spaanse cultuur te ontdekken dat je je geen moment zult vervelen. De Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Battló en Camp Nou zijn slechts enkele voorbeelden! Uitgaansmogelijkheden, bioscopen, theaters, winkels en het strand zijn altijd dichtbij! Barcelona is een hippe stad en is het centrum van fashionkunstarchitectuur en gastronomie. Ben je het stadsleven even zat? Geen probleem! Een middagje op het strand en je komt helemaal tot rust!

Jouw programma in het kort

De stad van Antoni Gaudí, waar je eindeloos over Las Ramblas kunt wandelen en geniet van heerlijke Spaanse tapas. Leer Spaans in Barcelona!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool gelegen in het centrum van Barcelona
 • Kies voor de aanvulling koken en leer Spaans koken
 • Multiculturele ontmoetingsplek
 • Centrum van fashion, kunst, architectuur en gastronomie

De taalreis van je leven in Barcelona

De talenschool is gelegen in het centrum van Barcelona in de bekende wijk Eixample, midden tussen Plaza Cataluña en Plaza España. Eixample is een veilige wijk en ligt op korte loopafstand van andere bekende wijken van Barcelona. De school bevindt zich in een modern gebouw van 4 verdiepingen en beschikt over alle moderne faciliteiten. Inclusief een sportcentrum en zonneterras! Wil jij na je lessen in contact komen met Spaanse studenten en je Spaans in de praktijk brengen? De talenschool biedt tevens taalcursussen aan voor Spaanse studenten en organiseert gratis taaluitwisselingen in de middagen waarbij jij je Spaans oefent en een lokale student bijvoorbeeld Nederlands, Engels of Duits! Na de lessen wandel je zo het centrum in. Barcelona wacht op je! Geniet van het bruisende nachtleven, kleurrijke markten en inspirerende kunstdistricten terwijl je jezelf onderdompelt in de Mediterrane cultuur!

 

 

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • 50 klaslokalen met audiovisuele apparatuur
 • Zonneterras
 • Computerruimte
 • WiFi
 • Bibliotheek
 • Airco en centrale verwarming

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Spanje - Barcelona 2022
Prijslijst Spanje - Barcelona 2023

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Spanje

Na vertrek

 • Oriëntatie dag met o.a. een taaltoets om je niveau te bepalen
 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal (eerste set inbegrepen)
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

 Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Spanje
 • Transfer service (optioneel erbij te boeken)
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor optionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Het is het meest bezochte monument van Spanje en misschien ook wel de meest bekende. Maar toch raden we je aan om het te bezoeken, La Sagrada Familia. De beroemde kerk, ontworpen door Antoni Gaudi, wordt al sinds 1882 gebouwd! Dertig jaar na de start van de bouw overleed Gaudi dus lag het project heel veel jaren stil. Maar sinds 1952 wordt er weer gebouwd. En La Sagrada Familia wordt pas verwacht in 2026 klaar te zijn! Het is van buiten al prachtig, maar van binnen is het nog indrukwekkender. Een bezoek brengen aan La Sagrada Familia mag gewoon niet ontbreken bij een Taalreis Barcelona.

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert wekelijks verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Enkele voorbeelden van activiteiten en excursies zijn: stadswandeling Barcelona, filmavond op de talenschool, rondleiding door Camp Nou (FC Barcelona stadion), excursie naar Girona of excursie naar Montserrat. Iedere week hangt de talenschool een nieuw rooster op. Ter plekke kun je je dus heel makkelijk inschrijven voor diverse leuke activiteiten!

Vertrekmogelijkheden
 • Bekijk hier de Startdata Spanje 2023 en de DELE Cursus- en Examendata 2023
 • Alle overige cursussen starten ieder maandag, m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel voor vertrek ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Kort Standaard

Heb je niet veel tijd, maar wil je wel Spaans leren of je kennis verbeteren? Dan hebben wij het ideale lespakket voor jou! De cursus Kort Standaard is met 10 lessen per week een ideaal programma voor iedereen die zijn/haar lessen Spaans wil combineren met andere activiteiten. De lessen zijn met name gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Met 2 lessen per dag heb je meer dan genoeg vrije tijd om de stad te ontdekken en te genieten van je tijd in het buitenland. Dit is ook een ideale optie als je andere verplichtingen hebt tijdens je buitenlandverblijf (denk aan een studie aan een Spaanse universiteit, stage, bijbaan, etc.).

Door de kleine klassen krijgen studenten veel persoonlijke aandacht van de docent. Hierdoor is er veel ruimte voor participatie en interactie. De focus ligt met name op conversatie en communicatie en daardoor leer jij het Spaans heel snel! Kort Standaard Spaans is te volgen vanaf min. 1 week, start iedere maandag en lessen worden gegeven vanaf niveau A2.

Standaard

De meest populaire cursus en met een goede reden! Standaard Spaans leert jou met slechts 4 lessen per dag in een korte tijd de taal te beheersen. Of je nu een beginner bent of al voorkennis hebt, deze cursus is ideaal voor studenten die zich de Spaanse taal zo snel mogelijk eigen willen maken. Je leert vanaf dag 1 om te communiceren in het Spaans en krijgt de juiste handvaten aangereikt om de taal zo snel mogelijk toe te passen. Aan het einde van je cursus zijn je communicatie vaardigheden flink verbeterd en voel je je zelfverzekerd bij het gebruiken van het Spaans in het dagelijks leven.

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! Standaard Spaans is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven.

Tip: Voeg privélessen toe aan je programma om nóg sneller vooruitgang te maken. Samen met een docent pak je de taalaspecten aan waar jij het meeste moeite mee hebt!

Intensief

Ben je op zoek naar meer verdieping en heb je behoefte aan meer lessen? Met de Intensieve cursus Spaans krijg jij de uitdaging waar je naar op zoek bent! Je kunt kiezen uit 2 opties:

Intensief - 25 lessen per week
Tijdens deze cursus volg je de 20 lessen Standaard Spaans en krijg je ter aanvulling 5 extra cultuur en conversatie workshops. Dit is een cursus met een persoonlijke aanpak, waardoor je in een korte tijd meer vooruitgang zult maken.

Intensief - 30 lessen per week 
Bij deze cursus volg je ook de 20 lessen Standaard Spaans, krijg je de aanvulling van 5 cultuur en conversatie workshops én volg je 5 semi-privélessen per week. Met deze cursus haal je echt alles uit je Taalreis, ongeacht je taalniveau.

Beide cursussen starten iedere maandag, zijn te volgen vanaf min. 1 week en op ieder taalniveau.

DELE

Heb jij een internationaal erkend certificaat nodig om jouw Spaanse taalkennis aan te tonen? Dan kom je al snel uit bij een DELE diploma! Tegenwoordig vragen veel werkgevers en opleidingen in binnen- en buitenland om een bewijs van jouw beheersing van het Spaans.

DELE staat voor Diploma de Español como Lengua Extranjera. Het diploma wordt uitgegeven door het Instituto Cervantes in naam van het Spaanse Ministerie van Onderwijs. DELE toetst jouw kennis van de Spaanse taal op een bepaald niveau (A1 - C2). Het is een officieel erkend diploma dat van toegevoegde waarde kan zijn voor een vervolgopleiding, een toelatingsprocedure aan een Spaanse universiteit of voor een sollicitatieprocedure. Tevens is het diploma levenslang geldig!

Cursus
Tijdens de DELE cursus word jij goed voorbereid op het examen, zodat je na afloop van de cursus zelfverzekerd de examenzaal binnen loopt! Deze cursus is specifiek bedoeld als examentraining en niet om je taalniveau te verbeteren. Wil je eerst nog aan je algemene taalkennis werken, dan adviseren we je om te starten met de cursus Standaard of Intensief Spaans. De DELE cursus bestaat uit 2 varianten:

 • DELE 20: Je volgt 20 groepslessen DELE examentraining per week. Dit programma is te boeken voor 2 of 4 weken.
 • DELE 30: Je volgt 20 lessen Standaard Spaans per week aangevuld met 10 privélessen DELE examentraining. Dit programma is te boeken vanaf 1 week.

De startdata van de DELE 20 cursus staan vast. Onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden' vind je een overzicht van deze data. DELE 30 start iedere maandag. Houd er wel rekening mee dat je maar 5 keer per jaar een DELE examen kunt afleggen. Kijk in het overzicht onder 'Vertrekmogelijkheden' voor de precieze examendata of bespreek dit met een van onze Taalreizen adviseurs.

Accommodatie
Uiteraard kun je ook het verblijf tijdens je cursus door ons laten regelen. In Spanje bieden we je de mogelijkheid aan om bij een gastgezin, een gedeeld appartement of in een residentie te verblijven. Houd er rekening mee dat het examen soms een of twee dagen ná je cursus valt. Hierdoor kan het zijn dat je een extra overnachting in de accommodatie nodig hebt. Dit kun je terugvinden in het overzicht onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden'. Meer details over de accommodatie vind je onder het kopje 'Accommodatie'.

Examen
Je dient je uiterlijk 12 weken voor het examen te registreren. Bij de registratie voor het DELE examen kies je voor een bepaald taalniveau, waarop je het examen wilt afleggen (A1 - C2). Nadat je Taalreis door ons bevestigd is, ontvang je meer informatie over dit proces. Het examen bestaat uit 4 onderdelen, waarbij alle taalvaardigheden getoetst worden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Het examen maak je meestal op de talenschool zelf na afloop van de cursus. De registratiekosten voor het DELE examen betaal je direct aan het examencentrum. Deze zijn dus niet inbegrepen in de programmakosten.

Programmakosten
De kosten van een DELE cursus en het verblijf in Spanje kun je terugvinden in ons prijsoverzicht onder het kopje 'Kosten'.

Vragen over de DELE cursus? Zet je voorkeuren in een mail naar taalreizen@travelactive.nl en bespreek je wensen met een van onze Taalreizen adviseurs.

SIELE

SIELE staat voor Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española. Het diploma bevestigt jouw beheersing van de Spaanse taal door je te toetsen op alle vier de taalvaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Er is geen sprake van slagen of zakken bij dit examen, omdat het resultaat simpelweg je taalniveau aangeeft (A1 - C2).

Cursus
De SIELE voorbereidingscursus bestaat uit 20 lessen Standaard Spaans aangevuld door 10 privélessen SIELE. Tijdens de lessen Standaard Spaans werk jij aan algemene taalverbetering. Samen met je eigen docent ga je tijdens de privélessen aan de slag met examentraining. Je kunt iedere maandag starten met deze cursus, mits je 18 jaar of ouder bent. De cursus wordt gegeven op ieder taalniveau.

Accommodatie
Uiteraard kun je ook het verblijf tijdens je cursus door ons laten regelen. In Spanje bieden we je de mogelijkheid aan om bij een gastgezin, een gedeeld appartement of in een residentie te verblijven. Meer details over de accommodatie vind je onder het kopje 'Accommodatie'.

Examen
Na afloop van de cursus maak je ter plekke het SIELE examen. Examens worden op de talenschool gemaakt op verzoek, bespreek dit dus even met een van onze Taalreizen adviseurs. Houd er rekening mee dat je de examenkosten direct op school betaald en dat deze dus niet bij de programmakosten zijn inbegrepen.

Programmakosten
De kosten van een SIELE cursus en het verblijf in Spanje kun je terugvinden in ons prijsoverzicht onder het kopje 'Kosten'.

 

Zakelijk Spaans

Heb jij het Spaans nodig voor je werk? Wil je solliciteren naar een functie waar het Spaans écht een pre is? Tijdens deze cursus leer jij het Spaans toe te passen in een zakelijke omgeving. De ideale cursus voor professionals die werken bij een bedrijf dat veel communiceert met Spaanstalige collega's/partners of voor professionals die simpelweg een baan ambiëren in een Spaanstalig land! Misschien sta je juist aan het begin van je carrière en wil je een streepje voor hebben? Ook dan is Zakelijk Spaans een hele waardevolle toevoeging!

Vanaf dag 1 leer je bij Zakelijk Spaans de Spaanse taal toe te passen binnen een professionele context. Daarom wordt er ook van iedere student vereist minimaal niveau B2 te beheersen. Is dat niet het geval en heb je wat langer de tijd? Begin dan met een cursus Standaard of Intensief Spaans om niveau B2 te behalen. Vervolgens sluit je aan bij de cursus Zakelijk Spaans.

Je kunt deze cursus al volgen vanaf 1 week. Zakelijk Spaans start iedere eerste maandag van de maand. Je volgt 10 groepslessen per week. Wil je je cursus afsluiten met het Chamber of Commerce examen? Dan volg je eerst minimaal 4 weken de cursus om vervolgens het examen te maken. Het examen wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Alcala. Houd er rekening mee dat examenkosten niet inbegrepen zijn en dat je deze ter plekke dient te betalen.

Winterbreak

Overwinteren in Spanje? Geen slecht idee toch? Eind december kun je eventjes ontsnappen aan de winter en ons koude landje inruilen voor het aangename Spanje. Onze talenschool organiseert een leuk winterprogramma in de maand december voor 1 à 2 weken. Je volgt 20 groepslessen Standaard Spaans per week en doet daarnaast nog mee aan 3 leuke culturele activiteiten. Op deze manier combineer je taal met cultuur en kun je je heerlijk laten onderdompelen in een andere omgeving. Winterbreak is een programma dat op alle niveau wordt gegeven. Kijk onder het kopje 'Vertrekmogelijkheden' voor de startdata.

Gap Year

Ben jij binnenkort klaar met de middelbare school? Heb je nog geen idee wat je daarna wilt doen? Steeds meer jongeren nemen een tussenjaar voordat ze aan hun vervolgopleiding beginnen. Een pauze nemen levert je vaak nieuwe inzichten op. Zeker als je nog te veel twijfelt over een studie, kan het verstandig zijn om eerst even alles op een rijtje te zetten. Een tussenjaar kun je tegenwoordig op diverse manieren nuttig invullen. Veel jongeren kiezen ervoor om dit (gedeeltelijk) te doen met een taalcursus. Met het Gap Year programma ontdek je de Spaanstalige wereld, leer je de taal vloeiend spreken en begeef je je onder gelijkgestemde leeftijdsgenoten.

Bij Gap Year kun jij kiezen tussen 2 educatieve lesprogramma’s. Afhankelijk van jouw persoonlijke doelstelling kies je voor taalverbetering of voor het behalen van een DELE diploma.

Optie 1: Taalverbetering

Het doel van je Taalreis is om jouw kennis van de Spaanse taal zo veel mogelijk te verbeteren. Je benut de volledige 12 weken van het Gap Year programma om je te verdiepen in de Spaanse taal. De focus ligt op het trainen van alle taalvaardigheden. Je volgt 20 groepslessen Algemeen Spaans per week en rond de cursus af met een certificaat van de talenschool. Hierop staat het niveau benoemd dat jij aan het einde van deze 12 weken hebt behaald.

Optie 2: DELE Diploma

Indien je van plan bent je Taalreis te eindigen met een DELE diploma volg je eerst 10 weken Algemeen Spaans om je niveau te verbeteren. Tijdens de laatste 2 weken volg je een DELE examentraining. Hiermee verbeter je je taalkennis niet meer, maar bereid je je enkel voor op het examen. Je dient het niveau waarop je examen wilt doen al volledig te beheersen voordat de 2-weekse DELE cursus start. Dit niveau rond je af tijdens de eerste 10 weken van Gap Year. Afhankelijk van het niveau waarop je examen wilt doen en je startniveau kan het zijn dat wij meer dan 10 weken Algemeen Spaans adviseren. Neem vrijblijvend contact op met onze Taalreizen adviseurs voor advies!

Belangrijk: DELE examens vinden niet wekelijks plaats. Ben je van plan je Gap Year te eindigen met een DELE examen? Plan je startdatum dan goed in zodat je laatste 2 weken overeenkomen met een DELE cursus (DELE Cursus- en Examendata 2023).

En verder?

 • Starten kan op iedere maandag (houd wel rekening met DELE data indien van toepassing)
 • 1 mentor sessie iedere 4 weken
 • 1 gratis excursie iedere 4 weken
 • Combineren van bestemmingen is mogelijk!
 • Certificaat aan het einde van je Gap Year met behaalde prestaties

Een Gap Year programma volg je al vanaf 12 weken. Liever wat langer in het buitenland verblijven? Kies dan voor een periode van 24 of 32 weken. Je stelt je eigen taalavontuur heel eenvoudig samen. Je kiest voor een van de vele mooie bestemmingen, maar je kunt ook meerdere bestemmingen combineren in jouw tussenjaar!

Junior Programma (14 - 18 jaar)

Ben je minderjarig en wil je graag naar Spanje om de taal te leren met leeftijdsgenootjes? Het Junior Programma is een speciaal ontwikkeld all-inclusive programma voor tieners vanaf 14 tot 18 jaar. Hiermee combineer je het leren van een vreemde taal met het ontdekken van de lokale cultuur! Je maakt kennis met andere internationale jongeren van over heel de wereld. Het programma vindt geheel onder begeleiding plaats, waardoor jij je geen enkele zorgen hoeft te maken. Lokale begeleiders zijn aanwezig bij de lessen en de activiteiten. Naast de activiteiten onder begeleiding krijgen tieners ook de gelegenheid om zelfstandig de stad te ontdekken met hun nieuwe vrienden. Qua accommodatie kun je kiezen voor een gastgezin (dé ultieme Spaanse ervaring) of een residentie. Verblijf is op basis van een gedeelde kamer en vol pension.

Let er op dat dit programma specifieke startdata heeft! Kijk hiervoor onder het kopje "Vertrekmogelijkheden" of neem vrijblijvend contact op met ons via taalreizen@travelactive.nl

Geen voorkennis van het Spaans? Geen enkel probleem! De taalcursus wordt op ieder niveau gegeven. Je kunt het Junior Programma al volgen vanaf minimaal 2 weken. Wat is er precies inbegrepen?

 • cursus Standaard Spaans met 20 groepslessen per week
 • verblijf bij een gastgezin of een residentie met andere studenten o.b.v. een gedeelde kamer en vol pension
 • 3 middagactiviteiten per week
 • 1 zaterdagexcursie per 2 weken

Meer weten? Laat je vrijblijvend adviseren door ons Taalreizen Team!

Cultural Immersion (5 - 18 jaar)

In de zomermaanden organiseert de talenschool een speciaal internationaal programma voor jongeren van over heel de wereld! Het programma Cultural Immersion brengt jongeren van diverse nationaliteiten samen om hen de zomer van hun leven te bezorgen. Hierbij bestaat 60% uit Spaanse jongeren en 40% uit internationale jongeren van diverse landen. De innovatieve lesmethodes zorgen ervoor dat de jongeren op een effectieve manier het Spaans én Engels leren beheersen. Naast reguliere taallessen wordt dit gedaan door o.a. sport, workshops, activiteiten en excursies. Alle deelnemers ervaren een echte immersion, waardoor ze zich snel thuis voelen in de vreemde talen, interpersoonlijke vaardigheden ontwikkelen én genieten van diverse leuke culturele en ontspannende activiteiten! Vanzelfsprekend vindt het gehele programma onder begeleiding plaats.

Wat is er inbegrepen?

 • 20 groepslessen Standaard Spaans per week
 • accommodatie o.b.v. gedeelde kamer op de campus en vol pension
 • sport, activiteiten, workshops en excursies

Aanvullende opties
Voor de échte sportliefhebbers zijn er ook additionele sportlessen beschikbaar. Denk hierbij aan voetbal, tennis, zeilen en diverse watersporten.

Meer weten over dit internationale zomerprogramma? Neem gerust contact op met het Taalreizen Team via taalreizen@travelactive.nl

Privélessen

Tijdens privélessen kun jij je focussen op datgene waar je moeite mee hebt. Wil je extra de focus leggen op Spaans spreken? Of heb je misschien juist moeite met de grammatica? Samen met je docent kun je gedurende deze lessen specifieke taalvaardigheden onder de knie krijgen. Ook kun je privélessen inzetten om het Spaans in een bepaalde context te leren, bijvoorbeeld voor je opleiding, stage of baan! Per week kun je kiezen uit 1, 5, 10 of 20 privélessen. In combinatie met een standaard cursus stel je zo je eigen lespakket samen!

Tip: Er zijn ook semi-privélessen mogelijk waarbij je met max. 2 of 3 studenten in een klas zit!

Aanvulling: Dansen & Koken

Meer leren dan alleen de Spaanse taal? Tijdens je taalreis kom je uiteraard meer te weten over de lokale cultuur, maar hoe leuk is het om er zelf actief mee bezig te zijn? Combineer bijvoorbeeld je cursus Standaard Spaans met kook workshops en leer zelf flamenco of salsa dansen! Heb je geen ritme gevoel of begeef jij je gewoon veel liever in de keuken? Kies dan voor de aanvulling Mediterraans koken. De ideale middagbesteding voor alle foodlovers!

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Spanje bieden we verschillende accommodatie opties. Lees hieronder de informatie over de verschillende accommodatie mogelijkheden om te kijken welke het beste bij je past. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende opties kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt! Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn. Verblijf in een gastgezin is bijna altijd mogelijk.

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Spaans oefent. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Verblijven bij een gastgezin betekent naast 24/7 Spaans spreken met native speakers ook een authentieke ervaring. Je maakt het lokale leven in Spanje van heel dichtbij mee! Bij een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ook geniet je van alle rust, een gastgezin zal altijd je privacy respecteren. Er zijn geen typische gastgezinnen in Spanje. Een gastgezin kan bestaan uit een ouder echtpaar, een samengestelde familie of zelfs een alleenstaande vrouw (met of zonder kinderen). Alle gezinnen worden zorgvuldig uitgezocht en bestaan uit enthousiaste Spanjaarden die graag een internationale student in huis nemen!

Details

 • Kies voor een eigen slaapkamer of deel een slaapkamer met 1 andere student
 • Kies uit half of vol pension
 • Toeslag voor dieetvoorkeuren (glutenvrij, vegetarisch, veganistisch etc.)
 • Beddengoed en handdoeken
 • WiFi
 • Wekelijkse gelegenheid om je was te doen
 • Op maximaal 15 minuten afstand in kleinere steden en op 30 minuten in grotere steden
Gedeeld appartement

Leven zoals de locals? Wanneer je kiest voor een verblijf in een gedeeld appartement woon je zelfstandig gedurende jouw cursus. Je deelt het appartement met andere internationale studenten. Zij studeren in de meeste gevallen op dezelfde talenschool. In een appartement ben je zelf verantwoordelijk samen met je huisgenoten voor het schoonhouden van de gedeelde ruimtes. De huisbaas van het appartement zal af en toe langskomen om alles te controleren. Let op: in sommige bestemmingen geldt er gedurende bepaalde (feest)periodes een hoogseizoenstoeslag. Er is een borg van €150 voor deze accommodatie.

Details

 • Kies voor een eigen slaapkamer of deel een slaapkamer met 1 andere student
 • Beddengoed
 • WiFi
 • Gedeelde badkamer, keuken en woonkamer
 • Privébadkamer is mogelijk tegen een extra toeslag (beperkte beschikbaarheid)
 • Op 15 à 30 minuten afstand van de talenschool
 • Gemeenschappelijk ruimtes worden wekelijks schoon gemaakt, maar studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het netjes houden van de ruimtes
 • Handdoeken en maaltijden zijn niet inbegrepen
Residenties

Een residentie is een wat groter gebouw, meestal vlakbij de talenschool. Er zijn meerdere verdiepingen waarop studenten verblijven. Het verschil t.o.v. een gedeeld appartement is dat je bij een residentie maaltijden erbij kunt nemen. Ideaal voor studenten die liever niet zelf koken tijdens hun buitenlandverblijf! Ook voor deze accommodatie geldt een borg van €150.

Details

 • Kies voor een eigen slaapkamer of deel een kamer met 1 andere student
 • Kies uit logies-ontbijt, half pension of vol pension
 • Extra toeslag per week voor bepaalde dieetvoorkeuren (glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, etc.)
 • Gedeelde badkamer, woonkamer en keuken
 • Privébadkamer is mogelijk tegen een extra toeslag (beperkte beschikbaarheid)
 • WiFi
 • Beddengoed en handdoeken
 • Wekelijkse schoonmaakservice van de gemeenschappelijke ruimtes
 • Was faciliteiten
 • Op 15 à 30 minuten afstand van de talenschool

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.