Top 5: Typisch Amerika

Travel Active
Algemeen
13 januari 2014

Als je in het buitenland vraagt waar mensen aan denken wanneer ze aan Nederland denken dan krijg je vaak dezelfde antwoorden: klompen, tulpen, molens en wiet. Zo heeft iedereen een bepaald beeld bij een bepaald land. Zo ook over de Verenigde Staten. Wij geven je dan vandaag ook de top 5 typisch Amerika (volgens buitenlanders)

1. Fastfood

Nee en dan hebben we het niet alleen over de McDonalds, de Burger King en KFC die we ook hier in Nederland hebben. Wat dacht je van Jack in the box, Wendy’s of White Castle? Geen zin in hamburgers? Wat dacht je van taco’s bij Tacobell of American Waffles bij het Waffle House. Maakt niet uit in welke vette hap je zin hebt, je kunt altijd terecht in één van de 160.000 verschillende fastfoodketens die Amerika rijk is. Helaas wordt deze overdaad aan fastfood ketens vaak gekoppeld aan het obesitas probleem waar Amerika al een tijd mee worstelt. Benieuwd naar het lijstje met 25 cult fastfood ketens?

2. Viva Las Vegas

The City of Sins staat bekend om zijn extravagante casino’s en hotels, zijn bijzondere ligging midden in de woestijn en natuurlijk het tweede thuis (naast Graceland natuurlijk) van ook al weer zo’n Amerikaans icoon Elvis Presley. In Las Vegas is alles groot, groter, grootst en goed, beter, best. Denk  aan de levensgrote replica van de Eifeltoren uit Frankrijk en de Sfinx uit Egypte. Als nuchtere Nederlander kijk je op de strip je ogen uit. En met de 24-hour wedding chapels is het ook de ultieme stad om met je vriend/vriendin in het huwelijksbootje te stappen.

3. Country & Western

Howdy partner! Country & Western is niet alleen een muziekstijl maar ook een way of life in het zuiden van Amerika. Mannen met cowboy hoed met bijpassende laarzen en pick-up truck met Willie Nelson of Johnny Cash op de radio en vrouwen met een kapsel waar je u tegen zegt. The bonafide Southern belle. De muziekstijl is ontstaan op het platte land waar emigranten hun geluk beproefden in de Nieuwe Wereld en vandaag de dag is Country & Western muziek nog steeds hip and happening.

4. Hollywood

Gelegen in Los Angeles in Californië is dit de plek waar mensen vanuit de hele wereld naar toe komen om hun geluk te beproeven als acteur of als actrice. Hier worden dan ook al jouw favoriete films en televisieseries gemaakt. Maar het grote uithangbord van de stad zijn natuurlijk die enorm grote witte letters die over de stad uitkijken. Bizar feitje: Actice Peg Entwisle pleegde in 1932 zelfmoord door van de letter H af te springen. Brrr, creepy!

5. God bless America

Het geloof speelt een ontzettende belangrijke rol binnen Amerika. Maar liefst 92% van alle Amerikanen gelooft in God, in tegenstelling tot Nederland waar slecht 40% van de bevolking gelovig is. Meer dan 75% van alle Amerikanen zijn christenen, maar je kunt in Amerika ook bijvoorbeeld de Amish vinden. Deze groep mensen leeft afgezonderd van de gewone maatschappij, dragen ouderwetse en traditionele kleding en mogen geen electiciteit gebruiken. Dit resulteert in dat ze geen auto bezitten en altijd reizen met paard en wagen.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.