Typisch Argentinië

Travel Active
Algemeen
14 november 2017

Ieder land heeft eigen gewoonten en gebruiken. Maar hoe zit dat in Argentinië? Wat is nou écht typisch Argentijns? Je leest het in deze blog!

De Tango

Let’s dance! De Tango is aan het eind van de negentiende eeuw in de armere wijken in Buenos Aires ontstaan en is sindsdien niet uit het straatbeeld verdwenen! In La Boca dansen stelletjes nu op straat voor de toeristen en in San Telmo wordt ook vaak op het plein gedanst.

Maté

Houd je van thee? Dan moet je zéker een keer de nationale drank van Argentinië proberen! Maté is een typisch Argentijnse kruidenthee dat wordt gedronken uit een bijzondere beker met een ijzeren rietje. Het drankje wordt veel gedronken en bevat veel antioxidanten. Fun fact: dit drankje is zó populair dat er bij busstations boilers staan met heet water, zodat mensen hun thee kunnen klaarmaken. Is het hete water op? Dan zet de buschauffeur zijn bus aan de kant om water voor je te koken!

Vlees, vlees, en nog meer vlees

Argentijnen zijn vleesliefhebbers, en niet zo’n klein beetje ook! Zowel de lunch als het avondeten bestaat vaak uit vlees. Ben je vegetariër? Don’t worry: er zijn steeds meer vegetarische opties in restaurants.

Festival Nacional del Folklore

Het festival Nacional del Folklore is een 9-daags festival dat start in de laatste week van januari. Dit festival wordt al sinds 1961 gevierd in Cosquin. Het is een festival waarbij veel volksmuziek gedraaid en geluisterd wordt.

Begroeting

In Argentinië is het gebruikelijk om elkaar te begroeten met een kus op de wang, óók als je elkaar nog niet (goed) kent. Niet alleen mannen en vrouwen geven elkaar een kus, maar ook vrouwen onderling en mannen onderling.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.