6 redenen waarom je als au pair in Engeland moet gaan werken

Evelien
Au Pair
21 maart 2017

Naast leuke ervaringen zijn er veel voordelen die je als au pair in Engeland hebt. Evelien woont net buiten Londen en vertelt hier waarom je als au pair naar Engeland moet gaan.

Een hele andere cultuur in Engeland

Ik zou zeggen, als je de oceaan niet wilt oversteken, maar toch in een andere omgeving wilt even en het au pair leven wilt meemaken, is England een droomland om heen te gaan. De afstand vanuit Nederland is niet zo ver maar het is wel een hele ander cultuur om aan de slag te gaan. Het is grappig om te ontdekken hoe anders het leven in Engeland is vergeleken met in Nederland. Je zit echt op een eiland en alles gaat hier net even anders. Zoals de auto’s die aan de linkerkant van de weg rijden. Maar het is wel iets waar je snel aan went, terug in Nederland zal ik wel weer even extra moeten uitkijken met oversteken. Misschien denk je dat er ook veel Engelse mannen met paraplu en bolhoed rondlopen, zoals van Nederlanders wordt gedacht dat ze op klompen rondlopen, maar die heb ik niet gezien.

Zo zijn er hier in England nog steeds de leuke dubbeldekker bussen en heb je taxi’s rondrijden in Londen. De leuke rode brievenbussen en telefooncellen heb je natuurlijk ook in Engeland! Hier geef ik je een overzicht van redenen waarom je als au pair naar Engeland moet gaan werken.

Als au pair in Engeland je Engels verbeteren!

Het verbeteren van je Engels is een van grote voordelen als au pair in Engeland. Iedereen krijgt Engelse les op de basisschool en middelbare school in Nederland. Je luistert meestal naar Engelse liedjes en kijkt naar Engels tv-series. Maar toch is het anders als je hier leeft en 24 uur per dag en 7 dagen in de week in het Engels moet praten. Ik droom en denk nu zelfs in het Engels. Ik merk dat ik soms nog wel een beetje moeite heb met hardop lezen en uitspraak, maar dat is iets waaraan ik hier gelukkig goed kan werken! Het is ook wel eens grappig. Mijn au pair familie lag in een deuk toen ik het over smashed potatoes had. Mijn uitspraak was niet helemaal goed!

Het land ontdekken, reizen en steden bezoeken

In Engeland zit je altijd wel dicht bij een grote stad. Er zijn hier treinen die je overal heen brengen, nu alleen door de stakingen niet altijd op tijd. Maar dit gaat als het goed is snel weer over. Mijn au pair familie woont niet in Londen zelf, ze wonen in een mooi huis in een rustige buurt onder London. Dat ik hierdoor dichtbij Londen én Brighton zit, is ook een van de voordelen als au pair. Dubbel voordeel want beide steden zijn super gaaf! In de weekenden kun je vaak goedkoop met de trein reizen naar een grote stad, of naar de zee en daar rondstruinen, shoppen of lekker op het strand uitwaaien. Het leuke van deze steden bezoeken is dat je soms stukjes herkent uit series of films. Bijvoorbeeld toen ik laatst Sherlock aan het kijken was, herkende ik Bond Street van toen ik er zelf liep.

Andere au pairs ontmoeten

Een ander voordeel als au pair dat vrijwel meteen in mij op komt, is het feit dat redelijk veel mensen in Engeland een au pair hebben. Er zijn dus altijd veel au pairs in de buurt die op zoek zijn naar iemand die wilt afspreken en die dezelfde ervaringen deelt. Je ontmoet zo iemand uit bijvoorbeeld Spanje of Duitsland waar je anders nooit mee in contact was gekomen. Er wonen 65 andere au pairs in de buurt. Als ik iets wil doen in de weekenden, is er altijd wel iemand die in de buurt woont en wilt afspreken.

blog-zes-redenen-waarom-je-als-au-pair-in-engeland-moet-gaan-werken4

Leuk om er op uit te gaan

De natuur in England is super! In het gebied waar ik nu woon zijn er heuvels, maar de wegen zijn niet té stijl. Ik kan hier dus makkelijk wandelen. Er zijn veel kleine parken, bossen en natuurgebieden. Ook zijn er wilde vossen in de tuinen en vandaag liep er zelfs een op de straat! Verder zie je veel grijze eekhoorns in de tuin, parken, eigenlijk overal. Soms als ik uit het raam kijk, zie ik er een in de tuin zitten. Hoe leuk is dat!

Als je buiten de steden rondrijdt, vallen de dichte rijen struiken langs de smalle weggetjes op. Je hebt geen verre uitzichten zoals in Nederland. Je kunt moeilijk zien in een bocht of er iemand van de andere kant komt dus het is zeker spannend rijden op die weggetjes.

blog-zes-redenen-waarom-je-als-au-pair-in-engeland-moet-gaan-werken5

Kennismaken met een andere cultuur

De Engelse cultuur met hun cup of tea. Ze moeten er erg aan wennen dat wij geen melk in de thee drinken. De mensen zijn hier super beleefd en zeggen altijd please en thank you. Het is in het begin wel even wennen om je aan te leren dit ook te doen. Maar al gauw ben je er aan gewend om zelf ook regelmatig please en thank you te zeggen. Als je naar een pub of café gaat, is er altijd wel iemand in voor een praatje, de mensen hier zijn heel open. Vooral zodra ze door hebben dat je uit Nederland komt.

De feestdagen die je hier hebt, zijn anders en leuk om mee te maken. Op 5 november is het bijvoorbeeld Guy Fawkes Day. Op Guy Fawkes Day worden er vreugdevuren aangestoken, wordt vuurwerk afgeschoten en verbranden ze een pop. Kerstmis wordt alleen op Eerste Kerstdag gevierd en dagen ervoor worden de cadeautjes voor onder de kerstboom zelfs per post toegestuurd door familie enzo. Je hoeft niet twee dagen uitgebreid te eten, tweede kerstdag is Boxing Day en dit is eigenlijk een gewone vrije dag waarop winkels open zijn met heel veel sale.

Je ziet van alles van de Britse historie, zoals de mooie kastelen Downtown Abbey en de grote Victoriaanse huizen. Als je nog meer cultuur wilt zien, veel museums kun je gratis bezoeken in Londen.

blog-zes-redenen-waarom-je-als-au-pair-in-engeland-moet-gaan-werken6

Het super sexy English accent

En of ik het nu zelf heb gekregen of dat van de Engelse mannen bedoel, mag je zelf bedenken!

Lijkt het jou ontzettend leuk om als au pair in Engeland te zitten en kennis te maken met de Engelse cultuur net als Evelien? Dan is het programma au pair worden in Engeland echt iets voor jou!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.