6 redenen waarom je Los Angeles moet ontdekken

Donja
Au Pair
29 april 2017

Gratis shows bijwonen en genieten van iconische trekpleisters. Donja werkt al 9 maanden als au pair in Amerika in Los Angeles en en kent deze wereldstad inmiddels op haar duimpje.

1. Besneeuwde bergen en warme stranden in Los Angeles

Mijn tweede au pair jaar is al weer bijna voorbij! Ik zit inmiddels al negen maanden in Los Angeles en ik heb er nog drie te gaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Los Angeles een stuk veelzijdiger en meer bruisend vind dan Philadelphia waar ik mijn eerste au pair jaar doorbracht. Zo kun je de besneeuwde bergen en het warme strand in één dag combineren, en liggen de woestijn en het drukke stadsleven maar een kleine twee uur uit elkaar. Los Angeles heeft zoveel verschillende delen en het is ontzettend groot, en er is dus voor ieder wat wils. Ik kan iedereen een lang verblijf in deze stad aanraden!

blog-zes-redenen-waarom-je-los-angeles-moet-ontdekken1

2. De mooie natuur in Californië

Ten eerste is er de prachtige natuur. Californië staat bekend om zijn mooie kustweg, de Pacific Coast Highway, die ik zelf ook een deel ben afgereden. Zo kom je langs de mooiste kustplaatsen zoals Carmel en Malibu. De weg is een stuk langer dan wanneer je binnendoor rijdt, maar dat maakt de natuur en het uitzicht het dubbel en dwars waard. Ook Griffith Park is erg bekend, waar bijvoorbeeld afgelopen jaar een groot deel van La La Land is opgenomen. Hier kun je prachtige wandelingen maken zodat je een prachtig uitzicht over de skyline van Los Angeles hebt. En mocht je een paar dagen de tijd hebben, dan kun je de auto pakken en binnen een paar uur een nationaal park bereiken. Zo liggen Joshua Tree en Sequoia vrij dichtbij.

blog-zes-redenen-waarom-je-los-angeles-moet-ontdekken2

3. Trekpleisters bezoeken als Beverly Hills

Los Angeles is bij veel mensen bekend om haar iconische trekpleisters. Zo kun je Hollywood Boulevard niet missen, en staat Beverly Hills ook vaak hoog aan het lijstje. Er zijn verschillende plekken waar je het Hollywood sign van dichtbij kunt bewonderen, en de film studio’s zijn net zo fantastisch als je zou denken. Het is heel leuk om deze trekpleisters te bezoeken en te bewonderen, maar Los Angeles heeft zo veel meer te bieden. Ook de kleinere buitenwijken hebben ontzettend veel bekijks. Zo heb je het idyllische Montrose in Glendale en het altijd drukke Colorado Boulevard in Pasadena.

blog-zes-redenen-waarom-je-los-angeles-moet-ontdekken3

4. Gratis opnames van shows bijwonen

Ook vind je veel attracties in Los Angeles als je van film en entertainment houdt. Zo kun je de meeste film studio’s bezoeken en ook gratis opnames van shows bijwonen. Ik heb tot nu toe de American Music Awards al mogen meemaken, en ook ben ik naar opnames geweest van The Voice en The Late Late Show with James Corden. Bij Warner Brothers, Universal Pictures en Sony Pictures heb ik de studio tour gedaan en zo een kijkje achter de schermen kunnen nemen van Hollywood. Universal Studios en Disneyland liggen ook rondom Los Angeles en zijn zeker de moeite waard! Op dit gebied hoef je je dus ook vooral niet te vervelen.

5. De afstanden zijn in Los Angeles echt te groot zonder auto

Het grootste verschil tussen Philadelphia en Los Angeles en de activiteiten die ik met mijn kids ondernam is toch wel de afstand. In Philadelphia kon ik veel met het openbaar vervoer doen of zelfs lopend. Het park en het zwembad lagen allemaal op loopafstand en met de tram was ik binnen 15 minuten in het centrum. Hier heb je overal een auto voor nodig want de afstanden zijn te groot. Zo ben ik in de morgen ruim anderhalf uur bezig om mijn 4-jarige naar school te brengen. En als je even snel een pak melk moet halen, moet je ook de auto instappen. Dat vond ik in het begin best lastig maar dat went snel. Uber is hier echt een uitkomst: het is vrij goedkoop en zo kom je eigenlijk overal. En je hoeft je geen zorgen te maken over het parkeren wat in Los Angeles erg duur is.

6. Je zult geen minuut vervelen in Los Angeles

Of je nu als au pair, als deelnemer aan een taalreis of een ander uitwisselingsproject naar Los Angeles komt, je zult je geen minuut vervelen. Er is voor iedereen wat te doen. Mocht je in het weekend de drukte willen ontsnappen, dan pak je de auto en ben je binnen twee uur in het vakantieoord Palm Springs. En mocht je naar de sneeuw willen, dan ben je binnen drie uur in skioord Big Bear. Maar voordat je Los Angeles zelf hebt ontdekt, ben je wel even bezig. Ik denk dat een jaar voor mij niet genoeg gaat zijn om alles te doen wat ik graag wil!

blog-zes-redenen-waarom-je-los-angeles-moet-ontdekken6

Wil jij net als Donja alle leuke en mooie plekken van Los Angeles ontdekken ? Neem een kijkje bij het au pair in Amerika programma of onze taalcursus in Los Angeles en misschien kun jij Los Angeles ontdekken!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.