Als au pair in Parijs ontdek je de stad op een compleet andere manier

Myrthe
Au Pair
18 april 2017

Denk je aan Parijs, dan denk je meteen aan bezienswaardigheden als de Eiffeltoren. Nu Myrthe als au pair in Parijs woont, ontdekt ze de stad op een compleet andere manier!

Door au pair in Parijs is de liefde alleen maar groter geworden!

Als ik aan Frankrijk dacht, dacht ik vrijwel meteen aan Parijs. Ik wist natuurlijk wel dat Frankrijk veel meer is dan alleen Parijs. Maar na het zien van de film Amèlie en een aantal stedentrips, had Parijs een plekje in mijn hart veroverd. Ondertussen woon ik op het moment van schrijven alweer iets langer dan 6 maanden als au pair in Parijs en is mijn liefde voor deze stad alleen maar groter geworden!

blog-als-au-pair-in-parijs-ontdek-je-de-stad-op-een-compleet-andere-manier1

Alle arrondissementen van Parijs ontdekken

Voor mij staat Parijs synoniem aan een duizendtal van mogelijkheden, een stad waarin je je nooit hoeft te vervelen! Met zijn ontelbare cafeetjes en tientallen musea, exposities, buurten, parken en bezienswaardigheden, valt er in Parijs een hoop te ontdekken. Parijs is onderverdeeld in twintig ‘arrondissementen’, waarvan elk arrondissement weer verschillende buurten heeft. Elk arrondissement heeft zo zijn eigen charme. Het leuke aan het au pair in Parijs is dat ik veel vrije tijd heb, mijn werktijden zijn gemiddeld van 16-20, en ik heb dus genoeg tijd om al deze arrondissementen te leren kennen.

Mijn notitieboekje voor alle plekken van de stad

Elke keer als ik op stedentrip ga, probeer ik altijd om een stad zo goed mogelijk te leren kennen, en dan juist niet de toeristische delen. Zo was het dit keer mijn doel om Parijs volledig te leren kennen. Ik heb een klein notitieboekje gekocht en daarin hoofdstukjes gemaakt. In het boekje schrijf ik plekken die ik nog wil zien, of die ik heb gezien en wil onthouden. En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over de Eiffeltoren, Champs-Élysées en de Sacre-Coeur, ook al hoort dit uiteraard wel een beetje bij Parijs. Ik moet dan ook toegeven dat wanneer ik middenin Parijs sta en aan mijn linkerkant de Arc de Triomphe zie, rechts de Eiffeltoren en aan de andere kant het topje van de Sacre-Coeur, ik wel een klein geluksmomentje heb. Hetzelfde geldt als ik over één van de mooie bruggen van Parijs loop terwijl de zon schittert in de Seine, of wanneer je een warme baguette meekrijgt bij de boulangerie!

blog-als-au-pair-in-parijs-ontdek-je-de-stad-op-een-compleet-andere-manier3

Mijn favoriete plekken ontdekt

Ik heb inmiddels tijdens mijn periode als au pair in Parijs mijn favoriete plekken wel ontdekt. Op een zondagochtend maak ik het liefst een wandeling door ‘Parc Butte-Chaumont’, op een zonnige namiddag bevind ik me het liefst met een boek aan het ‘Canal Saint-Martin’. Op vrijdagmiddag droom ik even weg in het mooie Montmartre en op een donderdagavond drink ik vaak een drankje in Quartier Oberkampf. En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Clichés net als de Arc de Triomphe te beklimmen

Maar ook ik maak me uiteraard schuldig aan de clichés. Op een zonnige dag is er niks mooiers dan naar de bovenkant van de Arc de Triomphe te klimmen, om vanuit daar een uitzicht over heel Parijs te kunnen hebben. In Parijs is enorm veel cultureel aanbod te vinden. En het beste is nog wel, dat wanneer je onder de 26 bent én inwoner van de EU, je bijna bij elke bezienswaardigheid of museum geen entree hoeft te betalen.

blog-als-au-pair-in-parijs-ontdek-je-de-stad-op-een-compleet-andere-manier5

Stedentrip naar het prachtige Bordeaux

In dit jaar probeer ik naast Parijs zo goed mogelijk te leren kennen, ook om wat meer van Frankrijk te zien. Zo probeer ik wat meer andere grote steden van Frankrijk te bezoeken en steden die rondom Parijs liggen. Zo ben ik onder andere in februari naar Bordeaux geweest, ‘het kleine Parijs’, zoals sommige Fransen het noemen. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze stad. Bordeaux ligt, met de auto, op 6 uur afstand van Parijs, niet heel ver van de Spaanse grens. Ook ligt deze stad dichtbij de zee, waardoor bijna iedereen in Bordeaux surft! Bordeaux is een prachtige stad, heel historisch en een hele relaxte sfeer! Maar toch, hoe mooi Bordeaux ook is, het is geen Parijs! Juist door andere steden te bezoeken, waardeer ik Parijs nog meer! Parijs een stad die 24/7 leeft. En als je, net zoals ik, van metropolische steden houdt, dan zit je in Parijs wel goed!

De Parijzenaren proberen echt van het leven te genieten

Wat ik zelf heel leuk vind om te zien, is dat de Parijzenaren écht proberen van het leven te genieten. Lekker eten is heel belangrijk, veel naar restaurants en cafeetjes en na een lange werkdag alsnog naar een diner van vrienden. Ook zijn de Parijzenaren niet per definitie ‘onaardig’, zoals Nederlanders vaak zeggen. Parijs is en blijft een grote stad. Dus het klopt dat iedereen wat gehaast en wat meer met zichzelf bezig is. Maar daarentegen wensen de caissières je in de supermarkten, meestal, oprecht een goede dag. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren!

De ideale manier om een ander land en cultuur te leren kennen

Al met al is, waar dan ook ter wereld, au pair zijn de ideale manier om een ander land en een andere cultuur te leren kennen. Je verbreedt hierdoor niet alleen je horizon, maar het doet je ook beseffen dat er meer is dan alleen het dorp of stad waar je bent opgegroeid. Sommige dingen in Nederland ga je juist nog meer waarderen. Terwijl je aan de andere kant ontdekt dat er ook veel te leren valt van andere culturen!

blog-als-au-pair-in-parijs-ontdek-je-de-stad-op-een-compleet-andere-manier1

Wil jij net als Myrthe alle arrondissement zien en Parijs op een andere manier ontdekken? Neem dan een kijkje bij het au pair in Frankrijk programma!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.