Elf maanden als Au Pair in Frankrijk vliegen voorbij

Fabiënne
Au Pair
18 augustus 2017

Fabiënne vertrok tien maanden geleden naar Frankrijk om Au Pair te worden. Nu gaat ze over een paar weken terug naar Nederland en vertelt ze over wat ze allemaal geleerd heeft en hoe het haar beviel. Tien maanden lijkt misschien lang, maar achteraf gezien is de tijd ontzettend snel gegaan volgens Fabiënne.

Hoe het allemaal begon

Het plan om als Au Pair naar Frankrijk te gaan zat al een hele tijd in mijn hoofd. Tijdens mijn laatste twee jaar van mijn studie pedagogisch medewerker werd het toch wat serieuzer. Na een tijdje zoeken kwam ik terecht bij de organisatie Travel Active. Ik bezocht een informatiedag en meldde me een tijdje later aan. Na een traject van formulieren invullen, hostfamilie brieven schrijven en mijn interview, werd ik geaccepteerd om als Au Pair naar Frankrijk te gaan. Ik heb erg getwijfeld over welke regio ik zou kiezen, Parijs of de Cote D’azur. Uiteindelijk koos ik voor het warme Zuid- Frankrijk, wat de beste keuze ooit bleek!

Na het kiezen van de regio begon het zoeken naar een hostfamilie. Met de tweede familie waar ik contact mee had besloot ik te skypen. Een familie uit Monaco met drie kinderen! Met de moeder kon ik Engels praten maar de vader en drie kinderen spraken alleen Frans. Hiermee ging de communicatie redelijk lastig, omdat mijn niveau in Frans nog niet erg hoog was. Toch na drie keer skypen, vroegen ze of ik naar hun gezin zou willen komen en ik zei ja! Inmiddels vlieg ik over twee weken alweer naar huis en heb ik bijna 11 maanden in Monaco gewoond.

De Franse taal en cultuur

Toen ik arriveerde op het vliegveld gaf ik de moeder 2 kussen. Mijn eerste kennismaking van de Franse cultuur, want bij iedereen die je ontmoet is het gewoonlijk om 2 kussen te geven. Met mijn Frans was het in het begin redelijk lastig communiceren. Ik wist redelijk wat woorden, maar zinnen waren nog moeilijk te begrijpen. Maar achteraf bleek het gewoon proberen en frans te praten met je hostkids (want je hebt geen andere keus) de beste manier om de taal te leren! Toen ik vertrok had ik geen idee wat mijn niveau zou kunnen zijn na 11 maanden, maar ik zie steeds meer verbaasde gezichten als ik vertel dat ik hier nu 10 maanden woon. ‘’Maar je Frans is ontzettend goed!’’ zeggen ze dan. Daar ben ik erg blij mee. Verder het warme eten tussen de middag, kaas als dessert en de vele stokbroden zijn voor mij nu erg gewoon geworden!

Elf maanden als Au Pair in Frankrijk vliegen voorbij 1

Nieuwe contacten

De eerste week van mijn verblijf heb ik vooral alleen de stad ontdekt. Na ongeveer twee weken begon ik met een taalcursus in Nice en leerde al snel veel andere meiden kennen. Ik zat in een klas speciaal voor Au Pairs en leerde meiden kennen van over de hele wereld, zo gaaf! Ook zijn er redelijk wat Facebook pagina’s voor Au Pairs, hier schreef ik een berichtje op dat ik nieuw was en graag wat mensen wilde leren kennen. En dat heeft geholpen want de volgende dag zat ik met wel 8 andere meiden in Italië. Het hele jaar door leerde ik nieuwe mensen kennen van veel verschillende nationaliteiten. Hierdoor is niet alleen mijn Frans gegroeid, maar ook mijn Engels!

Elf maanden als Au Pair in Frankrijk vliegen voorbij 2

De omgeving ontdekken

Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een dag thuis ben gebleven. Ik heb altijd wel wat te doen! Het strand is op 15 minuten loop afstand van waar ik woon met mijn gastfamilie. Dus als ik een dagje niks te doen heb, kan ik gewoon even lekker relaxen op het strand. Verder heb ik veel nieuwe steden ontdekt zoals: Cannes, Nice en Marseille. Omdat ik in 10 minuten met de trein de grens naar Italië oversteek ben ik ook een paar keer in Ventimiglia en San Remo geweest. Ik houd niet van stil zitten dus ik ben altijd wel onderweg. Ik ben vaak in Nice wat voor mij 20 minuten met de trein is. Maar ik moet zeggen dat ik verliefd ben geworden op deze stad!

Kortom dit Au Pair avontuur had ik nooit willen missen en was de beste beslissing ooit. 11 maanden klinkt misschien erg lang, maar de tijd is voorbij gevlogen!

Elf maanden als Au Pair in Frankrijk vliegen voorbij 3

Wil jij net als Fabiënne au pair worden in het buitenland?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.