Aniek en Fleur gaan samen op pad als au pair in Australie!

Aniek en Fleur
Au Pair
7 januari 2019

Aniek en Fleur ontmoetten elkaar tijdens de au pair workshop. Ze hadden meteen een goede klik en hebben voor en tijdens hun avontuur veel contact gehouden. Momenteel zijn ze alweer klaar met hun au pair avontuur en zijn ze samen aan het reizen door het prachtige Australië!

Wie zijn Aniek en Fleur?

Terwijl we momenteel op een prachtig strand aan de oostkust van Australië liggen, delen we graag met jullie hoe ons afgelopen jaar eruit heeft gezien en waarom wij samen deze blog schrijven.

Ik ben Fleur, 19 jaar en ik kom uit Zwolle. Ik heb in 2017 mijn middelbare school afgerond en ik vond het tijd voor wat avontuur! Daarom besloot ik om te gaan werken als au pair in Australië. Ik was er al snel over uit dat ik graag in Sydney zou willen wonen en zo belandde ik dan ook bij een half Nederlands, half Australisch gezin met 2 kindjes in Manly (Sydney).

En mijn naam is Aniek, inmiddels 23 jaar en ik kom uit het pittoreske Voerendaal in Zuid Limburg. Na 4 jaar in Tilburg te hebben gestudeerd heb ik de opleiding tot docent afgerond. Ik vond mezelf nog veel te jong om al op zoek te gaan naar een baan en wilde eerst totaal iets anders, nu het nog kon. Ik wilde een nieuwe plek ontdekken, maar ben niet echt het backpackers type. Omdat het werken met kinderen voor mij iets vanzelfsprekends is, was au pair worden voor mij de perfecte combinatie. Zo ben ik bij een gezin met 4 kinderen in Coogee, Sydney terecht gekomen en heb daar de afgelopen 10 maanden als au pair gewerkt.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Au pair worden in Australië dus; daar waren we beide over uit. Maar hoe organiseer je zoiets? Er komt namelijk nog best wel wat bij kijken. Welk visum heb je nodig? Wat heb je nodig om überhaupt een visum te krijgen? En misschien nog wel de belangrijkste: wat doe je als het niet klikt met je gastgezin? We kozen er daarom beide voor om samen met Travel Active dit avontuur aan te gaan. Zij helpen je met je zoektocht naar een (gescreend) gezin en ze zijn er voor je in de aanloop naar je vertrek, maar ook gedurende je verblijf bij het gezin.

Travel Active organiseert maandelijks een workshop, waarin je wordt klaargestoomd voor je au pair avontuur. Een workshop in Venray, of all places, waar wij beide aanwezig waren. Met nog zo’n tien andere meisjes, die ook au pair wilde worden. Het klikte tussen ons meteen. Ook wisten we van elkaar dat we beide in Sydney in dezelfde periode au pair wilde worden, dus hebben we aan het eind van de dag onze telefoonnummers uitgewisseld. Nog geen idee hebbend dat we uiteindelijk zulke goede vriendinnen zouden worden!

Samen naar Australië

We waren allebei op zoek naar een gastgezin, dus we hielden elkaar via de app op de hoogte van nieuwe matches, FaceTime-gesprekken etc. Heel fijn om in die fase iemand te hebben om je enthousiasme mee te delen. Iemand die in hetzelfde schuitje zit en alles net zo spannend en exciting vindt.

Om het allemaal nog fijner te maken hadden we op exact dezelfde dag een definitieve match met een gezin. De een in Manly en de ander in Coogee, beide in Sydney. Het echte ‘plannen’ kon nu beginnen. Hierbij zijn we al die maanden in contact gebleven. Aniek zou 10 januari beginnen, Fleur eind januari, maar we wilden graag samen naar Australië vliegen. Fleur besloot daarom een week of 2 in een hostel te gaan zitten, voor ze bij haar familie zou beginnen. Op die manier kon ze de stad al wat gaan ontdekken én konden we dus samen de 27 uur durende vlucht maken.

9 januari 2018 was het zover. Samen met onze families naar Schiphol afgereisd om daar afscheid van ze te nemen. Ook hier was het weer heel fijn om op zo’n emotioneel moment elkaar te hebben. En dan ben je na 27 uur in Australië.

Nieuwe vriendschappen

We hadden van tevoren wel afgesproken om er áltijd voor elkaar te zijn, maar elkaar ook vrij te laten. Vrij te laten om zelf dingen te ondernemen, zelf vrienden te maken en geen druk te voelen van de ander. Het laatste wat je wil op zo’n fantastische reis is elkaar beperken. Maar van dat beperken was geen sprake.

Natuurlijk trek je in het begin heel veel naar elkaar toe en zoek je elkaar vaak op. Coogee en Manly was met het openbaar vervoer 1,5 uur reizen, dus we spraken vaak in het midden (in de stad) af. Maar op den duur zijn we ook in onze eigen woonplaatsen mensen tegengekomen en zijn er nieuwe vriendschappen opgebouwd. Het mooie hieraan was dat we juist die vrienden ook weer samenbrachten in de weekenden. Zo had je doordeweeks je vrienden in je eigen woonplaats (wat wel zo handig was voor korte playdates en koffietjes) en in de weekenden een gezellig clubje meiden om mee op stap te gaan en dingen te ondernemen.

Samen op reis!

En toen kwam het plan om te gaan reizen ter sprake. We hebben gedurende onze tijd als au pair al korte tripjes in de omgeving van Sydney gemaakt (Melbourne, Jervis Bay, Hunter Valley, Blue Mountains), maar we wilden toch meer van het land ontdekken. Al snel besloten we samen in een campervan de oostkust af te gaan reizen. Vliegen naar Cairns en dan naar beneden rijden, terug naar Sydney. Deze plannen zijn rond april gemaakt en we zijn inmiddels zo’n 2 weken onderweg.

En dan is het tijd om terug naar huis te vliegen. En ja, ook dat doen we samen. We zijn samen naar Australië gekomen en we vliegen ook samen weer terug naar Nederland. Lobi!

Dus voor alle future au pairs: neem zéker een kijkje op de workshop die jullie wordt aangeboden; je weet ten slotte maar nooit wie je tegenkomt! Mochten jullie nog vragen hebben; neem gerust contact met ons op, we beantwoorden ze met alle liefde!

Cheers!

Wil jij ook als au pair aan de slag gaan in AustraliëBekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.