10 redenen waarom het leven beter is in Australië

Travel Active
Algemeen
19 november 2020

Stel je voor.. je mag emigreren naar een ander land. Welke zou jij dan kiezen? Land van onze keus? Australië! Een prachtig warm en exotisch land.  Lekker chillen op Bondi beach, een rondje lopen om Ayers Rock, genieten van die unieke natuur en vooral die no worries attitude van het meest relaxte volkje op aarde. Hierbij geven we je dan ook 10 redenen waarom het leven beter is in Australië dan hier..

1. Gold Coast

2. De stoerste sport ter wereld

Geen voetballers die bij de minste of geringste aanraking op de grond liggen en met schwalbe de wedstrijd proberen te winnen. Rugby is de nationale sport van Australië en voor echte mannen die wel tegen een stootje kunnen.

3. Ocean Road

De Australische versie van de Afsluitdijk. Maar in plaats dat je een half uurtje naar grijs water staart vanuit je auto, wordt je hier getrakteerd op een azuurblauwe zee en een waanzinnig uitzicht.

4. Caramel Slice

Ga weg met je HEMA tompouce, je Bossche bol of de appeltaart van je oma. In Australië worden caramel slices gegeten. Een stukje hemel in je mond met chocolade, karamel en een bodem van koek.

5. Roze meren

Need I say more? De verschillende soorten algen en garnalen in het water geven dit meer dit kekke Barbie kleurtje.

6. Stadsfeestje

Toen Canberra vorig jaar 100 jaar bestond, was de stad niet vies van een feestje. Alle inwoners kregen een dag vrij en werden getrakteerd op ’s werelds grootste champagnebar, waar er meer dan 1000 flessen bubbels doorheen gingen.

7. Schildpadden tocht

Van januari tot maart komen de eieren van zeeschildpadden uit en maken de kleintjes de grote tocht naar de zee. Samen met een professionele schildpad-gids kun je ze vinden en ze helpen met hun grote tocht.

8. Het land van de ‘roos en de joeys

Waar je in Nederland in elke stad (en nog het liefst voor een FEBO) altijd een horde aan duiven tegenkomt, kamt Australië met hetzelfde probleem. Alleen in plaats van duiven, heeft het land een overschot aan kangoeroes. Er zijn namelijk meer ‘roos dan mensen.

9. Lord Howe Island

Het eiland staat bekend om zijn overweldigende natuur en zijn unieke koraalrif en Australië wil ervoor zorgen dat hier in de toekomst ook nog van genoten kan worden. Daarom worden er slechts 400 toeristen per dag toegelaten op het eiland.

10. Het Australische accent.

Misschien wel het belangrijkste dat een Aussie tot een Aussie maakt: zijn accent. Van g’day, brekkie en brizzie tot thongs, footies en kiwi’s.

Meer Australië? Wat dacht je van een jaar high school  of werken en reizen in Australië? Misschien ben je wel gek op kinderen en ga je liever aan de slag als Au Pair?

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.