Au Pair Evelien maakt vrienden over de hele wereld!

Evelien
Au Pair
26 maart 2018

Evelien is al 1,5 jaar Au Pair in een stadje ten zuiden van Londen in Engeland en dus een echte Au Pair expert. Ze ging naar het land van de thee, rode telefooncellen, please, yes thank you darling en niet te vergeten het mooie Britse accent. Ze past op twee jongetjes, George (5) en Alex (8) en heeft haar eigen kamertje in het huis die ze helemaal vol heeft hangen met kaartjes en foto’s van haar thuis, maar nu ook met foto’s van de dingen die ze heeft meegemaakt in Engeland.

Au Pair schema

Toen ik aankwam hadden ze voor mij een schema gemaakt met wat ik allemaal moest doen.In de ochtend gaat mijn wekker om tien over zes en na twee keer snoozen sta ik om half 7 beneden. Daar doe ik wat standaard klusjes zoals de wasmachine aanzetten, afwasmachine uitruimen, lunchboxen klaarmaken en de schooluniformen klaarleggen. Om 7 uur ga ik naar boven om de jongens wakker te maken. Hierna hebben we samen ontbijt, typische Engelse poridge of cornflakes. Daarna zorg ik ervoor dat ze zich aankleden, huiswerk maken en tandenpoetsen. Als dat allemaal is gebeurd breng ik ze naar school. Mijn familie woont een half uurtje lopen van de school. Ik loopt dus op een dag ongeveer 2 uur. Op het schoolplein kom ik vaak andere au pairs tegen en soms wandelen we samen naar een cafeetje of terug naar huis.

Zodra ik thuis ben doe ik andere huishoudelijke klusjes zoals de was opruimen, dekbedden verschonen, stofzuigen, strijken, huis opruimen… niet de meest leuke dingen, maar het hoort er ook bij. Ik ben nu wel helemaal zelfstandig geworden. Als dat allemaal gebeurd is heb ik eventjes vrije tijd, deze tijd mag ik helemaal zelf indelen. Hierin spreek ik vaak af met andere au-pairs. Omdat ik best wel veel vrije tijd had heb ik besloten, nadat ik hier een jaar was, een extra baantje te nemen in het plaatselijke cafeetje. Hier ben ik echt heel blij mee, ik leerde hierdoor meer lokale mensen kennen en zo ook meer van de Britse cultuur. Ook heb ik daar veel nieuwe Engelse woorden geleerd.

Mijn hostkinderen gaan tot best wel laat naar school, namelijk tot tien voor vier. Op sommige dagen zelfs tot nog later door sport. In Engeland organiseert de school zelf veel sporten, zoals rugby, voetbal, judo en dans. De scholen spelen dan ook vaak wedstrijden tegen elkaar. Dit is allemaal heel goed en leuk gedaan! Je ziet soms echt de strijd tussen de verschillende scholen. Nadat ik de jongens van school heb opgehaald doen we huiswerk, in Engeland hebben ze dat al vanaf jonge leeftijd. Als het huiswerk af is, kunnen we nog eventjes samen spelletjes spelen, Uno en Lego zijn de grote favorieten. Daarna eten we samen ons avondeten, wat ik vaak kook. Na het eten is het tijd voor de kids om in bad te gaan en om te gaan slapen. In de middag zijn de ouders er soms en die helpen mij daar dan ook wel bij. Dit verschilt natuurlijk per gezin.

Engeland ontdekken met andere Au Pairs

In de weekenden is het tijd om Engeland te ontdekken! Dit is stiekem toch wel het leukste van au pair zijn vind ik, samen met andere leeftijdsgenootjes uit allemaal verschillende landen op reis. Veel au pairs komen uit Duitsland, daar is het heel normaal om na je middelbare school een tussenjaar te nemen. Verder zijn er in de buurt waar ik zit veel Spaanse au pairs. Dit is vooral leuk in de weekenden want die weten wel hoe je een feestje moet bouwen!

Engeland bucketlist

Op een gegeven moment ging ik de vrije weekenden tellen en toen kwam ik erachter dat ik niet meer zo heel veel vrije dagen had. Op dat moment heb ik besloten om een ”Engeland Bucketlist” te maken. Een lijst met dingen die ik in mijn laatste weekenden in Engeland wil doen. Dit is zeker een aanrader, alhoewel ik denk dat ik het misschien al wel in het begin had moeten doen omdat sommige dingen natuurlijk niet in de winter kunnen, helaas.

Op mijn lijst stond:

In London:

 • Street Art Tour in London
 • Brick Lane
 • Primrose Hill
 • Greenwich
 • Westfield Shopping Center
 • Hamton Court Palace
 • Sky Gardens
 • Olympic Area + The Slide
 • Richmond Park
 • Notting Hill Bookshop
 • Globe
 • London Tower
 • Eel Pie Island
 • Brixton
 • Canning Town Air Line
 • Daunt Bookshop

Steden:

 • Cambridge
 • Oxford
 • Edinburgh
 • Dublin
 • Bath
 • Bristol
 • Bournemouth
 • Winchester

Overig:

 • Windsor Castle
 • Seven Sisters
 • Naar een musical
 • Highclare Castle

Au Pair in Noorwegen of Engeland

Sommige dingen heb ik al afgevinkt, verhalen hierover kan je vinden op mijn blog:evelieninnoorwegen.reismee.nl. Het klinkt misschien raar, in Noorwegen, dat klopt, dit is omdat ik in het begin au pair wilde worden in Noorwegen, maar doordat ik geen rijbewijs had was dat allemaal een beetje moeilijk. Uiteindelijk ben ik toch wel heel blij met mijn keuze voor Engeland, mijn Engels is er zo erg op vooruit gegaan en ik ben ook heel blij met mijn hostfamilie.

Goede en slechte tijden

Als een au pair ben je echt een deel van de familie. Je leeft met elkaar in hetzelfde huis, je deelt leuke en verdrietige momenten. Samen breng je een groot deel van de dag door. Je ziet elkaar in goede en slechte tijden. Als het goed is heb je veel goede tijden, helaas zijn er soms ook mindere tijden. Bij mij was dat helaas het geval, het jongste jongetje waar ik op pas werd ernstig ziek. Na zes weken in Engeland kwamen we er achter dat hij een tumor op zijn rug had. Ze gaven mij de optie om weg te gaan, maar dat kon ik niet. Ze waren al zo snel familie van mij geworden! Hierdoor is mijn au pair avontuur dan ook wel iets anders gelopen dan verwacht, maar ik heb geen spijt dat ik ben gebleven. Na een moeilijk jaar is George nu klaar met een tot nu toe succesvolle behandeling!

Tussenjaar als Au Pair

Ik hoop dat ik jullie een beetje een inkijkje heb kunnen geven in het leven van een au pair. Ik vind het een van de beste manieren om een tussenjaar goed in te vullen. Je leert veel, zoals het zorgen voor kinderen, jezelf en het huis. Verder word je ondergedompeld in een nieuwe taal en cultuur en maak je onder de andere au pair vrienden over de hele wereld! Verder is het een goede manier om geld te verdienenden en tegelijkertijd een nieuw land heel goed te ontdekken!

Ik hoop dat ik jullie hiermee een inkijkje heb kunnen geven in het leven van een au pair en dat ik jullie enthousiast heb kunnen maken!

Lots of Love,

Evelien

Wil jij net als Evelien vrienden maken over de hele wereld? Bekijk dan de mogelijkheden voor Au Pair in Engeland of voor Au Pair in het buitenland. Vraag ook de Au Pair Brochure aan en check de Au Pair infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.