Au pair in Amerika: American Holidays en Hollandse pannenkoeken

Joyce
Au Pair
18 augustus 2015

Joyce is Au Pair in Chicago. Ze verblijft inmiddels al twee maanden in de grote, Amerikaanse stad. Vervelen doet ze zich echter niet, want zelfs na twee maanden blijft Amerika haar verrassen.

De eerste American Holiday

De maand juli begon gelijk met mijn eerste ‘American Holiday’, namelijk 4th of July! Ik heb deze feestdag niet in Chicago gevierd, maar in Milwaukee. Dit is iets ten noorden van Chicago, en wauw, wat een mooie stad is het. Ik heb een rondje door de buurt gelopen en het voelde alsof je op een filmset terecht was gekomen. Alle huizen waren versierd met Amerikaanse vlaggen, super om te zien! Met het hele gezin verbleven we bij de broer van mijn hostmom, dus de dag begon met een groot ontbijt. Om 5 uur ’s ochtends zijn de mannen de straat op gegaan om het kleed en de stoelen klaar te zetten. Gekkenwerk!

Later in de ochtend begon de parade. De kids waren helemaal enthousiast en grepen elk snoepje wat in de buurt kwam. Eindstand, we zijn naar huis gegaan met twee grote, plastic tassen vol snoepgoed. In de avond was er een grote vuurwerkshow boven het meer. Al met al, een heerlijke feestdag! Op zondag zijn we weer richting Chicago gereden, maar voordat we de auto in sprongen, zijn we gaan brunchen bij een Holland Bar. Je zou denken aan typische Nederlandse gerechten, maar helaas, ze hadden gewoon de ‘American Pancakes’.

blog-au-pair-amerika-american-holidays-en-hollandse-pannenkoeken3

Delicious Dutch pancakes

Dit was wel een goed opstapje voor mij om mijn hostfamily wat te leren over de Nederlandse cultuur. Mijn ouders hadden me een pakketje opgestuurd met stroopwafels en pannenkoekenmix. Het eerste dat op de planning voor de nieuwe week stond, was Nederlandse pannenkoeken bakken voor de kids. Ze vonden het heerlijk! Goed geslaagd dus. De volgende dagen vroegen ze om nog meer ‘delicious Dutch pancakes’, haha!

Sportieve clustermeeting

Daarnaast heb je met InterExchange elke maand een clustermeeting. Op deze dag komen alle au pairs van jouw cluster samen met de Local Coördinator. Deze maand zijn we naar North Avenue Beach gegaan om te volleyballen tegen elkaar. Het was heerlijk weer, dus wat mij betreft mogen er wel meer van deze clustermeetings komen. Heerlijk om weer bij te kletsen met de andere meiden die je niet zo vaak ziet en/of spreekt. Iedereen is au pair, maar toch beleven we ons jaar allemaal op een andere manier.

Vriendinnen voor het leven

Afgelopen weken heb ik ook een nieuwe groep vriendinnen gemaakt. Het au-pairwereldje is zo klein, maar soms is het lastig om in contact te komen met nieuwe mensen die ook bij jou in de buurt wonen. Gelukkig had ik door mijn ‘ex-au pair’ al gelijk contact met een aantal meiden, maar zij zijn afgelopen weken allemaal vertrokken. Zij hebben wel nieuwe au pairs gekregen en aangezien ik hier het langst verbleef, was het mijn taak om hen de stad te laten zien. Nu heb ik een vaste meidenclub waar we elk weekend wel wat mee gaan doen. Drankjes in de pub, naar het strand of een dagje shoppen.

blog-au-pair-amerika-american-holidays-en-hollandse-pannenkoeken4

Een exciting vooruitzicht

Maand nummer twee zit er op, het is alweer begin augustus. De maand waarin mijn vriendin vanuit Nederland over komt voor ruim twee weken, mijn oudste hostchild 7 jaar gaat worden en er vast en zeker nog veel meer leuke dingen ondernomen gaan worden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.