Au Pair Josine: ‘Verbreed je horizon, ga de wereld in en ervaar het au pair avontuur!’

Josine
Au Pair
21 maart 2018

Eenmaal thuis en weer bijgekomen van haar avontuur blikt Josine terug op haar laatste maanden als Au Pair in Amerika. Ze vertelt over haar afscheid van haar hostfamilies en de tijd bij haar tante in San Diego.

Twee jaar en een reismaand later..

Het begon al op het vliegveld in Washington DC. Ik hoorde andere passagiers, Nederlanders, en het begon langzaam tot mij door te dringen dat mijn tijd in de Verenigde Staten erop zat. Zeven uur later stond ik er dan, terug op Schiphol na twee jaar en een maand in Amerika te hebben gewoond. Met een rugtas vol herinneringen en ervaringen terug in het kleine Nederland. Ik blik terug op een ervaring die ik nooit zal vergeten en mij heeft verandert.

Mijn laatste maand in Seattle

Toen de feestdagen voorbij waren, was het alweer januari. Mijn laatste maand als au pair was aangebroken en ook mijn laatste weken in Seattle waren een feit. Mijn hostmoms moesten er ook aan geloven: geen au pair meer in huis. Ik heb toch nog het meeste eruit proberen te halen door vrije uurtjes in de stad rond te brengen. Ik had ook nog een laatste roadtrip met Wendy naar Portland gepland. Er zou een convention plaats vinden met bekende gezichten uit onder andere de serie The Walking Dead. Eerst zaten wij er nog wat grapjes over te maken, om daar heen te gaan. Maar toen ik een deal zag voor goedkope entree tickets, besloten we om naar Portland te gaan! De weg erheen was ontzettend gezellig en ik genoot van het uitzicht onderweg. Bergtoppen, rivieren, de verschillende stadjes. Ik wist dat ik er volop van moest genieten, want in Nederland zal ik dit uitzicht voorlopig niet meer zien. Het was een ongelofelijk toffe trip die zeker in mijn top 5 roadtrips terecht komt!

Afscheid van mijn ‘Seattle family’

Mijn laatste weken stonden natuurlijk ook in het teken om zoveel mogelijk nog te genieten van de kleine Dylan. Zij is ontzettend gegroeid in een jaar tijd. Van een kleine 2 maand oude baby naar een heus lopende dreumes die behoorlijk eigenwijs wordt. Ik was erbij toen ze voor de eerste keer omrolde, zelf kon zitten, zichzelf kon optrekken en haar eerste stapjes ging zetten. Haar eerste verjaardag heb ik mee mogen maken en wat een eer is het om deze mijlpalen mee te mogen maken als au pair. Mijn hostmoeders vonden de laatste weken ook moeilijk. Shena zei om de dag dat ze zich realiseerde dat ik weg zou gaan en ze mij zou missen. Erg moeilijk om te moeten horen natuurlijk. Mijn laatste dag als au pair hebben we een Taco and Wheel of Fortune night gedaan. Mijn hostmoms keken graag de gameshows die ’s avonds op tv kwamen en ik ben er ook fan van geworden! Ik werd gevraagd wat ik graag op mijn laatste avond als au pair wilde eten en ik zei (natuurlijk) Mexicaans! Onze laatste avond hebben we dus met een heerlijke zelf gemaakte taco op de bank Wheel of Fortune gekeken. Voor mij was dat meer dan genoeg, want ik was best een emotioneel wrak (de hele week al eigenlijk). De laatste dagen voor mijn vertrek kwamen ook nog Lizzie’s ouders en haar zus langs om mij gedag te zeggen en ik werd overladen met heel veel lieve cadeaus. De dag van mijn vertrek hebben we nog samen gebrunched en toen was het toch echt zover. Ik ben naar het vliegveld gebracht en moest echt afscheid nemen van mijn Seattle family.

Nog even genieten van mijn laatste maand in Amerika

Mijn laatste maand in Amerika was bizar. Na het afscheid van mijn gastgezin ben ik naar het zuiden gevlogen, terug naar San Diego om mijn tante op te zoeken. Ik besloot om mijn laatste weken in zuid-Californië door te brengen, want wie weet wanneer ik weer de kans krijg om mijn tante te zien? En laten we eerlijk zijn, er zijn ergere plekken om drie weken lang vakantie te vieren toch? Naast het luieren in de zon ben ik ook nog weer even terug naar Los Angeles gegaan om Universal Studio’s te bezoeken. Wat een geweldig park! Amerikanen weten wel hoe ze Hollywood moeten verkopen. Ik was er twaalf jaar geleden ook geweest en mijn tante heeft daar zelfs nog foto’s van. Bizar om na twaalf jaar weer rond te lopen in een ongelofelijk mooi attractiepark. Naast de verschillende attracties, is er ook een studio tour. Het park is vlak naast de echte Hollywood Studio’s, dus films zoals Jurassic Park, ET, War of the Worlds en Fast & Furious zijn daar opgenomen.

Mijn laatste week terug naar D.C.

Na drie heerlijke weken in California door te hebben gebracht, vloog ik terug naar de oostkust om mijn eerste gastgezin weer op te zoeken. Enid en Pieter waren natuurlijk een jaar ouder en ik wilde ze nog even knuffelen en kroelen voordat ik terug zou gaan naar Nederland. De weg erheen was ontzettend bizar. Zoveel emoties kwamen naar boven (naast 3 uur amper te hebben geslapen op een nachtvlucht). Toen ik in D.C. uitstapte, was het alsof ik weer thuis was. Ik heb zoveel herinneringen gemaakt in Washington DC, wat heerlijk om weer terug te zijn!

Overladen met knuffels en kusjes

Toen ik eenmaal terug was in mijn eerste huis, in Silver Spring, werd ik overladen met knuffels en kusjes van mijn hostkids. Pieter was zo gegroeid! Hij praat inmiddels volle zinnen en Enid kan nu zonder zijwieltjes fietsen! Mijn eerste gastouders waren ook blij mij weer te zien en het was alsof ik weer even terug was gegaan in de tijd. Mijn laatste week bij hen stond in het teken van de laatste knuffels pakken met de twee kids voor wie ik een jaar heb gezorgd. Ik weet dat ik altijd een adres heb in Washington DC.

Kijk wat ik heb gedaan!

Na twee jaar au pair te zijn geweest, was het zeker vreemd om weer terug te keren naar Nederland. Mijn familie was ontzettend blij om mij weer te zien natuurlijk, maar ik merk wel dat ik ontzettend moet wennen. Mijn avontuur als au pair heeft mij laten groeien als persoon en heeft mij uitgedaagd om na te denken over mijn toekomst: ik zou dolgraag in een internationale omgeving willen werken. Ik heb geen enkel moment spijt gehad van mijn vertrek. Mensen zullen vast denken: heb je dan nooit heimwee gehad? Ik heb maar één antwoord: nee. Ik voelde mij thuis in Silver Spring, in Seattle en in Amerika. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, een tweede en derde familie erbij gekregen en prachtige plekken gezien waar je als toerist nooit zou komen. Aan iedere toekomstige au pair die nog twijfelt: ga het doen! Je wilt je later niet afvragen, wat nou als ik het wel had gedaan? Je wilt kunnen zeggen: kijk wat ik heb gedaan. Verbreed je horizon, ga de wereld in en ervaar het au pair avontuur!!

Wil jij net als Josine au pair worden in Amerika? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.