Au Pair Marije: ‘And so the adventure begins!’

Marije
Au Pair
30 april 2018

Au Pair Marije heeft zich officieel aangemeld voor het Au Pair programma in Australië en kan bijna niet wachten om te vertrekken. Ze vertelt in haar blog alles over de procedure die zij heeft doorlopen en hoe dit allemaal precies gaat.

Aanmelden voor het Au Pair programma

Nadat ik me officieel had aangemeld voor het ‘Au Pair in Australië’ programma werd ik een paar dagen later enthousiast opgebeld. Ze vertelden over de procedure en over de documenten die ik allemaal moest invullen/ laten invullen. Het geregel kon beginnen! De referenties, mijn fotoalbum, de ‘Dear Host Family Letter,’ medical reports and go on. De ‘Dear Host Family Letter’ bleek nog een hele uitdaging te zijn, jezelf presenteren in een brief. Want wat is nou echt belangrijk en wat kan later nog verteld worden. Toen de hele reutemeteut was ingevuld kon het worden opgestuurd naar Travel Active. Ik kan je wel vertellen, toen ik me officieel had aangemeld gierden de zenuwen al door het lijf, maar dit was écht next level! Voor mijn gevoel ging mijn grote avontuur nu echt beginnen. Nadat ik mijn dossier had ingeleverd kreeg ik vrij snel een reactie terug, het officiële intakegesprek kon worden gepland!

Intakegesprek en Engels testen

Zodoende had ik begin maart mijn intakegesprek met Ellen (Team Au Pair), ze kwam enthousiast over en dat gaf mij een relaxed gevoel. Ellen vertelde eerst hoe het gesprek ongeveer zou gaan en daarna schakelden we over in het Engels. Ze vroeg waarom ik naar Australië wilde, waarom ik Au Pair wilde worden, wat ik mij ervan voorstelde, wat ik in bepaalde situaties zou doen, hoe ik met heimwee om zou gaan etc. Ik was in het begin best wel zenuwachtig omdat mijn Engels ook getest werd. Dat was achteraf nergens voor nodig. Vloeiend Engels praten leer je daar snel genoeg. Toen we klaar waren vertelde ze dat ze nu eerst mijn referenties zouden checken en dat daarna mijn dossier naar de partnerorganisatie in Australië kon worden opgestuurd.

Voorbereidingsworkshop voor Au Pairs

Op 11 april ben ik naar de voorbereidingsworkshop in Venray geweest. Dat is vanuit Friesland een mooie rit van 3,5 uur met de trein, dus ik was al kapot toen ik daar aankwam, maar goed. Het enthousiasme kwam in één klap terug toen ik het gebouw van Travel Active binnen stapte. Er waren al twee andere meiden die naar Amerika zouden gaan, dus toen begon het ‘Ik word echt Au Pair’ gevoel nog meer te kriebelen. Na een tijdje kwamen er nog drie meiden, twee gingen naar Engeland (waarvan één het Elderly-programma gaat doen, voor oude mensen zorgen) en de andere ging naar Nieuw-Zeeland. Jammer genoeg was er niemand die naar Australië gaat maar Wies (Team Au Pair) vertelde dat er genoeg Nederlandse en internationale Au Pairs in Australië rondhuppelen dus daar hoefde ik mij geen zorgen over te maken. Omdat we met een klein groepje waren werd het programma een beetje aangepast. We begonnen met een voorstelrondje; waar kom je vandaan, waarom ga je naar het desbetreffende land, hoever ben je in de procedure, waarom wil je Au Pair worden etc. Vervolgens kreeg iedereen een woord waarbij je drie negatieve en positieve punten bij moest bedenken. Zoals; communication, homesickness, cultural differences, family time/ time off. De bedoeling was dat je eventuele problemen die deze dingen kunnen opleveren samen kon bespreken. Erg handig! Verder hebben we het nog over de procedure gehad; hoe gaat het wanneer je een match hebt, wat moet je daarna nog regelen, wat staat je te doen als je aankomt in Australië etc. Twee van de Au Pairs hadden al een gastgezin dus die konden uit eigen ervaring vertellen over de zoektocht. Al met al was het een interessante middag.

Nu is het wachten op het mailtje waarin staat dat ik ook door de partnerorganiastie in Australië ben geaccepteerd zodat ik op zoek kan naar mijn host family! Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor de steun die jullie mij geven, hoe jullie met mij meedenken en vooral het ontzettende enthousiasme! Dat doet mij goed!

Wil jij net als Marije au pair worden in Australië? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.