Au pair Sanne in Nieuw-Zeeland: “Het leven is hier heel anders dan in Nederland!”

Sanne
Au Pair
26 april 2016

Sanne werkt al een aantal weken als au pair in Nieuw-Zeeland. Ze  zorgt voor 3 kinderen en woont op een boerderij met 400 koeien! Lees verder en kom erachter wat Sanne allemaal meemaakt! 

Tussenjaar

Ik werk en woon nu een aantal weken als au pair in Nieuw-Zeeland. Ik heb deze keus gemaakt omdat ik graag een tussenjaar wilde en ik heb er altijd al van gedroomd om naar Nieuw-Zeeland te gaan! Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan en vind dit een goede manier om een andere cultuur te leren kennen.

blog-au-pair-nieuw-zeeland-sanne-leven-anders-dan-in-nederland-1

400 koeien en 3 kinderen

Ik woon bij een gezin met drie kinderen. Ze wonen op een boerderij met ongeveer 400 melkkoeien! De kinderen zijn 8, 6 en 4 jaar oud, twee meisjes en één jongetje. Ik vind het leuke leeftijden, je kunt echt dingen samen doen omdat de kinderen al wat ouder zijn, maar ze zijn nog niet helemaal zelfstandig. De meisjes zijn gek op paardrijden en houden er van om zich mooi te maken. Het jongetje speelt graag met z’n tractors en gaat af en toe met z’n vader mee naar de boerderij.

blog-au-pair-nieuw-zeeland-sanne-leven-anders-dan-in-nederland-2

Als au pair in Nieuw-Zeeland

Vaak breng ik het jongetje naar het kinderdagverblijf, of ik haal hem op. Als de meisjes thuiskomen van school zorg ik dat ze iets te eten krijgen en dan gaan we iets leuks doen, zoals bakken, buiten spelen of knutselen. Ze houden ervan om dingen met z’n allen te doen, ze kunnen heel goed samen spelen. Verder doe ik dingen in het huishouden, zoals stofzuigen, de vaatwasser uitruimen en de was doen. Om eerlijk te zijn is dat het minst leuke deel, maar het hoort erbij en je maakt je hostmom erg gelukkig als je meehelpt in het huishouden!

blog-au-pair-nieuw-zeeland-sanne-leven-anders-dan-in-nederland-3

Koken voor een groot gezin

Meestal kook ik twee dagen in de week, het was in het begin wel heel anders om opeens voor een groot gezin te koken, maar het gaat nu steeds beter! Je leert snel wat de kinderen wel en niet lekker vinden, hier probeer ik wel een beetje op in te spelen. Ze eten hier minder gezond dan in Nederland en af en toe mis ik de gekookte groenten wel! Af en toe kook ik voor mezelf in het weekend en dan maak ik een echte Hollandse maaltijd. Verder hebben ze hier veel dezelfde producten als in Europa, soms met een iets andere naam.

Zo anders dan Nederland!

Het leven is hier heel anders dan in Nederland! Er is veel contact tussen de buren en mensen helpen elkaar heel veel. Er is een supermarktje, een benzinestation, een café en een bibliotheek in de buurt. Eén keer in de twee weken wordt er een burger of pizza night georganiseerd en er is wekelijks een squashavond. Op deze manier leer ik mensen kennen. De meeste au pairs wonen in Auckland, het leven hier is heel anders. Er woont hier één au pair in de buurt met wie ik contact heb. Ik heb wel heel bewust gekozen voor dit gezin, omdat ik graag iets heel anders wilde dan wonen in een drukke stad. En dat is gelukt!

blog-au-pair-nieuw-zeeland-sanne-leven-anders-dan-in-nederland-5

Maori cultuur

Ik rijd in een witte pick-up truck, heb twee kalfjes gekregen die ik zelf mag verzorgen en ik leer heel veel over de boerderij. De boerderij ligt in een soort vallei, omgeven door hele mooie heuvels. Het is een uur rijden naar een grotere stad, het is dus wel belangrijk dat je kunt autorijden! Ik ga meestal één keer per week naar Rotorua, dat is een toeristische stad met geisers en nog veel Maori cultuur. De kinderen leren op school veel over de Maori’s en ze leren zelfs de Maoritaal en liedjes in het Maori. Dat is erg leuk om mee te krijgen, dat heb je niet in Auckland!

blog-au-pair-nieuw-zeeland-sanne-leven-anders-dan-in-nederland-6

Bezoek!

Ik heb al bezoek gehad van een Nederlandse au pair uit Auckland. Je bent in ongeveer drie uur in Rotorua vanuit Auckland, dat is makkelijk te doen en het is niet te duur! Omdat ik meestal in het weekend vrij ben kan ik veel dingen in de omgeving zien. Af en toe mag ik ook een vrijdag vrij nemen, zodat ik een lang weekend weg kan, naar bijvoorbeeld Auckland of Wellington.

blog-Anke als au pair in Nieuw-Zeeland “Het leven van een au pair is een feest!”5

Noorder- en Zuidereiland ontdekken

Na mijn tijd als au pair wil ik graag naar het Zuidereiland zodat ik daar alles kan zien. Ik probeer alles van het Noordereiland te zien in de komende tijd. Ik mag meestal in de schoolvakanties een week vrij nemen, omdat mijn hostmom lerares is. Zij heeft dan een week met de kinderen en ik kan dan weer wat meer zien van Nieuw-Zeeland!

Sanne heeft het naar haar zin als au pair in Nieuw-Zeeland bij haar gastgezin en op de boerderij. Wil jij zelf als au pair naar Nieuw-Zeeland? Bekijk het au pair programma in Nieuw-Zeeland.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.