Au Pair worden in Amerika of Australië, wat past het beste bij mij?

Travel Active
Au Pair
27 maart 2023

Australië en Amerika zijn allebei hele populaire Au Pair bestemmingen.
Waarom dat zo is leggen we graag hieronder uit!

Even bij het begin beginnen... Waarom eigenlijk Au Pair worden?

Je bent jong, klaar met je opleiding, gestopt met je opleiding of misschien… Weet je het gewoon allemaal even niet. Je hebt de keuze om te gaan werken bij de lokale supermarkt of om met grote twijfel toch maar te beginnen aan een (nieuwe) opleiding.
Maar, denk je dan, misschien kan ik ook naar het buitenland? Even helemaal weg van alles wat me vertrouwd is. Even geen meningen van anderen en alleen focussen op mezelf en wat ík wil voor míjn toekomst.
Dus wat doe je… Je gaat op zoek naar een bestemming die zo ver mogelijk van huis is: En dan komen Australië en Amerika al snel in jouw vizier!
Amerika en Australië zijn namelijk allebei erg westerse bestemmingen, waardoor de cultuur shock niet heel extreem zal zijn. Daarnaast wordt er Engels gesproken, een taal waarbij velen zich toch het prettigst voelen, naast het Nederlands.

Daarnaast is het natuurlijk een groot voordeel dat je redelijk quitte kunt spelen tijdens jouw Au Pair programma. In ruil voor jouw hulp, krijg jij gratis kost en inwoning bij jouw gastgezin en daarnaast ook nog eens zakgeld zodat je leuke dingen kunt doen in je vrije tijd.
Dus helaas, het ontbreken van een dikke, vette spaarrekening kan ook geen smoesje zijn om dit avontuur niet aan te durven gaan!

Naast deze praktische zaken zijn het ook hele mooie landen, met super vriendelijke mensen – allebei prachtig geheel op hun eigen manier. Maar welke bestemming past het beste bij jou?
Wij beschrijven hieronder graag de grootste verschillen en kenmerken van de bestemmingen, zodat jij na het lezen van deze blog weer een stapje dichterbij jouw avontuur bent!

Australië

No worries mate. Ik denk dat er geen betere intro bestaat voor een Australië beschrijving dan deze simpele zin. Vanaf het moment dat je in Australië geland bent zul je merken waarom. Australiërs laten zich namelijk niet zo snel gek maken en dat zul jij ook zeker bij jouw gastgezin goed merken. Alles gaat op een relaxt tempo, iedereen is lekker laid-back en het hoeft ook allemaal niet zo overdreven en dramatisch. Veel Australiërs brengen zoveel mogelijk vrije tijd buiten door, ze laden hun 4x4 auto vol met hun campingstoelen, zwemspullen en bakjes voorgesneden fruit en spenderen de dag met het gezin aan het water. De dag wordt vaak afgesloten met een Prawns op de Barbie (BBQ), voordat iedereen nóg relaxter en lekker getoast terug naar huis gaat.
Australië is hot, hot, hot dus houd daar rekening mee. Spinnen en slangen? Die zijn er ook – maar grote kans dat je er geen één zult zien tijdens jouw Au Pair avontuur.
Je kunt al vanaf 6 maanden naar Australië. Heb je dan nog niet genoeg van het leven op thongs (uh… hiermee worden teenslippers bedoeld in Australië!) en moet je écht nog niet denken aan het druilige weer in Nederland? Dan kun je ervoor kiezen om gratis bij een nieuw gastgezin in Australië te worden geplaatst!

Amerika

The land of opportunities; dat is Amerika! Waar Australiërs je zullen vertellen dat je je vooral niet té druk hoeft te maken, zullen Amerikanen het tegenovergestelde doen. Ze zijn enthousiast over alles en zijn reuze geïnteresseerd in jouw plannen en wie jij bent als persoon. Je zult bij jouw gastgezin merken dat Amerikanen dingen graag een beetje over the top doen: Er wordt groots uitgepakt met feestdagen als Halloween en kerst en de “Oh My God’s” zullen je om de oren vliegen.
Naast big, bigger, biggest met de feestdagen, zul je zien dat echt álles groter is dan in Nederland: De auto’s, snelwegen, shoppingmalls, milkshakes en porties in restaurants; je kijkt er je ogen uit!
Heb je een bubbly persoonlijkheid, ben je benieuwd naar de veelzijdige cultuur van Amerika en ben je 12 maanden beschikbaar? Dan is Amerika waarschijnlijk de passende bestemming voor jou!

Leuk, maar zijn er nog andere opties?

Amerika en Australië allebei niet helemaal jouw ding? Dat kan natuurlijk ook!
Ieder mens is anders en iedereen heeft andere ideeën bij hun perfecte buitenlandervaring.
Wil je bijvoorbeeld liever dichter bij huis blijven? Of zou je graag een nieuwe taal willen leren, zoals Spaans of Frans?
Of ben je misschien wel meer het go-hard-or-go-home type en ga je voor een uniek Au Pair avontuur in China?
Dat kan ook allemaal! In deze blog richten we ons vooral op Australië en Amerika, maar dat betekent niet dat onze andere bestemmingen minder leuk zijn! Neem dus gerust een kijkje op onze website naar al onze gave opties!

Enthousiast maar nog niet overtuigd? Of heb je gewoon nog wat vragen? Maak dan een online afspraak aan met één van onze ervaren medewerkers!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.