Alles wat je wilt weten als je au pair in Australië wilt worden

Nina
Au Pair
28 februari 2017

Als je net begint aan jouw au pair avontuur, is alles nieuw. Nina woont al meer dan een half jaar als au pair in Australië en vertelt je alles wat je wilt weten als je au pair wilt worden in Australië.

Hoe is je relatie met de kinderen?

Ik zorg hier voor vier kinderen. Grace is 5 jaar oud, Bode 3 jaar oud, Finn 2 jaar oud en Phoebe 1 jaar oud. Vier kinderen die totaal verschillend van elkaar zijn en daardoor ook andere dingen van je verwachten. Grace is echt een meisje-meisje, lekker tutten en samen spelen met de barbies. Bode is een jongen die vol energie zit maar ook vol liefde. Finn is een echt boefje. Hij kan iets doen wat echt niet mag, maar met zijn lief gezichtje lacht hij zich er uit. Phoebe is de baby van familie, als ze mij ziet dan krijgt ze een grote lach van oor tot oor en gaan haar beide handen omhoog van blijdschap. Met alle vier de kids heb ik een goede, hechte relatie. We spelen, stoeien en lachen samen, maar ook aan het eind van de dag met zijn allen op de bank hangen een filmpje kijken. Dat hoort er allemaal bij als au pair in Australië. Natuurlijk heeft dit wat tijd gekost. Maar de liefde die ik nu van de kinderen krijg, is het allemaal waard geweest! De kusjes, de knuffels en de knutselwerkjes die ik krijg, ik voel zo veel liefde voor die kids! Het gaat erg moeilijk worden om over zes maanden weg te gaan.

Hoe leg je contact met andere au pairs?

Sydney is een grote stad met een heleboel au pairs. Gelukkig heeft de partnerorganisatie van Travel Active maandelijks een meet & greet. Je kan vragen stellen aan iemand van de organisatie, maar ook een heleboel andere au pairs leren kennen. Ook zijn er heel veel Facebook pagina’s te vinden waar je lid van kan worden. En als je eenmaal 2 of 3 au pairs kent, leer je vanzelf een heleboel andere au pairs kennen. Wij hebben ondertussen ook een eigen Whatsapp-groep waarmee we vaak leuke dingen doen!

Hoe ziet een typische dag in je leven als au pair in Australië eruit?

Mijn dagen als au pair in Australië zijn elke dag verschillend. Omdat mijn host mom een stay at home moeder is, hangt het van de plannen af hoe de week eruit gaat zien. Vaak ga ik ’s ochtends en ’s middags met drie kids op pad. Naar het park, het zwembad, muziekgroep of playgroup. Nu de zomer eraan komt gaan we ook vaker naar het strand. Daarnaast doe ik wat kleine huishoudelijk taken, de vaatwasser, opruimen van het speelgoed en stofzuigen.

Hoe besteed je je vrije tijd?

Als ik vrij ben tussen de uren door ben ik vaak in Bondi Junction, ik ga winkeltjes kijken of koffie drinken met andere au pairs. Op mijn vrije dagen probeer ik zoveel mogelijk van Sydney en omgeving te zien, ik ben al naar de Blue mountains geweest, Palm beach en laatst hebben we een surfdag gehad, superleuk! Maar ook wandelen door de stad, picknicken in het park, of een hike is een goede dagbesteding.

blog-au-pair-australie-nina-alles-wat-je-wilt-weten-4

Hoe ga je om met heimwee?

Heimwee heb ik (gelukkig) nog niet gehad. Natuurlijk, je mist soms de mensen thuis, maar er zijn hier zoveel andere leuke dingen die ik meemaak! Ik weet wel dat, mocht ik echt heimwee hebben, ik hier goed terecht kan bij de vriendinnen die ik heb gemaakt. Samen gaan we dan erop uit en zoeken we afleiding. Dat werkt het best!

Hoe is het eten in Australië?

Zoals mijn host mom zegt, Australië heeft geen eigen soort eten. Ja, barbecueën, maar dat doen ze niet elke dag. Ze hebben wel Tim Tams, typisch Australisch en erg verslavend! Het is een chocolade biscuitje met chocolade erin en erom heen, daarnaast hebben ze in een heleboel verschillende smaken. Banaan, kokosnoot, karamel, enzovoorts.

blog-au-pair-australie-nina-alles-wat-je-wilt-weten-6

Kan je goed rondkomen als au pair in Australië?

Ik wel! Ik kan heel veel doen en gelukkig ook goed sparen.

Welke cadeautjes neem je mee voor je gastgezin?

Typische Nederlandse dingen! Voor mijn host dad een flesopener in de vorm van de klomp, mijn host mom kreeg een kookboek. Grace een Jip en Janneke voorleesboek, Bode een Jip en Janneke spel, Finn een Nijntje boek en Phoebe een Nijntje knuffel. Ze waren er erg blij mee!

Inpaktips!

Kijk vooraf eerst waar je heen gaat! Sydney heeft een erg milde winter, en hete zomer. Terwijl Darwin alleen maar warme seizoenen kent. Neem ook niet te veel van alles mee, je kan hier alles kopen en het scheelt je gewicht.

blog-au-pair-australie-nina-alles-wat-je-wilt-weten-9

Ga je nog reizen hierna?

Ja! Ik ga samen met een vriendin van Sydney naar Cairns met tussenstops. Daarna vliegen we naar de outback om daar naar beneden naar Adelaide te gaan en via de Great Ocean Road in Melbourne terecht te komen. Superveel zin in!

Hoe zit het met de omgekeerde seizoenen?

De winter in Australië was een zachte lente voor Nederland. Maar toch was het erg raar om van 28 graden naar 18 graden te gaan. Ook was het in de winter erg vroeg donker, erg verwarrend! Maar nu in de zomer is het helemaal raar, ik draag zomerkleding terwijl ik overal kerstliedjes hoor, super bizar!

Wat zijn de cultuurverschillen (al gekke of leuke verschillen gezien)?

Natuurlijk het links rijden en als ik met iemand praat over auto rijden dan zegt hij: oh ja, jullie rijden natuurlijk aan de verkeerde kant. Daarnaast is het zo dat overal waar je komt, hoor je altijd "Hello, how are you?", of het nou in een supermarkt is of in een kledingwinkel. Ze verwachten geen antwoord terug, natuurlijk doe ik dit altijd wel! En dan heb je nog de Australiërs die op blote voeten lopen, in de bus, op de straat je ziet overal wel een iemand die geen schoenen aanheeft.

Wat voor diersoorten ben je al tegengekomen (denk aan spinnen, slangen etc.)?

Na twee maanden ben ik hier mijn eerste grote spin tegengekomen. Een huntsman die mijn kamer een goede plek vond om te verblijven. Ik niet!! Mijn host dad heeft mij gelukkig gered. Verder heb ik de giftige slangen en spinnen alleen nog maar gezien in de dierentuin, gelukkig! Ook heb ik al kangoeroes en koala’s gezien, in een wildlife park! Hopelijk heb ik genoeg verteld over het leven als au pair in Australië. Dit hele avontuur is nu al geweldig en gelukkig nog lang niet klaar! Als je de kans heb naar het buitenland te gaan, doen! Ik raad het je echt aan!

Wil je meer weten over de ervaringen van Nina? Neem dan een kijkje op haar eigen reismee blog.

Wil je net als Nina als au pair in Sydney werken? Bekijk jouw mogelijkheden au pair in Australië!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.