De voorbereidingen van Emmalie op haar Au Pair avontuur in Australië

Emmalie
Au Pair
18 juli 2019

Emmalie is 16 juli vertrokken naar de andere kant van de wereld. De komende tijd zal ze bloggen over de voorbereidingen die ze heeft getroffen voor dit grote avontuur en hoe haar leven eruit ziet als Au Pair in Australië. Haar reis is pas net begonnen dus hou onze blogpagina in de gaten!

Start van een groot avontuur!

Er staat mij een groot avontuur te wachten. Op dinsdag 16 juli vertrek ik namelijk voor een aantal maanden naar de andere kant van de wereld!! Ik zal ongeveer 6 à 7 maanden gaan werken als Au Pair in Australië en daarna nog enkele weken gaan reizen.

Oriënteren

In februari kreeg ik voor het eerst de Au Pair brochure van Travel Active in de inbox van mijn mail, nadat ik die via de site had aangevraagd. Ik las met grote belangstelling en veel enthousiasme de brochure door, maar legde ‘m daarna ook weer weg. Ik maakte op dat moment nog geen plannen omdat ik nog een tijdje moest studeren voor mijn bachelor diploma, maar het idee om Au Pair te worden bleef bestaan in m’n hoofd.

Iets meer dan een jaar later, op 12 mei 2018, vroeg ik opnieuw de Au Pair brochure aan. Inmiddels een vernieuwde versie en ook dit keer was mijn belangstelling en enthousiasme direct aanwezig! Ik deed op dat moment nog een bestuursjaar bij de studievereniging en wist dat ik daarna nog een vierde bachelorjaar te gaan had, maar dit plan toevoegen aan mijn ‘wat te doen als ik mijn bachelor heb afgerond-lijst’ kon natuurlijk geen kwaad. Dus dat deed ik! Ik zocht steeds vaker informatie op over de mogelijkheden, de verschillende reisorganisaties, de verschillende landen etc. en las natuurlijk veel ervaringsverhalen. Voorzichtig aan begon ik ook mijn omgeving op de hoogte te stellen van mijn ideeën. De reacties die ik kreeg waren voornamelijk positief, maar ‘ze moesten het nog maar eens zien’ of deze ideeën echt tot een concreet plan zouden komen.

Op naar een infodag voor meer info

In oktober bezocht ik een infodag van Travel Active over het Au Pair programma, waar ik nog meer informatie kreeg en waar ervaringsdeskundigen hun verhaal kwamen vertellen! Deze verhalen maakten mij nog veel enthousiaster en ik besloot mijn plannen concreter te gaan maken. Op 22 december 2018 boekte ik het Au Pair programma bij Travel Active en dat betekende dat ik mocht gaan starten met informatie verzamelen. Ik verzamelde referenties van mijn oppasgezinnen, vulde formulieren in met mijn gastgezin voorkeuren, maakte een mini fotoalbum van mezelf en schreef mijn ‘dear hostfamily letter’. Nadat mijn hele pakket met informatie goedgekeurd was door Travel Active, werd ik ingepland voor een skype-interview (in het Engels!!) met een van de Au Pair team medewerkers van Travel Active. In dit skype-interview werden een aantal vragen gesteld om te kijken naar je niveau van Engels en je motivatie om Au Pair te worden. Ondanks de vele zenuwen ging het interview gelukkig goed en was ik definitief toegelaten tot het programma!

Op zoek naar een gastgezin

Na deze goedkeuring kon het leukste gedeelte beginnen, namelijk de zoektocht naar een gastgezin! Met mijn informatie, foto’s en brief kreeg ik een profiel op de site van Smart Au Pairs (de partnerorganisatie van Travel Active in Australië) waar ik gematcht werd aan verschillende gezinnen die pasten bij mijn voorkeuren (zie het als een soort tinder voor Au Pairs en gastgezinnen…). Ik werd door een aantal gezinnen benaderd via de mail met de vraag of ik met ze wilde skypen. Ik was meeeega zenuwachtig voor mijn eerste skype gesprek omdat ik niet goed wist wat ik moest verwachten en Engels nooit echt mijn sterkste kant is geweest. Ondanks de niet optimale internetverbinding, ging het gesprek best goed! Toch had ik niet meteen het ‘wauw-gevoel’ waar ik andere Au Pairs over had horen vertellen. Dus zocht ik verder! Het tweede skype gesprek was echt geweldig en voelde direct goed (en dat was wederzijds). Helaas wilde dit gezin een Au Pair die al eerder kon starten in verband met de komst van een nieuw gezinslid! Mijn enthousiasme verdween een beetje door deze ‘afwijzing’ en ik ging alle andere gezinnen met dit gezin vergelijken, niet zo handig! Maaaar na een week even afstand ervan doen, wilde ik graag verder met mijn zoektocht. Ik kwam in contact met de familie Lord. Ze waren super enthousiast over mijn profiel en wilden graag kennismaken! Ook kreeg ik de naam van hun Nederlandse Au Pair die ze op dat moment hadden, waar ik diezelfde dag nog uitgebreid mee sprak. Een week later had ik een skype gesprek met de moeder, wat een kort maar goed en leuk gesprek was. Het was voor haar eigenlijk wel duidelijk: ze wilden mij heel graag hebben als hun volgende Au Pair! Na enkele dagen nadenken heb ik hen uiteindelijk een definitieve ‘ja’ gegeven! Dat voelde meteen zo goed!!

Mijn nieuwe thuis….

Het gezin waar ik ‘ja’ tegen heb gezegd is dus de familie Lord! Het gezin bestaat uit vader, moeder en vier ontzettend lieve en knappe kids (ja je leest het goed: VIER! Veel hè?). Het zijn drie jongens en een meisje en ze zijn 3, 6, 7 en 9 jaar oud. Ze wonen in Sydney en om jullie even jaloers te maken: ze hebben een zwembad in de achtertuin en wonen op een paar minuten loopafstand van het strand, yeheeeesss. Mijn voornaamste taak als Au Pair is natuurlijk de zorg voor de kinderen. Dit zal voornamelijk in de ochtend (voor schooltijd) en in de namiddag/begin van de avond (na schooltijd) zijn, voor ongeveer 4 tot 5 dagen per week. Daarnaast zal ik het gezin ondersteunen bij lichte huishoudelijke taken, zoals koken en de was doen.

Wil jij net als Emmalie meer informatie over het Au Pair programma? Vraag dan ons gratis magazine aan. Of bezoek een van onze infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.