Esmeé blikt terug op haar Au Pair avontuur in Engeland

Esmeé
Au Pair
18 februari 2018

Esmee is inmiddels terug in Nederland na haar Au Pair avontuur in Engeland. Ze blikt nog even terug op december en januari en sluit haar avontuur daarmee af. ‘Ik heb echt de beste tijd ooit gehad’ schrijft ze.

December in Engeland!

December staat bekend als de gezelligste en drukste maand van het jaar, en dat is ook meteen te merken in de stad... wat een drukte... niet normaal. Maar dus ook gezellig! 1 December was de eerste dag na heel lang wachten dat mijn gastkinderen eindelijk aan de advent kalender konden beginnen en in Engeland is er natuurlijk geen sinterklaas.. maar wel een Elf.

In alle drukte, op zaterdag, zijn we met de groep naar London gegaan. Eerst hebben we the National Gallery bezocht. Ik wist dat wij in Nederland best bekende schilders hadden, maar zoveel... het leek wel of het alleen maar Nederlanders waren. Daarna zijn we naar Piccadilly Circus gelopen. Mét de mooie kerstverlichting dachten we dat we hier wel een leuke foto konden maken. Dus we vroegen aan iemand of hij dat voor ons wilde doen. Toen hij weg was natuurlijk even het resultaat bekijken... tadaa:

Hoe leuk... zo'n Engelse rode bus! Later nog maar eentje laten maken wat gelukkig wat beter uitpakte!

Familie op bezoek

Mijn moeder, zusje, tante en nichtje waren op een donderdag al aangekomen en op vrijdagavond was ik naar Londen gegaan om daar het weekend samen door te brengen! Ik kwam aan in Paddington waar we konden bijkletsen en gegeten hebben. De volgende dag was er een verrassing voor mij... we stonden in de rij bij het Hard Rock Café om te gaan lunchen en daar kwam iemand naar buiten lopen in werkkleding. Dus het viel me niet eens meteen op en toen zag ik daar mijn broertje en toen keek ik nog een keer naar die man in werkkleding.. dat was dus mijn vader (een paar maanden weg van huis doet wat met je blijkbaar). De familie was compleet en we hebben een heel leuk dagje samen gehad. Het weekend was echt heel snel voorbij.

Oliebollen, appelbeginets en Gingerbreadman cookies

Op oudjaarsdag hebben we de hele ochtend Nederlandse oliebollen & appelbeignets staan bakken. Allebei hadden we het nog nooit gedaan en ze waren me toch goed gelukt! Dus we waren wel even trots op onszelf haha! We hadden hartstikke veel gebakken en Kate en Paul gingen 's avonds naar vrienden, dus ze konden genoeg meenemen en ze vonden ze heerlijk! Vooral een van mijn gastkinderen, Jack, vond ze geweldig! Wij gingen 's avonds natuurlijk naar Londen om het nieuwe jaar te vieren! Het hoogtepunt was het geweldig vuurwerk bij de London Eye!

's Ochtends hebben we Gingerbreadman cookies gemaakt en na de lunch de hele middag in het park gespeeld. Vrijdag had ik allebei mijn gastkinderen 's ochtends, maar om 11 uur ging Jack al naar een vriendje om daar te spelen. Daarvoor zijn we de hele ochtend in de speeltuin geweest en het eind van de middag hebben we nog met z'n drieën Free Willy 2 gekeken.

Het einde van mijn avontuur

's Middags toen Kate thuis kwam had ze nieuws voor mij, namelijk dat het beter zou zijn dat ik naar huis ging. 's Avonds hebben we dus nog een heel lang gesprek gehad, ook met Paul erbij. de jongens zijn sinds dit jaar allebei op school en na een paar maanden had ik steeds minder werkzaamheden om te doen en konden zij dat zelf ook oplossen, dus ik was eigenlijk niet zo noodzakelijk meer. Uiteindelijk was ik het er dus ook mee eens dat het beter was om naar huis te gaan. Ik had nog een keus om een andere familie te zoeken, maar daar hoefde ik niet lang over na te denken en dat wilde ik dus niet. Ik was vrij om daar nog een paar weken te blijven, maar toen eenmaal het besef er was dat ik naar huis ging, wilde ik ook zo snel mogelijk, omdat ik anders alleen maar verdrietig zou worden en het moeilijk voor mezelf ging maken. Die avond heb ik dus nog vrienden een berichtje gestuurd dat ik naar huis ging. Ik kreeg wel donderdag en vrijdag vrij zodat ik afscheid kon nemen van iedereen.

's Avonds werd dus de laatste keer naar The Swan voor mij wat een hele leuke avond werd! Vrijdag ochtend ging mijn Engels les nog door natuurlijk, dus daar ben ik nog even heen geweest en van te voren koffie gedronken samen met Anna. Na de les heb ik nog koffie gedronken met het meisje uit mijn straat om afscheid te nemen. Daarna was het echt tijd om mijn koffers in te pakken want zaterdag was het al tijd om naar het vliegveld te gaan. Ik was redelijk verbaasd dat bijna alles nog in mijn koffers paste ik hoefde bijna niets achter te laten. Zelfs mijn nog groter geworden collectie van wasgel/body lotion/noem maar op kon nog mee terug.

Home sweet home

Kate had het nieuws verteld aan de jongens en hadden dus een afscheidsbrief en cadeautje voor me. Ze vonden het ook heel jammer dat ik weg ging, wat mij ook wel weer goed deed.

Ik heb echt de beste tijd ooit gehad in Engeland. Super lieve en gezellig vrienden gemaakt die ik zeker nog op ga zoeken! Ik had met alle plezier nog het jaar willen afmaken en dat was me ook zeker weten gelukt! Alleen het loopt allemaal anders dan verwacht en ik het is ook super fijn om weer thuis te zijn en hier mijn lieve vrienden en familie weer te zien!

Esmee heeft de tijd van haar leven gehad in Engeland, mocht jij nou denken: dit is iets voor mij! Bekijk dan voor de mogelijkheden om au pair te worden!

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.