Het Au Pair leven van Meggie in Nieuw-Zeeland! “Is er alweer een week voorbij?!”

Meggie
Au Pair
23 mei 2019

In januari is au pair Meggie aan de slag gegaan in Nieuw-Zeeland! In deze blog vertelt ze over de kennismaking met haar gastgezin, de eerste paar weken, een normale werkdag en over de uitstapjes die ze al gemaakt heeft! 

Het begin

Na de tweedaagse oriëntatie, werd ik op vrijdagmiddag opgehaald door de vorige au pair van het gezin en het jongste meisje. De vorige au pair heeft mij goed op weg geholpen en veel verteld en laten zien. De kennismaking met de ouders verliep heel soepel en ze waren geïnteresseerd in de vlucht, de oriëntatie, de voorgaande dagen etc. De rest van het weekend heb ik gebruikt om mijn kamer op orde te maken en om het gezin beter te leren kennen.

Zo zaten we onder andere op zaterdagmiddag 3 uur in de zon op de bank voor het huis te kletsen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik na dit weekend bij het gezin zo ongeveer iedereen in de familie heb leren kennen. Op zondagavond kwamen de moeder van mijn gastvader en haar vriend langs voor het avondeten en op dezelfde avond kwamen zijn zus, haar vriend en dochter ook nog even langs om gedag te zeggen.

Rustige werkweek

Aangezien de ouders dit weekend weg waren en ik dus ook zaterdag en zondag moest werken, begon mijn officiële werkweek pas op woensdag. Gelukkig waren de eerste twee dagen redelijk rustig. Op woensdag was de jongste alweer naar preschool en had het oudste meisje een activiteitendag. Met de jongen heb ik 's ochtends gewerkt aan een bouwpakket. Deze krijgt hij elke maand en bouwt hij dan ongeveer in een dag. Daarna heb ik hem met de trein naar het centrum van de stad gebracht, omdat hij ging lunchen met zijn vader. Voor mij betekende dit een aantal uurtjes vrij en die heb ik gebruikt om de stad te verkennen.

Helaas moet ik er nog aan wennen om mijn camera mee te nemen, want ik heb een aantal mooie dingen gezien waarvan ik nu (expres) geen foto heb gemaakt. Dé reden om snel nog een keer terug te gaan dus.

Eerste struggles

Tevens heb ik ook al de eerste struggles gehad rondom etenstijd. De kinderen zijn nogal kieskeurig en niet zo van de groente, dus eigenlijk eten ze alle drie net iets anders van hetzelfde avondeten en wordt er oogluikend toegestaan dat ze nauwelijks iets van groente (of fruit want dat is ook toegestaan) eten. Maar hier vind ik wel een oplossing voor!

Eerste weekend weg!

Wat doe je als je net twee weken in Nieuw-Zeeland bent en je een extra lang weekend hebt vanwege een public holiday? Precies je gaat gewoon meteen een weekendje weg.

Op zaterdagochtend rijden we na het ontbijt met een Uber naar de car rental, waar ons een ruime Nissan Roadwing te wachten staat. Onderweg komen we al de mooiste uitzichten tegen, maar we helaas hebben we niet overal genoeg tijd om er bij stil te staan. Na een rit van 4,5 uur arriveren we om 14:30 op onze bestemming voor die dag: een motel aan het meer van Taupo. Geen verkeerde uitvalbasis voor 3 dagen. Wanneer we ingecheckt zijn en onze spullen hebben gedropt, rijden we door naar het stadje zelf. Nadat we de stad gezien hebben besluiten we ook nog even naar de Huka Falls te rijden.

Tongariro Crossing

De volgende dag worden we (veel te vroeg) gewekt door het geluid van onze wekker. Vandaag staat de Tongariro Crossing op de planning! Ik kijk uit het raam naar buiten en zie dat het mistig is en miezert, dat wordt zeker een lange broek, 2 laagjes en een regenjas. We hoopten dat het nog op zou klaren, maar dat was ijdele hoop. Het weer is nog precies hetzelfde als we aankomen bij de crossing. De buschauffeur waarschuwt ons zelfs dat het alleen nog maar slechter kan worden tijdens de klim naar boven en dat we, wanneer we het niet vertrouwen, om moeten draaien en het nummer moeten bellen zodat ze ons op kunnen halen. Helaas kreeg de buschauffeur gelijk: het was mistig tot aan de top, het miezerde gedurende 4 uur en de windstoten bliezen ons bijna omver, maar van omkeren was geen sprake.

Ondanks ons geklaag wilden we het, nu we er toch waren, ook afmaken. Uiteindelijk zijn we blij dat we hebben doorgezet. Toen we aan de afdaling begonnen en bij de hoogtepunten van de crossing kwamen, klaarde het gelukkig op. We hebben mooie foto's kunnen maken en gedurende de resterende 4 uur kunnen genieten van de blauwe lucht en het zonnetje. Na precies 8 uur bereiken we het eindpunt van de crossing!

De tijd vliegt!

Of je nou plezier hebt of niet de tijd vliegt hier hoe dan ook voorbij. Vandaag ben ik officieel een maand (en 4 dagen) bij het gezin en ik kan me dat eerste weekend en de eerste dagen nog herinneren alsof het gisteren was. De kids beginnen aan mij te wennen en mijn hostdad gaf me van de week het compliment dat hij vindt dat de kinderen veel sneller een band met mij opbouwen dan met de vorige au pairs. Ook het onderlinge contact met de ouders is dik in orde. Iedere dag wordt gevraagd hoe mijn dag was en rond het weekend vragen ze of ik nog speciale plannen heb.

Mijn werkdag

Oh en dat times flies? Iedere week denk ik opnieuw 'Er is alweer (bijna) een week voorbij', terwijl ik aan het begin van de week nog moeite heb om rond 6:15 op te staan. Ja echt waar, zo vroeg staat mijn wekker. Rond half 7 ben ik boven en begint mijn dag. Ik maak de lunchboxen van de kids af en dan begin ik met het wakker maken van de oudste twee. Vanaf het moment dat ze echt wakker zijn en klaar zijn om zichzelf aan te kleden hebben ze 30-45 minuten voordat de moeder vertrekt en ze naar school brengt. Daarna heb ik een uurtje om zelf te ontbijten en de jongste klaar te maken. Zij wordt vaak om 8.30 opgepikt en naar preschool gebracht. Vervolgens heb ik een uur om de huishoudelijke taken te doen, dus ruim ik de vaatwasser uit, ruim ik op, loop ik rond met de stofzuiger, zet ik een was aan en vouw ik er eentje op. Als de kinderen op school zitten en alle huishoudelijke taken gedaan zijn, begint mijn vrije tijd.

Vrije tijd

Dit is dus van ongeveer half 10 tot ongeveer 3 uur (behalve op dinsdag, want dan is de jongste thuis). Ondertussen heb ik een abonnement bij de sportschool afgesloten en een overzicht gemaakt met waar ik naar welke groepslessen kan gaan en wandel ik vaak een rondje met de hond. Op die manier is in ieder geval een deel van die 6 uur gevuld met nuttige dingen. De resterende tijd vul ik wisselend in: soms spreek ik af met wat andere au pairs om wat te gaan drinken of lunchen, een andere keer ga ik naar het strand of fiets ik een rondje (ik ben het gelukkig nog niet verleerd na 2 maanden niet fietsen) en soms is het gewoon lekker om buiten te zitten en een boek te lezen, wat te kleuren of te puzzelen. Ik heb mezelf ook voorgenomen om nog een fotografiecursus te doen, om een keer alle parken in de stad te bezoeken en op zoek te gaan naar wat leuke activiteiten die ik met de kids kan gaan doen zonder dat het al te ver weg is of te veel geld kost.

Naar bed brengen is nog wel eens een uitdaging zeker als ik ze alle drie op bed moet leggen, omdat ze graag willen dat je bij hen blijft tot ze slapen en ik kan mezelf nou eenmaal niet opsplitsen. Gelukkig hoef ik de meeste dagen alleen de jongste naar bed te brengen en doen de ouders de oudste twee. Na half 8/8 uur heb ik weer tijd voor mezelf, maar 's avonds heb ik nu niet heel veel puf meer om nog uitgebreid dingen te doen, dus na het douchen kijk ik vaak een aflevering/film op Netflix of lees ik een paar bladzijden uit mijn boek en ga ik daarna op tijd slapen.

Surfen!

Vorige week heb ik voor het eerst op een surfbord gestaan en ik heb met volle teugen genoten van ieder moment. Na een korte theoretische introductie op het strand hebben we 2 uur in het water geoefend. Doordat we ons op hadden gegeven voor een les werden we met aanwijzingen geholpen om op het juiste moment op je bord te gaan liggen, te starten met peddelen en de golf te pakken. Af en toe kregen we zelfs een zetje mee. Het allerbelangrijkste is dat je niet te snel opstaat en dat je knieën gebogen blijven staan anders verlies je je evenwicht en lig je net zo snel weer in het water.

Auckland War Memorial Museum

Ook ben ik vorige week naar het Auckland War Memorial Museum gegaan. Ik heb daar 3 uur geleerd over de geschiedenis van de Maori, de (eilanden in de) Grote Oceaan, het ontstaan van Nieuw-Zeeland en de werking van vulkanen, kunst, de (prehistorische) dieren in Nieuw-Zeeland en de verschillende (wereld)oorlogen vanuit Nieuw-Zeelands perspectief.

Rangitoto Island

Daarnaast ben ik afgelopen weekend naar Rangitoto Island geweest. Dit is het meest recente vulkanische eiland van Nieuw-Zeeland. Lees in recent: 600 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten, dus we hoefden ons geen zorgen te maken.

Toen mijn wekker zondagochtend om 8 uur ging vroeg ik me meteen 2 dingen af 1) waarom wilden we ook alweer zo vroeg de ferry hebben?? en 2) zouden de weersvoorspellingen voor vandaag kloppen of zou ik toch een lange broek en (regen)jas nodig hebben?? Toen we op de ferry stonden te wachten (die vanwege problemen ook nog eens 20 min later was) bleek dat een regenjas misschien niet overbodig was geweest. Gelukkig was het weer droog voordat we vertrokken en eenmaal aangekomen op Rangitoto Island hadden we een stralend blauwe lucht met heel veel zon.

Na ongeveer een klim van 1-1,5 uur kwamen we op de top van de krater aan en hadden we een prachtig uitzicht op Auckland en de omringende eilanden. Nadat we uitgebreid hadden genoten van onze zelf gemaakte/gekochte lunch, hadden we voldoende energie voor de afdaling. Ongeveer halverwege heb ik nog even een omweg gemaakt om de lavagrotten te bewonderen. Toen we weer bij de steiger aankwamen konden we nog halfuurtje van de zon genieten voordat de ferry ons terug zou brengen naar Auckland. Om deze geslaagde, zonovergoten dag af te sluiten hebben we heerlijk gegeten in een restaurantje aan de haven.

Tot zover een kleine samenvatting van mijn leven in Nieuw-Zeeland de afgelopen maanden! Ik zit nu op 1/3 van mijn tijd hier, en het vliegt voorbij! In mijn volgende blog zal ik jullie meer vertellen over o.a. mijn tripje naar Wellington dat nog op de planning staat!

Meggie geniet van haar tijd als au pair in Nieuw-Zeeland. Ze ontdekt het land en ze gaat op stap met haar nieuwe au pair vrienden. Wil jij zelf aan de slag gaan als au pair in Nieuw-Zeeland? Of misschien als au pair in een ander land?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.