Karlijn over haar werkweek als Au Pair in Spanje

Karlijn
Au Pair
4 april 2018

Karlijn werkt als Au Pair in het plaatsje Albacete, Spanje. Ze verblijft hier zes en een halve maand als Au Pair, woont bij een gastgezin en zorgt voor de kinderen. Ze neemt je graag mee in haar leven als Au Pair!

Ik woon in een gastgezin met drie kinderen. Twee meisjes van zes en vier jaar en een jongen van bijna twee. Mijn gastgezin is van gemixte afkomst. Mijn gastvader komt uit Spanje. Mijn gastmoeder komt uit Brazilië en haar ouders komen uit Japan. Er heerst hier binnen het gezin dus een gemixte cultuur. Dat kun je onder andere terugzien in het eten. Wij eten bijna iedere dag rijst in Japanse stijl. Verder wordt er door de vader typisch Spaans gekookt, zoals de gerechten paella en lenteja. Als mijn gastmoeder kookt krijgen we Braziliaanse gerechten.

De hoofdreden dat mijn gastouders mij nodig hebben is om de kinderen Engels te leren. Ik hoef de kinderen ’s ochtends niet naar school toe te brengen en kan iedere dag opstaan wanneer ik wil. Ik werk circa dertig uur in de week.

Doordeweekse taken als Au Pair in Spanje

Op de maandag- en woensdagochtend volg ik van 11.30 tot 12.40 Pintura. Dit is een schildercursus. Na schilderen haal ik de oudste twee kinderen rond 13.00 van school op. We gaan dan met de bus naar huis toe of de vader haalt ons op. Als we thuis zijn, eet ik met de gastkinderen en soms zit de gastvader er ook bij. Na het eten ben ik vrij.

Op de dinsdag- en donderdagochtend ga ik eerst naar de sportschool. Daarna heb ik Spaanse les van 11.00 tot 13.00 uur. Ik hoef de kinderen dan niet op te halen en begin pas om 17.00 uur. In de tussentijd ga ik meestal naar huis om te eten.

De maandag-, dinsdag- en woensdagsmiddag zien er als volgt uit. De andere au pairs en ik spreken rond 16.00 uur af in een cafeetje. Daar hebben wij onze dagelijkse koffie/chocomel. Om 16.45 uur gaan we weer om de kinderen op te halen. Als de kinderen uit school zijn, dan worden we meestal weer opgehaald door de vader of moeder.  Van half zes tot en met half acht/acht uur doen we een activiteit. Dit is bijvoorbeeld tekenen, schilderen of buiten spelen. Daarna douche ik ze en meteen daarna gaan we avondeten. Tussendoor maak ik soms huiswerk met de oudste en lezen we tien minuten. Na het avondeten kijken we tv of zijn de kinderen bezig op de telefoon of tablet. Daarna tandenpoetsen en richting bed. Rond 22.00 uur ben ik klaar.

Op donderdagmiddag hebben de meisjes schilderles. Ik hoef ze dan niet op te halen. Dan ben ik alleen met de jongste samen. Ik haal hem dan op vanuit het kinderdagverblijf tussen 17.00 en 17.30 uur. Als het lekker weer is gaan we naar een speeltuintje in de buurt, daar speelt hij met de speeltoestellen en voetballen we. Als het niet zo goed weer is doen we meestal iets binnenshuis.

Vrijdag is een totaal andere dag. De kinderen zijn op school tot en met 14.00 uur. Daarna hebben ze weekend. Ik haal ze dan van school op. Meestal neemt de vader ons dan met de auto mee. Als we thuis zijn lunchen we samen. Daarna ben ik vrij tot 17.00 en werk ik weer tot 22.00 uur.

Weekend!

In de weekenden ben ik helemaal vrij. We zijn dan altijd met de au pairs bij elkaar en blijven dan in Albacete of we maken tripjes in Spanje. Zo ben ik bijvoorbeeld al drie keer naar Valencia en twee keer naar Alicante geweest. Verder ben ik ook nog naar Torrevieja (roze meer en het strand), Madrid, Granada en Sierra Nevada geweest.

Mijn gastgezin heeft een schoonmaakster van maandag tot en met donderdag. Hierdoor hoef ik niet veel in het huishouden te doen.
Mijn huishoudelijke taken zijn:
- mijn gebruikte spullen opruimen
- na de lunch de tafel leeghalen, vaatwasser inruimen en de tafel schoonmaken.

Feestdagen in Spanje

Als er een familielid jarig is, dan wordt het altijd gevierd met een uitgebreide lunch met de hele familie. Dit is met veel vis en vlees.

De feestdagen heb ik deels in Spanje en deels in Nederland gevierd. Kerstavond is heel groots in Spanje. We komen dan met de hele familie bij elkaar en eten we ook weer vooral vis en vlees. Eerste Kerstdag is het niet zo bijzonder. Mensen zijn vrij en gaan sporten of doen iets anders.
Doordat Spanje geen Tweede Kerstdag heeft, ben ik op Tweede Kerstdag vroeg in de ochtend naar de luchthaven gegaan. Ik was toen als verrassing voor onder andere mijn broertje, schoonzusje en mijn nichten en neef naar Nederland teruggevlogen.

Ik ben blij dat ik voor Spanje gekozen heb, omdat het toch redelijk dichtbij Nederland ligt. Zo ben ik een paar keer naar Nederland gevlogen en is mijn familie een paar keer naar mij toegekomen.

Wil jij net als Karlijn ook graag Au Pair in Spanje worden? Bekijk de mogelijkheden voor Au Pair in het buitenland!

Gerelateerde blogs

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.