Jouw programma in het kort

Spanje is een bekende vakantieplek. Familie staat op de eerste plek en jij zult dan ook snel lid van de familie zijn. De passie en tradities van de Spanjaarden blijven je gegarandeerd bij!

 • Zon, tapas en fiestas
 • Familie staat op één
 • Beleef de Spaanse tradities
 • Maak de relaxte manier van leven mee
 • In Valencia mogelijk om goedkoop Spaans te leren samen met andere au pairs

Als au pair in Spanje word je snel opgenomen in het gezin!

 • Spanje
 • vanaf 3 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar

Spanje is het land bij uitstek, de 'get-away' voor vele Noord-Europeanen die toe zijn aan zon, vrijheid en bruisende energie. Ook de Spaanse families zijn energiek. Verder zijn ze open minded, warm, hard werkend en erg gericht op de ontwikkeling van de kinderen. Een warm welkom zorgt ervoor dat jij je snel thuis zult voelen en binnen de kortste keren ontmoet je de hele familie. Samen met je gastgezin onderneem je leuke uitstapjes, zoals naar het strand of een bezoekje naar de familie. Zij vinden het leuk om je hun land te laten zien en zij zullen je helpen waar nodig. Muy bien!

Jouw werkzaamheden als au pair in Spanje

Word au pair in Spanje en help de ouders van je gastgezin mee met de opvoeding van hun kinderen. Je vangt de kinderen op, speelt met ze en brengt ze naar bed. Licht huishoudelijke werkzaamheden behoren ook tot de taken van een au pair. Overdag heb je vaak veel vrijheid want de kinderen maken lange dagen op school en in de avonden werk je langer door, omdat het diner vaak laat in de avond is. Jij werkt gemiddeld 20 tot 30 uur per week. 

Jouw leven als au pair in Spanje

Au pairs in Spanje worden door heel Spanje geplaatst, maar de meeste au pairs komen terecht in het Zuiden van Spanje en in en rondom Madrid en Valencia. 

De eerste dagen bij je gastgezin

Je wordt hartelijk ontvangen door je familie en ze nemen de tijd om je wegwijs in hun leven te maken. Je leert de kinderen kennen, ze laten de omgeving zien en de werkschema’s zullen doorgenomen worden. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Spanje is minstens net zo zorgvuldig en uitgebreid als de procedure die jij als au pair ondergaat. Een veilig gevoel dus.

Wat verdien ik als au pair? 

Naast kost en inwoning ontvang je van je gastgezin zakgeld, namelijk €60,- tot €100,- per week (afhankelijk van het aantal werkuren). Als au pair heb je recht op 1 (doorbetaalde) week vakantie per 6 maanden. In overleg wordt je werkschema bepaald. Je hebt dus voldoende tijd om van de Spaanse tapas te genieten! 

werken als au pair in spanje

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om au pair in Spanje te worden is dat je dol bent op kinderen.  Daarnaast ben je:

 • ben je minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud (Je kan al boeken vanaf 17 jaar*).
 • heb je minimaal een VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Engelse taal
 • heb je aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • heb je minimaal 2 referenties nodig (niet van familieleden).
 • ben je bij voorkeur in het bezit van het rijbewijs B.
 • beheers je bij voorkeur de Spaanse taalkennis.

*Voor boeken vanaf 17 jaar heb je wel een handtekening van je ouders of voogd nodig.

Vertrekmogelijkheden

 • Je kan het gehele jaar door als au pair in Spanje starten.
 • Je boekt minimaal 3 maanden voor gewenst vertrek.
 • Je bent minimaal 3 maanden tot maximaal 1 jaar beschikbaar.

Kosten

Programmakosten Au Pair in Spanje: €395,-

Inclusief bij Au Pair Spanje 

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf het moment dat jij je boekt tot terugkomst door het Au Pair team
 • Interview, hier wordt je kennis van de Engelse taal getest en heb je gelegenheid tot het stellen van vragen
 • Au Pair Spanje handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Unieke voorbereidingsworkshop
 • Toegang tot jouw persoonlijke 'Mijn Travel Active' account, inclusief een Reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video

Na vertrek

 • (Airport) pick-up bij aankomst in Spanje door je gastgezin (in overleg met je gastgezin)
 • Transfer naar je gastgezin
 • Plaatsing in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Vergoeding van €60,- tot € 100,- per week van je gastgezin
 • Betrouwbare partnerorganisatie; jouw aanspreekpunt in Spanje
 • Noodnummer in Spanje - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij Au Pair Spanje

 • Administratiekosten € 50,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Reis richting de voorbereidingsworkshop
 • Borg van € 75,-. Deze borg ontvang je na deelname terug (mits je de afgesproken tijd bij je gastfamilie bent gebleven)
 • Reis naar Spanje, wij helpen je graag met het regelen hiervan
 • Extra uitgaven ter plekke
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pair in het buitenland, bereken hier online je premie.

Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop. Samen met de andere toekomstige au pairs maak je opdrachten en beantwoord je vragen over situaties die je in het buitenland zult tegenkomen. Dit is de perfecte voorbereiding op jouw au pair avontuur in Spanje!

Wat leer ik tijdens deze voorbereidingsworkshop?

Wanneer jij je Au Pair programma hebt geboekt en je profielpagina helemaal hebt ingevuld, krijg je van ons een uitnodiging voor deze workshop. Hier word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties in de vorm van cases, het fenomeen dat heimwee heet en je leert hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, meer informatie over de procedure en maak je kennis met andere au pairs. Een erg leuke en leerzame middag!

Begeleiding

Op het moment dat je als au pair in Spanje aankomt, wordt onze begeleiding overgenomen door een van onze partnerorganisatie in  Spanje. Je wordt als au pair begeleid door onze partner, die altijd aanwezig is om elke ondersteuning te bieden. Zij zijn jouw 1e aanspreekpunt tijdens jouw au pair periode in Spanje. Onze partner werkt samen met gastgezinnen door heel Spanje. Zij hechten veel aandacht aan een goede band met het gastgezin, want dat komt de kwaliteit van het programma zeker ten goede.

Extra's

Kinder EHBO

Wil jij optimaal voorbereid aan jouw au pair avontuur beginnen? Neem dan deel aan onze Workshop Kinder EHBO. In 2,5 uur leer je de belangrijkste EHBO-vaardigheden zodat je in geval van nood precies weet wat je moet doen. Erg handig en zo kom je in bepaalde situaties niet voor verrassingen te staan. Lees meer over de Workshop Kinder EHBO. De kosten van de workshop zijn €24,50.

Taalcursus Spaans

Om jouw ervaring zo compleet mogelijk te maken en je daarnaast de kans te geven om je een echte 'inwoner' van Spanje te laten voelen, is het handig als je goed Spaans spreekt. Een goede Spaanse taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft in correct Spaans toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig.

Combinatieprogramma

Maak gebruik van het combinatieprogramma. Combineer Au Pair in Spanje met een Taalcursus Spaans en ontvang een 10% korting op beide!

Taalcursus Valencia

Bij plaatsing als au pair in Valencia heb je de mogelijkheid om al vanaf €5 per uur een taalcursus Spaans te volgen samen met andere au pairs. Vraag bij het Au Pair team naar de mogelijkheden. 

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair reisverzekering.

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een Au Pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie. 

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 1. Meld je aan

  Boek het programma via de website en ontvang alle documenten
 2. Intake & Interview

  Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels
 3. Acceptatie & Plaatsing

  Wij begeleiden je middels een voorbereidingsworkshop, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma's