Maud is Au Pair in Parijs en kan iedereen dit aanbevelen!

Maud
Au Pair
30 januari 2018

Maud is Au Pair in Parijs, de stad van de liefde! Dat ze naar Parijs wilde na het behalen van haar diploma wist ze al snel. De keuze om daar een jaar lang aan de slag te gaan als au pair blijkt een perfecte match. Ze heeft het ontzettend getroffen bij haar gastgezin en besteedt elke vrije minuut om Parijs nog beter te ontdekken. Ze vertelt je graag meer over haar werk, vrije tijd, het leren van de taal en over haar zelfontwikkeling tijdens dit tussenjaar! 

Bonjour!

Nadat ik met mijn uitwisseling op de middelbare school naar Parijs was geweest, wist ik het zeker: na het afronden van het gymnasium wilde ik minimaal een jaar in Parijs gaan wonen. Ik heb altijd een zwak gehad voor de Franse taal en de stad Parijs had mijn hart direct gestolen. Ik wilde graag de Franse taal vloeiend leren spreken en waar kan dat nou beter dan in de stad van de liefde? Toen ik eenmaal had bedacht dat ik naar Parijs wilde gaan, begon ik ook te denken hoe ik dat het best zou kunnen doen. Al snel kwam Travel Active bij mij naar voren met veel verschillende programma’s. Het au-pair programma sprak mij het meeste aan, niet alleen omdat je door het contact met de kinderen sneller de taal leert, maar ook omdat je enorm veel vrije tijd hebt. Ik wilde graag naar Parijs om daar ook taallessen te gaan volgen en veel musea te bezoeken, dus die vrije tijd was voor mij erg belangrijk. Inmiddels zit ik al ruim vier maanden in Parijs en heb ik echt de tijd van mijn leven. Ik denk dat het bij mij komt omdat ik een combinatie heb van een leuk gezin, liefde voor de stad en het feit dat ik onwijs snel leuke mensen heb leren kennen.

Mijn werkdag

Ik pas hier op twee kindjes, een meisje van 12 en een jongetje van 10. Mijn werkdag begint om 8:00 uur als ik het jongetje op de step naar school moet brengen. Daarna ben ik vrij en moet ik pas weer werken om 16:00 uur. Elke dag heb ik dus onwijs veel tijd om met vriendinnen te lunchen, door te stad te lopen, musea te bezoeken en mijn taallessen te volgen. Ik heb ook geluk met de hoeveelheid werk die ik heb. Aangezien het meisje al 12 is en dus vrijwel alles zelf kan, hoef ik voor haar, op het eten koken na, niet zoveel te doen. Ook heeft het gezin een huiswerkvrouw die drie dagen per week komt en een dagelijkse schoonmaakster. Mijn werk is dus vooral het jongetje naar school brengen en ophalen, spelletjes spelen, eten koken en de kinderen in bed leggen. Verder heb ik een goede band met zowel de kinderen als de ouders en dat is echt belangrijk. Ik woon immers ook bij het gezin en dan is het wel zo handig als je met elkaar kunt opschieten natuurlijk!

Vrije tijd

In mijn vrije tijd houd ik ervan om door Parijs te wandelen en leuke quartiers, musea en restaurantjes te bezoeken of lekker met een vriendin af te spreken om ergens een koffietje te drinken. Het scheelt hier dat vrijwel alle musea onder de 26 gratis zijn en daarom kunnen we ze zoveel bezoeken als we willen. Ook krijg je van het gezin een navigopas, waarmee je door heel Parijs kunt reizen met zowel de metro als de bus en op die manier kan je dus overal in no time zijn. Zelfs als je eventjes twee uurtjes vrij hebt, kun je het Louvre dus nog even snel in. Er is in Parijs zo ongelofelijk veel te bezoeken dat je daar in 1 jaar tijd zelfs niet genoeg aan hebt. Er is dus altijd wel iets te doen! Wat ook nog echt een pluspunt is aan Parijs, is dat je met drie uurtjes met de Thalys weer in Amsterdam bent. Zo is het dus echt makkelijk voor vrienden om een weekendje langs te komen en om in vrije vakanties bijvoorbeeld langs huis te gaan. Als je in Amerika zit, wordt het lastig om vrienden een weekendje te laten komen, maar Parijs is te doen!

Nieuwe taal

Het is echt waar, je leert heel snel een vreemde taal spreken als je in het buitenland zit. Hoewel ik zes jaar lang Frans had gehad, kon ik op de eerste paar dagen geen woord zeggen. Verder dan ‘Bonjour’ en ‘Ca va?’ kwam ik niet. De kinderen zijn gewend dat de au-pair de taal nog niet beheerst en helpen je dan ook enorm. Ik volg natuurlijk ook taallessen, maar ik heb het idee dat ik thuis met de kinderen meer leer. Nu zo’n vier maanden later kan ik me al goed redden in het Frans en gaat het echt vanzelf. Het helpt natuurlijk ook dat de Fransen geen woord Engels spreken, dus als je iets wilt weten moet je het wel in het Frans vragen!

Zelfontwikkeling

Ook heb ik gemerkt dat je jezelf op zoveel vlakken ontwikkelt als je au-pair bent in het buitenland. Niet alleen word je veel zelfstandiger, je moet immers alles zelf doen, maar je leert jezelf ook echt goed kennen. Door weg te zijn uit je normale omgeving en door veel vrije tijd, heb je de tijd om goed na de kunnen denken over alles. Voor mij is dit echt de beste keuze tot nu toe geweest. De combinatie van een nieuwe taal leren spreken, jezelf leren kennen en ontwikkelen, in het buitenland mogen wonen en zoveel nieuwe dingen doen en mensen ontmoeten is echt geweldig. Ik kan eerlijk waar iedereen aanraden om een jaar als au-pair naar het buitenland te gaan.

Bisous, Maud

Wil jij net als Maud aan de slag als au pair in Frankrijk? Kijk ook naar de mogelijkheden voor au pair in het buitenland.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.