Myrthe als au pair in Frankrijk: ”Een au pair zijn betekent het initiatief in eigen handen nemen!”

Myrthe
Au Pair
20 december 2016

Myrthe werkt als au pair in Frankrijk! Ze vertelt je meer over haar gastgezin, hoe het leven is als een Française en vertelt jou waarom ze zich thuisvoelt in Parijs. Lees haar verhaal hier!

Mijn liefde voor Frankrijk

Hoe mijn liefde voor Frankrijk is ontstaan weet ik eigenlijk niet precies. Maar toch droomde ik er al vanaf 13 jaar van om vloeiend Frans te kunnen spreken en in Parijs te kunnen wonen. Ik heb het geluk gehad dat ik eigenlijk altijd al heb geweten wat ik wilde doen. Na de Havo, studeren en daarna op naar Parijs om te werken als au pair! Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels woon ik alweer 3 maanden in het mooie Parijs. De komende maanden zal ik maandelijks een blog bijhouden om een impressie te geven van het au pair leven in de meest charmante stad van Europa!

Het vinden van een gastgezin in Frankrijk

Na mijn studie te hebben afgerond in januari, wilde ik per september als au pair naar Parijs vertrekken. Het leek me erg lastig om te beslissen wanneer het een match zou zijn met een hostfamliy. Maar het cliché is echt waar! Zodra je met het juiste gezin skypet, weet je het meteen. Éen ding dat ik erg graag wilde was een gezin vinden die in Parijs zelf woont en niet in de banlieu (de suburbs). Maar ik heb geleerd dat sommige ‘eisen’ minder belangrijk worden zodra je een super leuke klik heb met je potentiële gastgezin! Mijn huidige hostgezin woont namelijk niet ín Parijs zelf, maar vijf minuutjes van Parijs vandaan. Maar door hiermee akkoord te gaan heb ik er zo ontzettend veel voor teruggekregen!

Ik had het niet beter kunnen treffen!

En gelukkig ben ik niet verder gaan zoeken naar een gezin die ín Parijs woont, want na drie maanden bij dit gezin te hebben gewoond, kan ik bevestigen dat ik het niet beter had kunnen treffen! Mijn hostfamily bestaat uit een vader, moeder en drie kinderen. Twee meiden (negen en veertien jaar) en een jongen (zestien jaar). Een écht Frans gezin waar elke dag verse stokbroden in huis liggen en waar het diner wordt afgesloten met Franse kaasjes. Ik voel me meer een ‘grote zus’ dan een au pair, wat heel erg leuk is! Vanaf het eerste moment dat ik het huis binnenstapte, voelde ik me thuis. We hebben heel veel raakvlakken qua interesses, wat het extra leuk maakt om een au pair te zijn in dit gezin!

Het leven als een au pair in Parijs

Inmiddels ben ik aardig gewend geraakt aan het leventje als een Française. Ik maak niet meer de fout om drie in plaats van twee zoenen te geven en het Frans praten gaat me ook steeds beter af! En ik kan oprecht zeggen dat ik me wel thuis voel in deze stad. De sympathiekheid van de Fransen (ja, echt waar), de nutella crêpes, goede rode wijnen, de lekkere stokbroden, de creativiteit, het grote aanbod van chocolade, de mooie metrostations… En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Hoe ik vrienden heb gemaakt

Inmiddels heb ik een aardig sociaal netwerk hier opgebouwd en heb ik een vast groepje vriendinnen om me heen. In het begin is het een beetje onwennig; je bent alleen in een ander land waar niemand jou kent. Daarom had ik besloten om alle kansen aan te grijpen om zoveel mogelijk nieuwe mensen te leren kennen. Onder andere via diverse Facebookgroepen en via mijn talenschool heb ik enorm veel nieuwe mensen leren kennen. Omdat iedereen nieuw is in deze stad, staat iedereen open voor nieuwe contacten!

Zoveel te zien en te doen in de stad van de liefde

De conclusie die ik inmiddels heb getrokken, is dat Parijs toch wel één van de meest creatieve en culturele steden op aarde moet zijn! Ik wist natuurlijk dat Parijs veel te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur, dit was tenslotte ook één van de redenen dat ik hierheen wilde. Maar ondertussen ben ik echt een beetje overweldigd door de enorme hoeveelheid musea en kunst in deze stad. Mijn to do list wordt met de dag langer. Maar naast Parijs heeft Frankrijk natuurlijk nog veel meer mooie plekken! En wat heel leuk is, is dat je vanaf Parijs heel gemakkelijk allerlei uitstapjes kan maken naar andere delen van Frankrijk. Zo ben ik in oktober een paar daagjes naar twee steden in Normandië geweest en in december ga ik naar Lille. En hopelijk volgen er het komende jaar nog veel meer van zulke tripjes.

Niets komt je aanwaaien, neem initiatief!

Mij bevalt het au pair zijn enorm goed! Een nieuwe cultuur leren kennen, een andere taal leren spreken, nieuwe mensen ontmoeten, mezelf uitdagen en bovenal genieten! Als ik nog een advies aan (toekomstige) au pairs mag meegeven, is dat niets je zomaar komt aanwaaien.
Sociale contacten staan niet zomaar voor je deur en er veranderd niets zolang je niet zelf initiatief neemt. Een au pair zijn betekent het initiatief en het heft in eigen handen nemen zodat jij er zelf voor kunt zorgen dat dit een onvergetelijke tijd wordt!

Wil jij net als Myrthe als au pair gaan werken in Frankrijk?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.