Na haar taalreis werd Carmen Au Pair in Spanje!

Carmen
Au Pair
2 juni 2019

Carmen wilde volop genieten van haar tussenjaar en dat doet ze zeker. Na haar taalcursus in Malaga wilde Carmen nog meer genieten van de Spaanse cultuur en is ze begonnen aan het au pair avontuur in Barcelona! Ze zorgt voor de kinderen en in haar vrije tijd gaat ze vaak op pad met andere au pairs.

Aankomst in Barcelona

In de middag kwam ik in Barcelona aan. De vlucht was snel en goed gegaan. Toen ik mijn bagage had opgehaald, stond mijn gastgezin me op te wachten. Ik herkende ze meteen. Het was echt lekker weer in Barcelona. Ongeveer 22 graden. Het duurde ongeveer 15 minuten om van het vliegveld naar huis te rijden. Mijn kamer is erg kleurrijk. Roze en groen met een paar schilderijen en een kleurrijk gordijn. De kinderen hadden heel groot ''bienvenida'' geschreven wat welkom betekend. Ook stond er een mand met cadeautjes op mijn bed. Ik had ook iets meegenomen voor de kinderen, dus we zijn toen cadeautjes gaan uitwisselen. Ze waren er erg blij mee. Ik was ook erg blij met mijn cadeautjes.

De eerste weken als au pair

De eerste dag hebben de ouders vrij genomen om mij te laten zien hoe thuis alles werkt en ook om een paar leuke plekjes in de buurt te laten zien. De dag erna moest ik alleen de kinderen verzorgen en naar school brengen. Alles was prima gegaan. De kinderen luisteren goed. Van maandag tot en met vrijdag heb ik van 09:00 uur tot 17:00 uur vrij want dan hebben de kinderen school. Ik ben de eerste dagen de buurt gaan verkennen. Ik ben gewoon gaan lopen en dan zou ik zelf wel zien waar ik uit zou komen. Dit was een goed idee, want ik kwam een mooi park tegen. Parc de Montjuïc is een heuvel met op de top een fort, Castell de Montjuïc, en eromheen een groot park.

Toen de kinderen in bed lagen wilden de ouders even met mij bespreken hoe de eerste week is gegaan. Ik ben echt heel erg blij met het gastgezin. Het zijn lieve kinderen die goed luisteren. De ouders zijn ook heel aardig en ik voel me door hen erg op me gemak hier. Ik ben erg blij dat ik zo veel vrije tijd heb, zodat ik genoeg tijd heb om Barcelona te verkennen, met andere mensen af te spreken, Spaans te leren en nog meer. De ouders zijn heel flexibel, wat ik super fijn vind. Ik vind het alleen nog erg lastig om met de kinderen of soms ook de ouders te communiceren. Ik ben dus wat stiller, maar ik weet dat dit normaal is. Als ik straks beter Spaans kan, kan ik ook meer met het gezin praten. Dat komt wel goed.

Spaanse talenschool

De ouders vertelde me dat in de buurt ook een taalschool is waar je gratis Spaans kunt leren. Ze hebben contact gezocht met de taalschool en er is nog plek voor me. We moeten nog een afspraak maken om mijn niveau te testen (ik zou in niveau A2 horen te zitten) en dan kan ik beginnen als het goed is. Ik heb mijn Spaanse aantekeningen die ik in tijdens mijn taalcursus in Málaga heb gemaakt nog eens doorgenomen, want mijn Spaans niveau wordt getest als ik de lessen wil volgen. Ik moet bewijzen dat ik al een beetje Spaans kan praten want ze geven geen les aan beginners.

Afspreken met andere au pairs

Ik heb veel au pairs leren kennen via een Facebook groep. Ik heb afgesproken met een au pair ui Duitsland, Australie en Denemerken! We gaan dan samen lunchen, een drankje doen of naar een feestje. Het is heel leuk om andere au pairs te leren kennen.

Ook heb ik afgesproken met een Nederlandse au pair! Jennifer had ik al eerder bij een au pair voorbereidingsworkshop van Travel Active ontmoet. We zijn ergens in het centrum iets gaan drinken. Ik vond het echt super gezellig. Het was fijn om even gewoon lekker Nederlands te kunnen praten.

Heimwee

Ik heb iedere week een gesprek om te praten over hoe de week is gegaan. De tweede week was zwaar voor me. Dit komt ook een beetje door heimwee. Het is heel lastig om je bij een ander gezin te voegen. Al helemaal bij een gezin dat een andere taal spreekt en anders leeft. Ook ben ik heel stil, omdat ik niet altijd kan meepraten als ze een gesprek voeren in het Spaans. Gelukkig hebben we een goed gesprek gehad en gaat de derde week tot nu toe beter. Ik ga nu elke dinsdag en donderdag 2 uurtjes Spaanse les volgen en ik hoop dat ik dan meer met het gezin kan praten.

Birthday party en een rock concert!

De verjaardag van de kinderen! Ze zijn allebei 6 geworden. Het feest werd in een soort grote kamer gehouden waar een binnenspeeltuin, voetbalveld, tv, kleurplaten en nog veel meer was. Het was erg leuk om de kinderen te zien genieten. Er waren ongeveer 25 kinderen… Het was echt super druk, maar wel heel gezellig. Thuis heb ik de cadeautjes die ik voor de kinderen heb gekocht aan ze gegeven.. Ook had ik een kaart voor ze geschreven. Ze waren er erg blij mee!

We zijn ook met het hele gezin iets leuks gaan doen. Ik ben samen met de ouders en kinderen naar een rock concert voor kinderen geweest. De kinderen konden zich laten schminken en een neptattoo krijgen. In het begin traden er een paar kinderen van een muziekschool op. Daarna was er een echte band die liedjes van Queen speelde. Dit concert was niet alleen leuk voor jongeren, maar ook voor ouderen!

Wil jij net als Carmen aan de slag als au pair in Spanje? Of lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als au pair in een ander land?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.