Infodagen Gratis magazine
Sanne Au Pair Australië 21 januari 2019

Sanne ging als au pair naar Australië. Wat een avontuur! Ze neemt je graag mee in haar hele verhaal van voorbereidingen tot hoe haar werkweek gaat. Benieuwd? Lees haar verhaal!

Een match maken? 

In het begin was ik best onzeker over hoe dit matching gedoe ging werken. Hoe merk je nu of een gezin echt goed bij je past? Bij Travel Active zeiden ze “je kunt er een soort van verliefd gevoel bij krijgen”. Ik met mijn nuchtere Twentse kop denk “uhu tuurlijk, verliefd op een gezin?”.. Een paar gezinnen verder (steeds niet echt heel enthousiast) kreeg ik een mailtje met gelijk een afspraak voor een Skype gesprek. “Gewoon aannemen” dacht mijn rebelse hersenhelft. Dit heb ik gedaan, want klikt het niet had ik toch een skype ervaring.. Even het profiel van dit gezin doorgelezen en ja hoor, daar kwamen die gekke kriebels. Zou het dan toch zo zijn?

Pijnlijke kaken

De volgende dag had ik het Skype gesprek met de mama van dit gezin. We hebben een half uur aan één stuk door zitten babbelen. Niet een extreem lang gesprek van een uur, wat ik ook wel eens bij anderen las.. Maar toch had ik hier een heel goed gevoel bij. De mailtjes van andere gezinnen bleven ook komen, maar bij deze profielen was het doorlezen toch anders. Ik bleef ze vergelijken met het gezin waar ik al een gesprek mee had gehad. Twee dagen daarna had ik mijn tweede Skype gesprek, met de papa en de kids. Na dit gesprek had ik kramp in mijn kaken van het lachen. Dit vatte ik maar op als een goed teken :). Na dit gesprek vroeg het gezin eigenlijk al gelijk of ik hun nieuwe aupair wilde worden. Hier hoefde ik natuurlijk niet heel lang over na te denken!

Nog meer voorbereidingen

Precies een week na de aanmelding heb ik Travel Active gemaild met het nieuws dat ik al een match heb. Nog voor de voorlichtingsdag. Dit vond ik aan de ene kant wel gek, want ik had liever eerst nog verhalen van anderen gehoord hoe zij het match-onderdeel ervaren hadden. Maar toen we op die dag verhalen gingen wisselen leerde ik al gelijk een meisje kennen die ook vet snel een match had, nog eerder dan ik. Dat luchtte wel op. Er gaan 5 van de 18 naar Australië. De rest gaat naar Engeland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Spanje of Amerika. Met één heb ik sowieso contact gehouden aangezien zij ook een gezinnetje in Sydney heeft.

In deze maand is er dus al veel geregeld en heen en weer gemaild. Visum en vliegticket zijn ondertussen al binnen! En met de “current aupair” van het gezin heb ik ook al contact gehad. Niet dat dit verplicht is, maar het is toch wel even fijn om te weten hoe zij de  basis dingen geregeld heeft.

En dan begint het avontuur echt!

Vorige week zondag om 17:00 ging ik de lucht in. Eerst richting Ierland, na lekker stressen beland ik in mijn tweede vliegtuig, een vlucht van 7 uur naar Abu Dhabi. Dat was een zeer aangename reis haha! Stoel naast me vrij, aan het raampje en een tv met onbeperkt nieuwe films. Na een overstap van 2/3 uur stapte ik in een gigantisch vliegtuig voor een vlucht van 14 uur naar mijn eindbestemming, Sydney! Deze vlucht was zeker wat minder. Het hele vliegtuig zat vol en er waren schreeuwende kinderen.

Om 6 uur in de ochtend landde dan eindelijk mijn vliegtuig in Sydney en werd ik opgepikt door m’n host dad. Na 20 minuutjes rijden kwamen we aan bij het huis wat aankomende 6 maanden mijn huis is. Gelijk verwelkomt met een dikke knuffel en een super leuk kamertje. Tijd om te settelen!

De eerste dagen even wennen

Dit was een drukke drukke week met barbies (barbecues) en de verjaardag van de kleine meid hier in huis. Dus tijd om thuis te missen heb ik voor geen enkele mogelijkheid gehad. Nou ben ik daar tot nu toe ook niet echt een type voor maar hè, je weet het maar nooit. Ondertussen heb ik mijn host mom haar collega’s ontmoet en de beide families, beide onder het genot van een overheerlijke Libanese barbecue en ben ik vandaag met Nej (host mom) Sydney Centrum in geweest. Wat een indrukken, gigantisch!

Morgenochtend begint mijn eerste echte zelfstandige Au Pair week. Ben ik gesetteld en er klaar voor? Vast wel, de kids zijn aan mij gewend, een bank account en een Aussie ov-chip zijn binnen dus deze dame kan deze wereld gaan ontdekken!

Een maand later

O gut wat gaat de tijd snel. Precies een maand geleden vertrok ik vanuit Amsterdam naar Sydney. Nu ga ik mijn 4e week al weer in en ik kan eindelijk zeggen dat ik redelijk mijn plekje gevonden heb nu. Ondertussen gaat het openbaar vervoer ook steeds soepeler en kan ik Maps weg leggen in de bus. Je wilt niet weten hoe veel bussen en bushaltes hier zijn. Poah. Oja dat is alleen nog maar de bus.. je kunt ook nog met de trein, tram en zelfs de ferry. Toch mis nog ik mijn fietsje wel!

Mijn werkweek

Nou,van maandag tot en met vrijdag gaat mijn wekker rond kwart over 6, om kwart voor 7/ 7 uur sta ik boven en doe ik de kids breakfast en kleed ik ze aan voor school. Rond kwart voor 9 breng ik de oudste naar school, het jochie van 6. Hij zit nu in Kindy dus zijn eerste jaar van “big school”. De eerste weken vond hij heel spannend en bleef hij letterlijk aan mijn been hangen en ging hij af en toe huilend met de juf mee, waar hij nu spelend met de kids over het schoolplein rend, mij een knuffel geeft als de bel gaat en zelf naar de rij heen loopt. Dat noemen we nog eens progress. Na de bel loop ik met de jongste, een meisje van 3, naar haar daycare voor pre schoolers. Hier gaat ze elke maandag, dinsdag en vrijdag heen. Dit betekent voor mij dat ik op die dagen van, laten we zeggen, half 10 tot 3 uur vrije tijd heb. In die middagen doe ik lekker waar ik die dag zin in heb. Ik ga het centrum in, naar het strand, doe alsof ik huis moeder ben of gewoon helemaal niets. 

Rond 3 uur loop ik naar de school van de oudste. Hij is om kwart over 3 vrij. Daarna lopen we samen naar de kleine haar school en gaan we naar huis of het speel park. Rond kwart voor 5 begin ik met koken en om 5 uur zitten we dan meestal aan tafel. Want mijn kleine bengels zijn heel goed in lang eten! Van het  weekend hebben we daar dan even een leuk spelletje op bedacht, race against the hourglass. Als binnen de tijd klaar zijn krijgen ze hun toetje :p. Dus ja, over het avond eten doen ze makkelijk een uur!

Rond half 7 komt mijn host dad thuis. Vanaf dan ben ik vrij! Op de woensdag en donderdag heb ik de kleine dame een volle dag. Dan gaan we spelletjes doen, knutselen, tekenen, verven of naar het park. Verder loopt de dag hetzelfde.

Wil jij net als Sanne au pair worden in Australië? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's