Infodagen Gratis magazine
Ester Au Pair Amerika 18 december 2018

Ester zit inmiddels al voor de tweede keer als Au Pair in Amerika, omdat het avontuur haar zo goed is bevallen! Als ervaren Au Pair heeft Ester een hoop nuttige tips die ze graag met ons wil delen in haar blogs. In deze blog vertelt Ester bijvoorbeeld over verschillende activiteiten die je met je host kinderen kunt doen, super handig!

Leuke en leerzame activiteiten

Als au pair spendeer je veel tijd met de kinderen (verrassend). Onderdeel hiervan is dat je de kinderen vermaakt, oftewel: leuke, leerzame activiteiten met ze doen. Zet kinderen voor de TV en ze zijn uren zoet, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom ga ik het deze keer hebben over activiteiten die je met je host kinderen kan doen.

au-pair-amerika

Be creative

Allereerst, is het goed om aan te sluiten bij de interesses van een kind. Is je host kind creatief? Bedenk dan creatieve activiteiten. Dit kan veel verder gaan dan tekenen en kleuren. Denk aan schilderen of naaien/breien. Je zou het lichaam van je hostkind over kunnen trekken en vervolgens – om het ook nog leerzaam te maken - het kind de organen/onderdelen van het lichaam er in te teken of te benoemen (afhankelijk van de leeftijd van het kind). Maar ook naaien of breien is een leuke activiteit om te doen met ze. Ik weet bijvoorbeeld dat de Hema leuke breisetjes heeft van Jip en Janneke. Dit zou je samen kunnen doen. Pinterest staat vol met creatieve activiteiten voor kids, dus doe daar vooral inspiratie op!

au-pair-amerika

Altijd een goed idee!

Kan je host kind niet lang stil zitten, omdat het zoveel energie heeft? (zoals mijn host kinderen). Kies dan een sportieve activiteit! Misschien zit je host kind wel op een sport. Hier kan je mee gaan oefenen. Ik zet vaak na school de radio aan, zodat ze even alles er uit kunnen dansen/springen/zingen. Samen naar buiten om te voetballen of fietsen door de wijk of het park is ook altijd een goed idee ;)

au-pair-amerika

Laat de kids lekker hun gang gaan

Daarnaast zijn activiteiten waarin ze hun verbeelding kwijt kunnen altijd een goed idee. Laat ze dingen bouwen met blokken of Lego. Of pak de Playmobil of poppen erbij en laat de kids lekker hun gang gaan. Ik vind het namelijk ook belangrijk dat mijn host kinderen zichzelf goed kunnen vermaken. Dat doen ze elk op een andere manier. De oudste leest graag, de middelste speelt met haar poppen en de jongste gaat bouwen. Spelletjes en puzzels zijn ook een grote favoriet hier in huis. Mijn host kinderen zijn half Nederlands, dus wij spelen regelmatig een Nederlandse kwartet, zodat ze hun Nederlands oefenen. 

au-pair-amerika

Nog meer opties!

Bovendien zijn musea, speeltuinen, de bibliotheek en de dierentuin ook altijd een optie. Mijn host familie heeft voor een aantal hiervan een lidmaatschap, dus ik heb heel wat uurtjes gespendeerd in de dierentuin en de musea hier in de buurt. Ook nam ik – vier jaar geleden - de jongste (toen nog twee jaar oud) elke woensdag mee naar ‘story time’ in de bibliotheek. Hier las een medewerker van de bibliotheek een boek (vaak met een bepaald thema) en werd er gezongen en gedanst. Aangezien wij daar elke week waren, wist ik al gauw de teksten en de dansjes. Inmiddels gaan de kinderen alle drie naar school, maar op vrije dagen zijn we alsnog vaak in de dierentuin of een museum te vinden.

au-pair-amerika

Let's celebrate

Als laatste is een activiteit die aansluit op een feestdag ook altijd geslaagd. Knutselen voor papa en mama voor Valentijnsdag of bladeren zoeken in de herfst. Halloween decoraties maken voor het huis of eieren schilderen voor Pasen. Er is zoveel te doen, dat de TV helemaal niet wordt aangeraakt! Heb je even geen inspiratie voor een activiteit? Dan kan je altijd nog samen met de kids hun kamer opruimen. Dat is bij mij in ieder geval een dagelijkse klus. Wat je ook doet, ik wens je heel veel plezier als Au Pair!

au-pair-amerika                                                   

Wil je net als Ester als au pair naar Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld AustraliëEngeland of Spanje? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een Au Pair avontuur. Ontdek alle Au Pair mogelijkheden of kom naar de geplande infodagen en laat je vragen persoonlijk beantwoorden! 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's