Waarom je als au pair voor Amerika moet kiezen

Josine
Au Pair
18 november 2020

Als je au pair wordt heb je verschillende beslissingen die je moet nemen, zo ook de bestemming. Josine koos voor een au pair avontuur in Amerika. Waarom zij deze keuze heeft gemaakt en of het een goede keuze was lees je hier. 

Amerika als au pair bestemming

Ik wist het direct, toen ik het au pair programma had ontdekt. Ik wilde niet in Europa blijven, dat was te dichtbij. Alles was op twee/drie uur vliegen afstand, ik wilde graag verder weg. Ik had Amerika al eerder mogen ervaren, ik heb een tante in Zuid-Californië wonen en ik had ook al de kans gegrepen om een weekje naar New York te gaan. Maar om er daadwerkelijk te wonen? Nooit aan gedacht, maar wat een gaaf idee was dat zeg! The United States of America, the land of the free. Een behoorlijk divers land met veel verschillende culturen. Waarom jij als au pair naar Amerika moet komen? Ik zal mijn leukste au pair ervaringen in Amerika met je delen!

Waarom je als au pair voor Amerika moet kiezen1

De nationale parken

De Verenigde Staten zijn ontzettend groot, maar dat weet iedereen natuurlijk al. Nederland is ongeveer net zo groot als de staten Massachusetts en Connecticut samen. De Verenigde Staten hebben veel te bieden op het gebied van natuur. Denk niet alleen aan de skyline van New York (blijft mooi natuurlijk), of Beverly Hills in Los Angeles (prachtig), maar denk aan de nationale parken! Er zijn er een hoop in de Verenigde Staten. Grand Canyon is een van het grootste en bekendste nationale park in de Verenigde Staten en het neemt je adem weg. Ben je toch meer van het groen en wandelen door de bossen? Geen probleem, Yosemite park heeft ook wat te bieden. Of wil je door de woestijn heen? Kan ook, California en Arizona hebben deze parken voor je. Kortom, er is zoveel te zien en te doen in de zin van natuur. Het is een ontzettend groot land en biedt je veel kansen om verschillende landschappen te bezichtigen.

Waarom je als au pair voor Amerika moet kiezen2

Van natuur tot geschiedenis

Ik zelf heb inmiddels Shenandoah Park, de Grand Canyon, Antelope Canyon, Anza-Borrego Desert en Monument Valley mogen ontdekken en het is zo mooi. Elk park heeft een visitor center en daar lichten park rangers je in over de geschiedenis en vertellen andere verhalen over het park. Zelf ben ik altijd geïnteresseerd in de verhalen van het park. Nationale parken zijn niet alleen maar natuurparken, maar zo zijn er ook parken die een grote rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Harper’s Ferry heb ik vorig jaar bezocht,  dit was een dorp waarin veel soldaten van de Civil War waren gestationeerd. Mount Vernon in Virgnia, het huis van de allereerste president, George Washington en Olld Town in San Diego, de eerste nederzetting van de Spaanse bezetters. Zo zijn er nog veel meer interessante plekken waar geschiedenis is geschreven.

Waarom je als au pair voor Amerika moet kiezen

Amerikaanse college

Als au pair in Amerika ben je met een J-1 visum gekomen. Dit visum is op grond van een uitwisselingsprogramma. Doordat het au pair programma een uitwisselingsprogramma is, heeft de State of Department vastgesteld dat je 6 credits moet behalen aan een geaccrediteerde college. Dit is een voorwaarde van je visum en moet je dus behalen als je het programma wilt afronden! Dit geeft natuurlijk een toffe kans om deel te nemen aan het onderwijs in de Verenigde Staten. Sommige au pairs kijken op tegen dit gedeelte, maar ik heb het ontzettend leuk gevonden om dit te doen! Er zijn verschillende mogelijkheden: van cursussen aan een community college tot aan weekendclasses in een andere stad! Bij de cursussen ga je vaak in de avonden naar een college en volg je daar lessen. Veel au pairs kiezen voor een cursus Engels en behalen zo hun credits, dat is natuurlijk erg handig als je nog niet zo goed de taal kent (of nog wel een opfriscursus nodig hebt).

Waarom je als au pair voor Amerika moet kiezen4

Credits verdienen én een nieuwe stad ontdekken

Ik heb voor weekendclasses gekozen, omdat het een kans is om een nieuwe stad te ontdekken en nieuwe au pairs te ontmoeten! Aan de oostkust ben ik naar Long Island University gegaan. Hier sliep ik samen met andere au pairs op de campus, een echte college ervaring. Aan de westkust zijn er ook ontzettend veel weekendclasses, van San Diego tot aan Las Vegas! Ik heb een weekendclass in San Diego gevolgd. Hierbij verdiende ik direct 60 uur, dus heb ik in één weekend mijn credits behaald. Het leukste was dat ik niet de hele dag in een klaslokaal zat, maar dat er excursies zijn! Ik heb de geschiedenis van San Diego ontdekt in combinatie met het behalen van de verplichte credits. Deze weekendclasses zijn echt een aanrader voor iedere au pair, het is een ontzettend leuke manier om je credits te behalen, andere au pairs te ontmoeten én een nieuwe stad te ontdekken. Dat zijn drie vliegen in een klap!

De Amerikaanse vriendelijkheid

Sommigen geloven het niet als ik zeg hoe vriendelijk Amerikanen zijn, maar het is echt waar. Hun standaard begroeting is ‘Hi, how are you?’, maar verwachten niet echt een uitgebreid verhaal over hoe het echt met je gaat. En toch voelt het alsof de gemiddelde Amerikaan vriendelijker is dan een vreemdeling die je over straat ziet lopen in Nederland. Hoe vaak ik ben aangesproken over hoe leuk mijn schoenen staan, of over mijn leuke gekleurde carry on koffer die ik in het vliegtuig meeneem. Amerikanen zijn dol op vragen stellen en het is verfrissend om in gesprek te gaan met een volkomen vreemdeling. Natuurlijk gebruik ik mijn gezond verstand, maar het is leuk om in gesprek te gaan met andere Amerikanen! Ook de winkeliers zijn ontzettend vriendelijk en zijn erg makkelijk met bijvoorbeeld het terug brengen van spullen. Geen bon? Geen probleem, het wordt zo omgewisseld. Ik heb zelfs toen ik in de rij stond bij de supermarkt een man gehad die mijn boodschappen wilde betalen. Gewoon omdat hij iets goeds wilde doen. Persoonlijk vind ik de Amerikanen erg vriendelijk en heb ik me nooit onveilig gevoeld als ik over straat liep. Nogmaals, ik gebruik dan natuurlijk mijn gezonde verstand.

Voor ieder wat wils

De Verenigde Staten heeft ontzettend veel te bieden voor iedereen. Er is niets voor niets de The American Dream: waar je ook vandaan komt, iedereen kan zijn droom verwezenlijken in Amerika met hard werken en toewijding. Ik begrijp dat sommige mensen dit een raar iets vinden, gezien de huidige omstandigheden met de president. Ik draai er niet omheen, ik ben geen fan van Trump. Laat het je absoluut niet weerhouden om dit prachtige land te ervaren! Van Oost- tot Westkust en alles ertussen in, er is altijd wat te doen in Amerika. De veelzijdigheid en diversiteit in dit land hebben mij overtuigd om hier een au pair avontuur aan te gaan en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Heeft Josine jou overtuigd? Bekijk dan ons aanbod voor au pair in Amerika!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.