6 tips voor een onvergetelijk au pair avontuur

Josine
Au Pair
4 april 2017

Na eerst als au pair in Washington D.C. te hebben gewoond, woont Josine nu in Seattle. Wil je weten welke tips zij heeft voor een onvergetelijk au pair avontuur? Lees het hier!

De sleutel tot een onvergetelijke au pair avontuur

Nu ik inmiddels alweer een maandje in Seattle zit, moet ook ik weer bij het begin beginnen. Mijn eerste jaar als au pair in D.C. was een prachtig avontuur en ik wil het nog eens over doen in mijn nieuwe gastgezin. De afgelopen maand stond in het teken van wennen en settelen. Nu ik mijn nieuwe woonplaats steeds meer begin te ontdekken, denk ik terug aan hoe ik het vorig jaar heb gedaan. Mijn antwoord op de vraag wat een au pair jaar een succes maakt? Jijzelf natuurlijk! Ik heb op eigen houtje een netwerk opgebouwd in D.C. en daar ben ik mijzelf voor altijd dankbaar voor. Trots dat ik het allemaal zelf heb gedaan en nieuwe vrienden heb gemaakt. Bij deze dus mijn tips voor een onvergetelijk au pair avontuur in Amerika.

1. Je bucketlist afstrepen

In mijn eerste maand in Seattle heb ik mijn nieuwe bucketlist samen gesteld. Nieuwe reizen, activiteiten en andere dingen die ik graag wil doen in dit jaar. Als ik het opschrijf, kan ik het afstrepen. Denk er wel aan om het realistisch te houden. Als je denkt dat je alle 50 staten van Amerika kan bezoeken in de tijd die je hebt, dan moet je dat opschrijven. Maar ik heb het relatief klein gehouden. Ik wil graag nog naar Hawaï, Vancouver (Canada) bezoeken en een must see is San Francisco. Een aantal nationale parken staan er ook op. Maar ook kleinere doelen, zoals het observatiedeck van de Space Needle in te gaan en rond Union Lake te fietsen. Eens per maand wil ik een cultureel uitstapje doen, dat kan een roadtrip zijn of naar een lokaal museum te gaan.
Deze maand ga ik naar een convention van mijn all time favorite serie: Supernatural. Iets wat nooit in Nederland zal plaats vinden. Als ik dit alles van mijn bucketlist kan afstrepen, weet ik dat ik gedaan heb wat ik graag wilde doen. Ik kan trots zijn op wat ik heb gedaan en gezien. Dat is toch ook wat je wilt kunnen zeggen aan het eind van je au pair avontuur in Amerika?

2. Laat de drankjes zitten en ga erop uit!

Ik weet dat het erg verleidelijk is om ieder feestje af te gaan en iedere vrijdag stoom af te blazen door de bar in te gaan. In mijn eerste jaar heb ik best veel geld uitgegeven aan drankjes en ik heb ook best wat gewinkeld. Achteraf gezien had ik dit geld beter kunnen stoppen in reizen en dat is iets wat ik dit jaar zeker meer wil gaan doen. Als je terug komt van je au pair avontuur, wil je kunnen zeggen wat je hebt gedaan en gezien. In plaats van laten zien welk truitje je hebt gekocht in een winkelcentrum, 20 minuten verderop. Dat is hoe ik het zie in ieder geval. Ik wil liever kunnen zeggen dat ik naar Hawaii ben geweest, dan een biertje in de kroeg te hebben gehad. Ik zeg niet dat je nooit uit moet gaan of alle feesten moet laten zitten. Maar ik heb er achteraf spijt van gehad dat ik niet meer geld heb gestopt in het reizen. Het is een tip om te onthouden, zodat je later met plezier terug kan kijken op de plekken die je hebt ontdekt en wat je hebt meegemaakt. En vergeet je souvenirs niet natuurlijk!

blog-6-tips-voor-een-onvergetelijk-au-pair-avontuur3

3. Stel je open voor nieuwe kansen & nieuwe vrienden!

Je hebt de kans al gegrepen door naar het buitenland te verhuizen en een avontuur aan te gaan. Voordat ik naar Amerika was vertrokken, was ik niet erg outgoing. Mijn au pair avontuur heeft dat zeker veranderd en ik ben niet meer bang om nieuwe plekken te ontdekken. Even koffie drinken met een andere au pair is makkelijk gedaan en zo heb ik al best veel mensen ontmoet in Seattle. De au pair community is erg open en biedt veel kansen om vrienden te maken. Met deze vrienden kun je reizen gaan plannen, weekendjes weg gaan en andere leuke trips bedenken. Geloof mij, vrienden maken het reizen zoveel leuker. Overigens ben ik trots dat ik mij heb opengesteld voor nieuwe dingen. Ik heb hierdoor meer geleerd over mijzelf en ik kan zeggen dat ik niet meer bang ben voor nieuwe uitdagingen.

4. Leer de taal en leef als een local

Of je nu au pair bent in Spanje, Italië, Frankrijk of Amerika, je leert de taal snel als je je onderdompelt in de cultuur. Basiskennis is genoeg om rond te komen, maar mijn vocabulaire groeide snel toen ik alleen maar Engels moest spreken. Veel bibliotheken hier bieden ook taalcursussen aan (soms gratis, soms tegen een kleine vergoeding). Of je kan natuurlijk voor je educatieve verplichtingen een taalcursus volgen. In Amerika zijn er veel colleges die Engels aanbieden.

5. Combineer je educatieve verplichting met een weekend weg

In Amerika moet je als au pair 6 credits behalen. Er zijn veel instanties die au pair weekendclasses aanbieden. Ideaal als je dus een weekend weg wil en je credits wilt behalen! Aan de oostkust heb je de kans om naar Niagara Falls in Canada te gaan, maar er zijn ook lessen in Tampa, New Orleans en Canada! Meestal krijg je 3 credits (of 4.5) voor deze weekenden. Ik heb in New York bijvoorbeeld op een heuse American College Campus geslapen. Van vrijdag tot zondag waren er lessen en verbleef ik op de campus, samen met andere au pairs die ook een weekendclass volgden. Dit heb ik twee keer gedaan en zo heb ik ook nieuwe au pairs leren kennen! Dit jaar ben ik hetzelfde van plan, deze keer wil ik echter naar San Francisco. Ik heb San Francisco nog op mijn lijstje staan en zo kan ik het combineren met een weekendje ‘weg’ en het verkrijgen van mijn benodigde credits.

6. Maak zoveel mogelijk herinneringen

Ongeacht in welk land je au pair bent, het succes van een au pair jaar gaat om één ding: de meest onbetaalbare herinneringen maken. Herinneringen met je host family of met je vrienden. Zoek nieuwe plekken op en maak de leukste momenten mee met je vrienden. Je hebt het allemaal in eigen handen en het succes van een au pair jaar ligt volkomen aan je attitude. Au pair zijn is hard werken en vergt een goede werkhouding, maar wat krijg je ervoor terug? Herinneringen die niemand je kan afnemen en met een rugzak vol mooie momenten kom je terug in Nederland. Ik ben mijzelf dankbaar voor de keuze die ik heb gemaakt en ik kan niet wachten om meer herinneringen te maken!

blog-6-tips-voor-een-onvergetelijk-au-pair-avontuur6

6. Maak zoveel mogelijk herinneringen

Wil jij net als Josine jouw bucketlist afstrepen en nieuwe mensen ontmoeten in een nieuwe stad? Neem dan snel een kijkje bij het au pair in Amerika programma en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.