Zo ziet de week van een au pair in Amerika er uit!

Lotte
Au Pair
2 mei 2017

De week van een au pair is bijna iedere week anders. Hier kan Lotte alles over vertellen. Op dit moment woont ze als au pair in Amerika en beleeft ze iedere week iets nieuws!

De week van een au pair

Mijn werkweek als au pair begon maandagochtend; om 7:15 ging mijn wekker. Ik maakte me klaar voor de dag en ging naar de keuken, waar m’n host family was. M’n host parents maakten ontbijt voor hunzelf en voor m’n host kid. Ik maakte ontbijt voor mezelf klaar. Toen m’n host kid lekker aan het eten was, gingen m’n host parents naar hun werk.

Na het ontbijt gingen m’n host kid en ik naar boven gegaan om haar om te kleden voor ballet. Sinds kort gaan we naar een Mommy & Me Ballet Class, ontzettend leuk! Ze heeft nog geen ballet kleren, dus ze koos een Cinderella jurk en een bijpassende legging. Om 9:40 uur vertrokken we van huis, ballet begon om 10 uur. Het is niet een heel drukke class, dus de ballet teacher geeft veel aandacht aan alle kleine ballerina’s. Ze leren onder andere hoe ze een plié moeten doen, hoe ze moeten springen over obstakels en veel meer. Elke class zie ik hoe goed ze wordt in alles!

blog-zo-ziet-de-week-van-een-au-pair-in-amerika-er-uit1

Om kwart voor 11 was ballet afgelopen en gingen we naar de supermarkt. Elke maandag doe ik boodschappen voor de hele week. M’n host kid helpt me altijd erg goed. Ze pakt wat boodschappen en stopt het in haar kleine karretje! Na ongeveer een uur waren we weer thuis. Terwijl m’n host kid aan het spelen was in haar keukentje, maakte ik ondertussen lunch voor ons beiden.

Om 13:00 uur gingen we de hond uitlaten. We gaan altijd naar een mooi park, met water, eendjes, veel bomen en mooie bloemen. Na ongeveer een half uur gingen we weer naar huis, want het was bijna nap time. Elke dag om 2 uur gaat m’n host kid naar bed voor een nap. Wanneer zij slaapt, doe ik dingen zoals de was, de keuken opruimen en koken. Die dag heb ik penne pasta met kalkoengehakt gemaakt.

Om half 6 haalde ik m’n host kid uit bed. Ze at een snack en ik at m’n avondeten. Ik eet altijd vroeg, omdat ik ’s avonds naar de sportschool ga. Rond half 7 kwam m’n host mom thuis. Ik ben me daarna gaan omkleden en ging naar m’n vriendin om vervolgens naar de sportschool te gaan. Om 10 uur was ik thuis. Even douchen, tv gekeken en daarna slapen.

blog-zo-ziet-de-week-van-een-au-pair-in-amerika-er-uit2

Playdate en stroomuitval op dinsdag

Rond 10 uur stond ik op. Elke dinsdag- en donderdagochtend gaat m’n host kid naar school. Haar moeder brengt haar daar naartoe, dus ik ben die ochtenden vrij. Maar mijn host mom was haar laptop vergeten. Ik kleedde me aan, at m’n ontbijt en reed naar haar werk om haar laptop te brengen. Daarna ging ik weer naar huis om de hond uit te laten.

Eenmaal thuis was het bijna tijd om M op te halen. Ik maakte lunch klaar en reed daarna naar school. Vanuit school reden we naar het park, want we hadden een playdate met een andere au pair en haar host kid! We hebben lekker samen geluncht en gespeeld in het park/de speeltuin. Om kwart voor 2 was het tijd om naar huis te gaan, want het was bijna tijd voor M’s nap. Tijdens haar nap heb ik lekker in het zonnetje gezeten. Het was heerlijk weer, 27 graden! Half 5 begon ik met het koken van het avondeten. Quinoa met tonijn dit keer.

Om 6 uur kwam m’n host mom thuis en ging ietsjes later met m’n host kid naar het park. Ik at m’n avondeten, keek een beetje tv en ruimde m’n kamer op. Die avond werd het weer slechter en slechter. Het waaide en onweerde ontzettend hard en rond 9 uur viel de stroom uit in ons huis.  Ik had geen kaarsen of zaklamp. M’n telefoon was bijna leeg, dus die kon ik ook niet gebruiken als zaklamp. Samen met m’n host dad ging ik op zoek naar kaarsen en hij vond ook een aantal zaklampen. Op z’n telefoon kon hij zien dat de stroom het waarschijnlijk rond middernacht weer zou doen. Niet al te lang dus. Later die avond ging ik slapen en stopte de oplader van m’n telefoon in het stopcontact, in de hoop dat de stroom weer aan zou gaan en m’n telefoon zou opladen.

blog-zo-ziet-de-week-van-een-au-pair-in-amerika-er-uit3

Woensdag balletles en eindelijk stroom

Om kwart over 7 werd ik wakker, de stroom deed het nog steeds niet. Een uur later zaten we aan het ontbijt en gingen m’n host parents naar hun werk. Nadat M en ik ons ontbijt op hadden heb ik M omgekleed voor ballet. Voordat we naar ballet gingen zijn we naar Target gegaan (een grote supermarkt). Om 10 uur was het tijd voor ballet. M’n host mom kwam ook kijken naar haar kleine ballerina, ze deed zelfs mee met M!

Na ballet gingen we naar huis om de hond uit te laten. Normaal doen we dat na lunch, maar omdat we een playdate hadden gingen we ervoor. Terug thuis maakte ik lunch voor ons klaar en gingen we met een vriendin van mij, ook een au pair, en haar host kid naar het park. We aten samen lunch daar en daarna hebben de kids heerlijk gespeeld. Om 2 uur was het weer tijd voor M’s nap. Dit keer heb ik tijdens haar nap een boek gelezen, aangezien er verder niet veel te doen was zonder stroom.

Om half 6 heb ik M weer uit bed gehaald en een half uurtje later kwamen m’n host parents thuis. Zij gingen met z’n drieën uit eten en ik ging naar m’n vriendin en daarna samen naar de sportschool. Om half 10 ging ik weer naar huis en hoopte dat de stroom het weer zou doen, maar helaas deed het nog steeds niet. Om kwart over 10 ging dan eindelijk de stroom aan!! Na 25 uur zonder stroom gezeten te hebben heb ik lekker even tv gekeken en ben ik daarna gaan slapen.

blog-zo-ziet-de-week-van-een-au-pair-in-amerika-er-uit4

Op donderdag trainen met onze personal trainer

Half 10 werd ik wakker. Ik kleedde me aan en at m’n ontbijt. Om 11:00 kwamen de schoonmaaksters. Omdat we in een redelijk groot huis wonen, komen er elke week twee schoonmaaksters om het huis schoon te maken. Terwijl zij in het huis bezig waren, ging ik naar de supermarkt om wat dingetjes voor het avondeten te halen en daarna haalde ik M op van school. Thuis maakte ik lunch klaar voor ons tweetjes. Toen we onze lunch op hadden, gingen we de hond uitlaten en daarna was het weer tijd voor M’s nap. Tijdens haar nap heb ik even tv gekeken en het avondeten gekookt en gegeten.

Om half 6 kwam m’n host mom thuis en haalde M uit bed, want zij gingen samen uit eten en ik ging weer naar m’n vriendin om naar de sportschool te gaan. We hadden een afspraak met onze personal trainer. Hij traint ons 1 keer per week en legt ons allerlei dingen uit zodat we die zelf kunnen doen. Zonder hem zouden we nergens zijn! Na de training ben ik nog even snel naar Target gegaan en daarna naar huis. Nog even tv gekeken en daarna slapen.

Vrijdag naar Chipotle en Yogli Mogli, heerlijk!

Half 11 werd ik wakker. Elke vrijdag heb ik vrij, dus kan ik lekker uitslapen. Na m’n ontbijt ging ik naar m’n vriendin. We moesten naar de sportschool om ons sportschool abonnement te veranderen. Toen we dat gedaan hadden ging zij weer naar huis, want ze moest gewoon werken. Ik ging naar de mall. Ik moest wat dingen terug brengen en ik ging op zoek naar een swimsuit, want het lekkere weer komt er aan!

Rond 2 uur was ik weer thuis en niet veel later kwamen m’n host mom en M thuis. Het was tijd voor M’s nap en tijdens haar nap bleef ik thuis zodat m’n host mom de hond kon uitlaten. Toen ze weer terug thuis waren heb ik m’n host mom geholpen met koken. Om 7 uur haalde m’n vriendin me op en gingen we samen met nog een andere vriendin eten bij Chipotle. Heerlijk Mexicaans eten! Hierna gingen we naar Yogli Mogli voor frozen yoghurt, nog lekkerder!! Rond 10 uur was ik weer thuis, ik deed de was, keek wat tv en ging naar bed.

Zaterdag naar Magic Mike en Flip Burger Boutique

Negen uur werd ik wakker, omdat ik m’n host parents en M wilde uitzwaaien. M’n host parents gingen een weekendje weg en M ging naar haar opa en oma. Daarna heb ik me aangekleed en ben ik gaan ontbijten. Ik ruimde het huis op en maakte m’n kamer schoon, want ’s avonds zouden m’n vriendinnen komen! Ik ben nog even snel naar een supermarkt geweest en toen ik weer terug was was m’n vriendin hier. Ze bracht haar slaapspullen en daarna gingen we naar een mall. Om 6 uur moesten we weer naar huis, want m’n andere vriendinnen kwamen om ook hun spullen te brengen.

Na dat we alles klaar gelegd hadden zijn we met z’n allen de hond uit gaan laten, want daar had ik nog geen tijd voor gehad. Terug thuis was het tijd voor avondeten. We besloten om naar een restaurant te gaan in plaats van te koken. Het was namelijk al laat en we hadden de boodschappen nog niet eens. We gingen naar de Flip Burger Boutique, waar ze de allerlekkerste sweet potato tots met marshmallow fluff dip. Heerlijk!! Toen we klaar waren met eten zijn we naar de supermarkt gegaan om nog wat lekkere dingetjes te kopen voor tijdens de film. Thuis keken we de film Magic Mike, ook al hadden we die al een paar keer gezien, hij blijft leuk! Erna hebben we nog naar muziek geluisterd, gepraat en rond 3 uur gingen we slapen.

blog-zo-ziet-de-week-van-een-au-pair-in-amerika-er-uit7

Ponce City Market bezoeken op zondag

Zondag werden we om half 11 wakker. Doordat ik last had van allergieën en/of een verkoudheid kon ik amper praten. M’n stem was helemaal weg, wat best grappig was. We ontbeten samen en kleden ons daarna aan, want om 1 uur moesten we bij een restaurant in Ponce City Market zijn voor onze cluster meeting. Ponce City Market is een ontzettend leuke plek, het doet me erg denken aan Europa, waardoor ik me er heel erg thuis voel.

Een uur later zijn we gaan lunchen bij een lekker Italiaans tentje en daarna hebben we rondgelopen in Ponce City Market. Ze hebben veel leuke kleine restaurantjes en boutique’s. Ook hebben we nog een ijsje gehaald. Daarna was het tijd voor m’n vriendinnen om hun spullen op te halen bij mij thuis. ’s Avonds ben ik nog met een vriendin uit eten geweest naar een Mexicaans restaurant, heb ik thuis nog even tv gekeken en rond half 11 ging ik slapen. De week van een au pair is niet iedere week precies hetzelfde en dat is wat het zo leuk maakt!

Wil jij net als Lotte aan de slag als au pair in Amerika? Of bekijk je liever ons au pair aanbod in andere landen?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.