Infodagen Gratis magazine
Larissa Au Pair in Spanje 10 juni 2017

Nadat Larissa klaar was met haar studie, wist iedereen dat ze uiteindelijk in het buitenland zou belanden voor werk, vanwege haar voorliefde voor reizen. En al snel ontdekte ze Travel Active en het au pair programma, perfectie combi. Nu een paar maanden verder, woont ze in Spanje en vertelt ze hoe het leven van een au pair in Spanje er uitziet. Van in het Spaans praten met de locals tot aan weekenden op stap met het gastgezin!

Hoe ziet het leven van een au pair in Spanje eruit?

Als au pair in Spanje werk je ongeveer 38 uur per week. Dit verschilt per gezin maar ook per programma. Als au pair in Spanje kan je namelijk kiezen tussen het reguliere programma (ongeveer 35 uur per week) of het expert programma (ongeveer 38 tot 40 uur per week).

Ik werk 6 uur per dag, met uitzondering van de maandag waar ik maar 1 uur werk omdat dit mijn vaste vrije dag is. In het weekend werk ik 7 uur per dag, van half 2 tot half 9 in de avond. Doordeweekse dagen begin ik om 8 uur in de ochtend, tot 9 om de kinderen naar school te brengen, vervolgens start ik weer om 4 uur in de middag en eindig ik om 9 uur in de avond. Het verschilt per gezin wat je in je werkuren moet doen. Op dinsdag en donderdag hebben mijn host kinderen Engelse les van 5 tot 6. In de tussentijd ga ik wat drinken met andere moeders met mijn jongste host son (1 jaar). Daarna haal ik ze op en gaan we spelen in het park totdat het tijd is om naar huis te gaan om te douchen. Op woensdag heeft de oudste (6 jaar) Flamenco dansen (traditionele Spaanse dans) van 5 tot 6 en ga ik met de jongste en middelste (4 jaar) naar het park of wat drinken. Het lijkt allemaal erg druk met 3 kinderen, zeker wanneer je er eentje hebt die net loopt en erg actief is, maar als je eenmaal het schema door hebt en een paar weken verder bent, gaat het allemaal vanzelf.

Huishoudelijke klusjes

Als je au pair in Spanje gaat werken, is de kans groot dat je kleine of lichte huishoudelijke taken moet berichten. Wij hebben een vrouw die elke vrijdag langskomt om schoon te maken, helaas is dit met 3 kinderen niet meer het geval als ze thuiskomen van school. Het verschilt natuurlijk per gezin wat voor taken je krijgt. Mijn huishoudelijke taken bestaan vooral uit:

- De was van de kinderen doen (wasmachine,droger, strijken en/of opvouwen)
- Eigen kamer op orde houden.
- Opruimen wat je gebruikt hebt, bijvoorbeeld wanneer je zelf gekookt hebt.

Waarom heb ik voor de Canarische Eilanden gekozen?

Op de dag dat ik mij had aangemeld als au pair en het programma had geboekt, had ik nog niet kunnen inbeelden dat ik nu al 2 en een halve maand woon op de Canarische Eilanden. Ieder persoon heeft zo zijn voorkeuren qua stad waar je het liefst je au pair maanden in wilt doorbrengen, ook ik ben daar schuldig aan en had Barcelona of Madrid voor ogen. Waarom heb ik dan toch besloten om voor Fuerteventura (een van de grootste eilanden van de Canarische Eilanden) te gaan?. Het eerste wat ik dacht was; dit is een kans die ik niet vaker ga krijgen. Toch kwamen er twijfels, vooral over het leven op een eiland, is dat nou wel zo spectaculair en kan je veel doen in je vrije tijd?. Als iemand mij deze vragen nu stelt, krijg je een ja als antwoord. Veel mensen denken dat een eiland niet spectaculair is om op te wonen, gelukkig kan ik het tegendeel bewijzen met de foto’s bij dit verhaal.

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ga ik vooral naar het strand of met de bus naar andere steden, binnen anderhalf uur zit je in het meest zuidelijkste puntje van het eiland en dat voor maar 10 euro. Ik woon zelf in de hoofdstad Puerto del Rosario, wat minder toeristisch is dan de plekken die vaak worden aangeboden bij reisbureaus. Je zal hier niet zo snel luxe hotels of resorts vinden of veel clubs en restaurants. Maar dat mag de pret niet bederven en gelukkig zit je binnen no time in een andere stad waar wel veel toerisme is en je gezellig op een terras van het zonnige weer kan genieten.

In de weekenden gaan we vaak met het hele gezin op stap. Spanjaarden staan er om bekend niet veel thuis te zijn en spenderen hun vrije dagen liever buiten door, ook tot laat in de avond. Afgelopen week zijn we bijvoorbeeld gaan barbecueën midden in de bergen, wat weer een kans is voor mij om de toerist uit te hangen.

Morro Jable is een van mijn favoriete plekken op dit eiland, hieronder een paar foto’s van dit kleine vissersdorpje.

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

Corralejo is een stad in het noorden, ongeveer een half uur met de bus en het is erg toeristisch. Hier ga ik heen om een Mojito te drinken bij Waikiki Beach Club of om een patatje pindasaus te eten bij een Nederlands café;).

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

Een compleet nieuwe taal leren

Spaans is een taal wat ik altijd al heb willen leren. Als ik mensen Spaans hoor praten denk ik vaak van; yes, dat wil ik ook kunnen!. En dan zit je ineens als au pair op de Canarische Eilanden en ga je iedereen dinsdag en donderdag ochtend naar Spaanse les en probeer je je verstaanbaar te maken in de supermarkt, wat mij best goed af gaat. Spaanse les wordt gegeven door een leraar die Engels kan, maar het niet wilt praten omdat je anders eerder overgaat op Engels dan dat je echt Spaans praat. Mensen zeggen wel eens; wonen in Spanje en met Spanjaarden communiceren op straat is de beste manier om het te leren. Ik kan ze geen ongelijk geven, in de 2,5 maand dat ik hier ben, heb ik het basis Spaans onder de knie en versta ik redelijk Spaans, mits ze niet te snel praten, dan raak ik in de war.

blog-zo-ziet-het-leven-van-een-au-pair-in-spanje-eruit

Eigen blog

Mocht je meer willen weten over mijn avonturen en leven op Fuerteventura? Ik heb mijn eigen reisblog en hier upload ik om de zoveel dagen/weken een post over wat ik heb gedaan. Maar ik zal ook een aantal keren voor Travel Active een blog schrijven, so stay tuned! 

Lijkt het jou ook tof om aan de slag te gaan als au pair in Spanje? Of ben je meer geinteresseerd in een au pair programma in een ander land?

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's