Infodagen Gratis magazine
Eva High School Amerika 28 mei 2020

Naam: Eva
Ging naar high school in: Amerika
Gekozen voor deze bestemming omdat: Het was altijd al een droom van mij geweest om een keertje naar Amerika te gaan. Het leek me zo’n leuk land, vooral omdat ik er zo veel over hoorde en er veel van zag, bijvoorbeeld in films en series. Toen hoorde ik van een meisje die ik ken dat zij een jaar naar Amerika ging om high school te gaan doen en toen leek me dit ook erg leuk en ben ik me hier verder in gaan verdiepen. Ik ben naar een informatieavond van Travel Active geweest en was overtuigd. Ik wist ook zeker dat ik naar het land Amerika wilde, omdat ik dus al zo lang, zo graag een keer naar Amerika wilde gaan en omdat ik wilde ervaren hoe het nou echt is om een Amerikaanse high school student te zijn.

Eva over school

Ik had een aantal dezelfde soort vakken op school in Amerika, zoals biologie, wiskunde en geschiedenis. Dit werd natuurlijk wel anders gegeven, er werd andere stof verteld en het niveau was anders. Er waren ook een aantal vakken die ik op mijn school in Nederland nog nooit had gehad. Het leukste vak vond ik dansen. Dit was een van zo’n vak dat ik in Nederland nog nooit eerder had gehad. We leerden in die les veel verschillende soorten dansen en uiteindelijk, aan het einde van het jaar, gingen we ons voorbereiden op een dansshow die we op gingen voeren in het theater op onze school. Deze show was voor familie en vrienden. Dit vond ik erg leuk om mee te maken!

Football was heel populair op mijn school. Elke vrijdagavond als er een thuiswedstrijd was, gingen veel mensen  hier naartoe. Ik vond dat altijd super gezellig. Iedereen kleedde zich naar het thema van die avond en het team zelf werd vooral heel actief gesupporterd door iedereen. Typisch Amerikaans vond ik!

Een ander populair iets om te doen, was om even snel na school naar Starbucks of  In n Out (fastfood restaurant) te gaan. Op bij bijna iedere hoek heb je wel een restaurant of koffiezaak waar je iets kunt halen. En niet alleen na school. Sommige mensen kwamen ook ’s morgens naar school met een Starbucks beker. Mijn gastouders hadden zelf een koffiezaak en hier zag ik elke morgen veel mensen koffie halen voor school of werk.

blog-de-high-school-throwback-van-eva

Eva over verschillen

Er waren heel veel verschillen. Om te beginnen alleen al de school. Hoe het eruitzag maar ook hoe het op school ging. Met name de schoolspirit. Er was heel veel school spirit op de school. Er kwamen bijvoorbeeld veel mensen naar alle schoolwedstrijden kijken, er waren veel spullen en kleren te koop met het schoollogo erop en er werden ook veel activiteiten op school georganiseerd, bijvoorbeeld rally’s, dat is een soort evenement in de gymzaal waar de hele school samen spellen doet of waar optredens gegeven worden door schoolteams. Dit is iets wat ik in Nederland nog nooit heb meegemaakt maar wat ik echt heel erg leuk vond om mee te maken. Sommige dingen waren dan ook net zoals in films!

blog-de-high-school-throwback-van-eva

Eva over vrije tijd

Wat ik het meeste deed in m’n vrije tijd was sporten (wat vanuit school was). Zo had ik bijna elke dag na school training en meestal één keer in de week een wedstrijd. De sport die ik het leukste vond om te doen was atletiek. Hier heb ik zo veel leuke mensen ontmoet waar ik veel leuke dingen mee heb mogen beleven.

Verder heb ik veel uitstapjes gemaakt met mijn gastgezin en ook met vriendinnen. Zo ben ik in de eerste maand dat ik in Amerika was al naar Disneyland in Los Angeles geweest samen met mijn gastgezin, ben ik een aantal keer naar San Francisco geweest met vriendinnen en mijn gastgezin, ben ik een paar keer naar het strand geweest met vriendinnen en ben ik nog op veel meer leuke en mooie plekken geweest! Natuurlijk bleef ik ook gewoon iets dichter bij huis en sprak ik bij vriendinnen thuis af of gingen we naar de film of gingen we ergens lunchen.

blog-de-high-school-throwback-van-eva

Eva over vrienden

Ik maakte over het algemeen redelijk makkelijk vrienden. Ik had sowieso al een gastzusje die ook een uitwisselingsstudent was en waar ik meteen een klik mee had. Zij kwam alleen later naar Amerika toe dus stond ik er in de eerste week toen school begon in m’n eentje voor. Dit vond ik heel erg spannend, maar gelukkig viel het allemaal heel erg mee. De eerste dag heb ik meteen wat mensen aangesproken en gelukkig hielpen zij mij met alles. Ik werd rondgeleid door school door een aantal meisjes en ze legden me van alles uit. Zodra mensen ook weten dat je een uitwisselingsstudent bent, zijn ze erg geïnteresseerd. Ze willen jouw verhaal horen en stellen je daarom veel vragen, wat ik erg leuk vond. Door het jaar heen leerde ik natuurlijk nog veel meer mensen kennen, door de lessen maar ook door de sporten die ik deed.

blog-de-high-school-throwback-van-eva

Eva over de meest bijzondere mensen

De meest bijzondere mensen die ik heb leren kennen zijn mijn gastouders en mijn gastzusje. Mijn gastouders hebben al bijna 20 jaar uitwisselingsstudenten in huis gehad en dat niet alleen. Ze zijn ook een open huis voor kinderen die een thuis nodig hebben, waar het thuis niet goed gaat of die het huis voor een tijdje uit willen. Het zijn zo’n warmhartige mensen. Ze hebben heel veel over voor andere mensen. Ze hebben dan ook vele verhalen verteld over alle andere mensen die in hun huis hebben gewoond, wat soms heel indrukwekkend was omdat al die mensen een ander verhaal hebben, maar natuurlijk wat dat ook erg leuk om te horen. Ze hebben zelf nog vier kinderen, maar die zijn allemaal het huis al uit.

Ook is mijn gastzusje een bijzonder iemand die ik heb mogen ontmoeten. Zij komt uit Turkije en is net zo oud als ik. Haar gezins- en woonsituatie is heel anders dan die van mij. Daardoor ben ik me wel heel erg gaan beseffen dat ik echt helemaal niks te klagen heb thuis. Ik vind het heel knap hoe zij met dingen omgaat ondanks wat ze allemaal al heeft meegemaakt. Ze is ook gaan voelen als een echt zusje voor mij, vooral omdat je samen erg veel meemaakt in dat jaar.

blog-de-high-school-throwback-van-eva

Eva over advies

Het beste advies dat ik heb gekregen is om zo veel mogelijk te doen en om tegen zo veel mogelijk ja te zeggen. Dit werd bij alle bijeenkomsten gezegd en dit hoorde je ook van alle oud-studenten. Dit heeft zeker geholpen, omdat het gewoon echt zo is. Zolang je veel onderneemt en veel ja zegt, blijf je bezig en maak je veel leuke dingen mee.

Dit is ook het advies dat ik aan toekomstige studenten wil geven. Ga zoveel mogelijk doen, blijf bezig! Ga dingen ondernemen en zeg tegen zo veel mogelijk JA. Hierdoor leer je echt de meeste mensen kennen en hiermee kom je ook het verste. En vooral, geniet! Geniet van alle momenten, want voordat je het weet is het jaar alweer voorbij.

blog-de-high-school-throwback-van-eva

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina