De maand voor vertrek van het High School avontuur van Larou!

Larou
High School
29 juli 2019

Larou deelde in haar vorige twee blogs onder andere welke voorbereidingen ze heeft getroffen voor dit spannende avontuur. Het komt steeds dichterbij dus in deze blog vertelt ze over de laatste paar weken voor vertrek. Benieuwd hoe die zijn verlopen? Lees dan snel verder!

Hoi allemaal, vandaag is het 24 juli en dit betekent dat het nog maar 2 weken duurt voordat ik naar Amerika ga vertrekken. In de afgelopen weken zijn er nog een hoop voorbereidingen geweest. Ik neem jullie even mee in wat ik allemaal heb gedaan voor ik echt kan gaan vertrekken.

Examenuitslag

12 juni was voor mij een hele, hele spannende dag. Deze dag zou ik namelijk mijn examenuitslag krijgen. Mocht ik zakken dan zou dat voor mij betekenen dat ik niet naar Amerika kan gaan, dus de druk lag aardig hoog. Toen ik die ochtend wakker werd was het liedje “Empire State of Mind’’ van Alicia Keys op de radio. Het eerst wat ik dus hoorde toen ik wakker werd was ‘’NEW YORK!’’. Ik heb geen idee of dit een voorteken was, maar het heeft geluk gebracht want die middag werd ik gebeld met het nieuws dat ik geslaagd was. Mijn droom kan realiteit gaan worden!!

De maand voor vertrek van het High School avontuur van Larou 1

PDO dag

Op 15 juni vond de PDO (pre departure orientation) plaats. Ik had heel erg naar deze dag uitgekeken en ging er dan ook heel vrolijk naar toe. Deze dag betekende namelijk dat het niet meer heel lang zou duren voor ik zou vertrekken. De dag begon om 12.00 uur. Een aantal meiden kende ik al omdat we samen in een groepsapp zaten, maar ik heb deze dag ook veel nieuwe mensen leren kennen. Toen we binnen kwamen werd je gelijk gescheiden van je ouders. Ik moest naar beneden waar we in een grote zaal met allemaal oud studenten konden praten. Daarna werden er nog 3 voorlichtingen gegeven en kregen we heel erg veel informatie mee. Ook kregen we nog een tasje mee met een T-shirt, kofferriem en een documentenmapje. Doordat je op zo’n dag heel veel informatie binnen krijgt, was ik enorm moe toen ik thuis kwam en ben ik ook gelijk gaan slapen.

Gastouders al ontmoet?!

In de tussen tijd heb ik heel veel contact gehad met mijn gastouders via Skype, WhatsApp en Facebook. Dat niet alleen ook heb ik ze al ontmoet! Tijdens een skype gesprek vertelde ze dat ze op vakantie zouden gaan naar Duitsland. Hier zouden ze de student gaan bezoeken die ook een jaar bij hun heeft gewoond. Wij zouden in die periode ook op vakantie gaan naar Duitsland dus we hadden in Berlijn afgesproken voor een gezellig dagje. Zo gezegd zo gedaan. Dinsdag 2 juli ben ik samen met mijn ouders en mijn gastzusje naar Berlijn gegaan. We zijn samen naar de dierentuin geweest en daarna hebben we in een restaurantje wat gegeten. Het zijn ontzettend lieve mensen en ben enorm dankbaar dat ik bij hun mag gaan wonen voor 10 maanden.

Afscheid

Hoewel het nog twee weekjes duurt voor ik ga vertrekken was het wel al tijd om afscheid te gaan nemen. Dit omdat sommige bijvoorbeeld al op vakantie gaan en mij dus niet meer kunnen zien voor ik weg ga. Daarom had ik zaterdag 20 en zondag 21 juli mijn afscheidsfeestjes. Zaterdag voor vrienden, zondag voor familie. Mijn vrienden hadden een filmpje gemaakt met heel veel foto’s waarin ze mij heel veel succes en plezier wensten. Natuurlijk kon ik het niet droog houden (ik moest ik lachen en huilen tegelijk). Niet alleen om het filmpje, maar soms ook bij het afscheid nemen. Gelukkig weet ik dat iedereen mij het heel erg gunt, zie ik ze over 10 maanden gewoon weer en er bestaat ook nog zoiets als social media.

De maand voor vertrek van het High School avontuur van Larou 2

De laatste spullen die mee moeten zijn gekocht, dus het inpakken van mijn koffer kan beginnen! Stiekem vind ik het ergens wel een beetje spannend, maar buiten dat heb ik er zo enorm veel zin in. We gaan zien wat me te wachten staat en hoe ik het leven in Amerika ga vinden. Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs Larou

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.