Infodagen Gratis magazine
Femke Rooijackers High School Amerika 31 december 2019

Femke vertelt: “Inmiddels ben ik alweer 1,5 maand in Amerika. De tijd gaat super snel voorbij. De afgelopen 4 weken heb ik weer een aantal leuke dingen gedaan, die ik graag met jullie wil delen.” Ze maakt allemaal nieuwe dingen mee. Er is een eerste keer voor alles!

Eerste Football game

Vrijdag 6 september had ik dan eindelijk mijn eerste American Football game. De Football game was in Mountain Home. Mountain Home is de grootste rivaal van onze school. De avond stond in het thema van neon night. Alle studenten droegen neon kleding tijdens deze wedstrijd. Hier in Amerika hebben ze bij elke wedstrijd een thema voor de kleding die de studenten moeten dragen. Nadat de Football game was afgelopen gingen we naar huis en was er een sleep party voor Lexi’s verjaardag.

femke-ontdekt-nieuwe-dingen-tijdens-high-school-in-amerika

Pep Rally

Iedereen moest naar de arena toe. Pep rally’s worden vaak gegeven op game days. Tijdens de pep rally’s treden de cheerleaders op en speelt de band muziek. In de avond was de Football game en deze keer was het thema USA night.

Powderpuff game en weekend

Vrijdag 20 september was er geen Football game, maar een powderpuff game. Tijdens een powderpuff game spelen de junior girls en senior girls flag football tegen elkaar. Hier was ik heen geweest en het was erg gezellig. Op 21 september gingen we shoppen en wat honden spullen kopen, omdat we een nieuwe hond hebben gekocht. ‘s Avonds ben ik met Lexi en Shelly naar de fair geweest, dat is een kermis.

femke-ontdekt-nieuwe-dingen-tijdens-high-school-in-amerika

Na de fair zijn we naar Sonic gegaan dat is en drive-thru waar je, je eigen drinken kan samenstellen, zoals sprite met meloen of ice tea met vanilla en nog veel meer. Het is echt superlekker! Op zondag 22 september gingen we naar de Walmart om wat spullen te kopen voor fall, omdat het morgen fall is. Hier in Amerika is fall een groot ding en worden de huizen gedecoreerd.

Competitie fotografie

Ik had een competitie met fotografie bij Ozark mediaarts festival. Het vond plaats in Springdale. De eerste dag vertrokken we om 8 uur met de bus. Bij aankomst kregen we eerst uitleg over wat we allemaal gingen doen en daarna kreeg je de opdracht en moest je foto’s of video’s maken in Springdale. Ik moest samen met mijn teamgenoot de architecture fotograferen. We hebben 2 uur lang foto’s zitten maken van verschillende dingen en daarna hadden we 1 uur de tijd om alles te bewerken en te uploaden. De volgende dag was de awards uitreiking. Er waren meer dan 1000 studenten aanwezig met hun school. Eerst deden ze de awards voor de video’s en daarna voor fotografie. Toen ze bij mijn categorie waren deden ze eerst de 3e en 2e plaats en toen was de 1e plaats. Ik zag ineens onze gemaakte foto en toen hoorde ik onze namen. We hadden de 1e plaats gewonnen met architectuur.

femke-ontdekt-nieuwe-dingen-tijdens-high-school-in-amerika

Choir concert

We hadden een fall concert met choir. Het was mijn eerste concert in de supergrote zaal van onze school. We moesten om 5 uur aanwezig zijn om nog even alles door te nemen en om 7 uur begon het concert. Het was erg leuk om te doen. Na het concert gingen we gezamenlijk een groepsfoto maken.

femke-ontdekt-nieuwe-dingen-tijdens-high-school-in-amerika

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's