Infodagen Gratis magazine
Femke Rooijackers High School Amerika 24 december 2019

Femke is inmiddels al een tijdje in Amerika voor haar High School avontuur. In deze blog blikt ze terug op hoe haar voorbereidingen gingen. Ook vertelt ze ons alles over haar eerste tijd in Amerika.

Mijn keuze voor High School

Op 29 september 2018 ben ik met mijn ouders naar een onderwijsbeurs geweest in Eindhoven. Ik liep al langer rond met de gedachte om een High School programma te volgen in Amerika. Op de beurs stond Travel Active, die me meteen enthousiast hadden gemaakt. Na overleg hadden we besloten om op 10 oktober naar de informatieavond te gaan in Eindhoven over het High School programma. Daar hebben we informatie gekregen en gesproken met andere studenten die ooit ook een High School programma gevolgd hebben. Toen ik daar geweest was, had ik er nog veel meer zin in en kon niets mijn keuze veranderen. Uiteindelijk hadden mijn ouders toestemming gegeven en kon het avontuur van start gaan!

Voorbereiden…

In oktober kreeg ik een aanmeldingspakket doorgestuurd. Daarin moest je informatie over jezelf en je familie geven, maar je moest ook papieren door je school laten invullen en een gezondheidsverklaring door de huisarts. Ook moest je foto’s toevoegen, een brief maken voor het gastgezin waarin je over jezelf vertelt en een video maken van jezelf. In november was de interviewbijeenkomst in Amsterdam. Er waren een aantal andere studenten aanwezig met hun ouders. Op het begin kregen we een korte uitleg van de dag en daarna mochten alle studenten naar een andere kamer om daar een lees- en luistertoets te maken. In het begin vond ik het wel spannend, maar dat hoefde niet want de toetsen waren gelukkig goed te doen. Na de toetsen werd ik opgehaald voor een interview met een oud student. Het interview was in het Engels. Er werden dingen gevraagd over mezelf en over het High School jaar dat me te wachten staat. Bij de bijeenkomst waren ook mensen van Ayusa aanwezig. Dat was erg leuk. Ze vertelden verschillende verhalen over Amerika en vroegen wat wij ervan vinden. Ook moest ik nog voor Amerika verschillende vaccinaties halen.

femkes-eerste-tijd-in-amerika

Geplaatst!

In januari kreeg ik telefoon. Ik kon zien dat er vanuit Venray gebeld werd en toen wist ik meteen dat het Travel Active was. Toen ik opnam kreeg ik te horen dat ik geplaatst was in een gastgezin. Superleuk! Ik ben geplaatst in de stad Harrison dat ligt in de staat Arkansas. Zelf had ik er nog nooit van gehoord, maar het ziet er superleuk uit! Het is een kleine stad met ongeveer 13.000 mensen. Rondom Harrison zijn grotere steden, waar je verschillende activiteiten kunt doen. Het gezin bestaat uit: Todd en Shelly mijn gastouders, Alex mijn gastbroer (18), Lexi mijn gastzus (16) en Tristan mijn gastbroertje (10). Ook hebben ze een hond en twee katten. Zelf heb ik ook een hond, dus dat vind ik superleuk. Ik ga samen met Lexi en Tristan naar de Harrison High School. Je kunt er veel verschillende activiteiten doen.

femkes-eerste-tijd-in-amerika 

Mijn eerste tijd in Amerika

Na de New York oriëntatie was het tijd om door te gaan naar mijn gastgezin. Toen ik aangekomen was stond mijn gastfamilie me op te wachten met een superleuk bordje ‘Welcome to the USA Femke.’ De eerste 2 weken in Amerika en ik heb het super naar mijn zin! Mijn gastgezin is erg aardig en ik voel me al helemaal thuis. Ik heb er al 1,5 week school op zitten. De eerste keer op school heb ik bij de counselor mijn schedule gemaakt. De vakken die ik heb gekozen zijn: engels, fotografie, geschiedenis, wiskunde, choir en drama. Ik kon ook nog kiezen voor een sport en heb uiteindelijk gekozen voor volleybal.

femkes-eerste-tijd-in-amerika 

Eerste schooldag

Het was een superleuk ontvangst, er stonden namelijk cheerleaders voor de school iedereen te verwelkomen. Op het begin was ik heel erg zenuwachtig, maar na de eerste les was dat al over. De leraren zijn erg aardig en de leerlingen ook. De eerste 3 dagen van school waren erg relaxed. Ik ging gezellig kletsen met de leraren en leerlingen. Ik heb ook al een aantal andere Exchange students ontmoet die op mijn school zitten. Er werden schoolfoto’s gemaakt voor je school ID. En oh ja, hier noemt elke docent me Femkie in plaats van Femke. Het heeft wat tijd nodig voordat ze eindelijk mijn naam kunnen zeggen.

femkes-eerste-tijd-in-amerika 

Eerste echte week

19 augustus begon de eerste echte school week, waarin er wel gewerkt werd. Op maandag had ik mijn eerste volleybaltraining. In Nederland heb ik nooit volleybal gespeeld, dus het was allemaal nieuw voor me. Op het begin ging het nog niet zo goed en deed het veel pijn aan me arm, maar hoe meer ik volleybal hoe minder pijn het uiteindelijk deed. Op het einde van de week ging het veel beter en ik vind het superleuk om te volleyballen. Mijn teamgenoten zijn superleuke meiden! Ik zit nu in het varsity team, dat is het beste team dat er is. Ik vind de vakken die ik volg erg leuk. Ik heb het erg naar mijn zin op school en ga er met plezier naar toe!

Game day!

De eerste American football game van het nieuwe jaar werd ‘s avonds gespeeld. Ik ging samen met Lexi, Brylea en Hannah naar mijn eerste American football game. Superleuk natuurlijk! Ik was er helemaal klaar voor, maar net voor de game begon het ineens keihard te onweren en regenen. We moesten de tribunes meteen verlaten en de voetbal game werd gecanceld. Dat was dan me eerste football game haha. Om het goed te maken gingen, Lexi, Brylea en ik naar El Mexico Lindo een Mexicaans restaurant. Weet je wat echt superhandig is. Hier in Amerika word je drinken altijd gratis bijgevuld en als je het eten of drinken niet op krijgt kun je het gewoon mee naar huis nemen.

Tijd voor weekend

Zaterdag had ik een oriëntatie van Ayusa. De oriëntatie vond plaats in mijn stad. Ik hoefde dus niet lang te reizen. Tijdens de oriëntatie heb ik verschillende Exchange students ontmoet die dicht bij mij in de buurt wonen. Er waren ook 3 andere Nederlanders aanwezig.

Op zondag gaan we naar de kerk. Dit doen we elke zondag, maar dat vind ik niet erg. De kerk hier is namelijk heel anders dan in Nederland. In de middag hadden we een thee party georganiseerd en kwamen er wat vriendinnen langs.

femkes-eerste-tijd-in-amerika

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's