High School student Nine in Engeland: “Dit avontuur pakken ze niet meer van mij af!”

Nine
High School
16 november 2020

Nine had een onverklaarbare liefde met Engeland en inmiddels weet ze precies hoe het is om in Engeland te wonen, een nieuwe familie erbij te krijgen en daar naar een High School te gaan. Nine’s High School verhaal!

Een onverklaarbare liefde voor Engeland

Ik had altijd al een onverklaarbare liefde voor Engeland en toen het High School Programma van Travel Active voor mijn neus stond op een soort opleidingen open dag van mijn school, was ik meteen laaiend enthousiast! Toch heb ik er toen voor een paar maanden niet aan gedacht of wat aan gedaan, tot het moment dat er brochures op de mat lagen. Die had mijn moeder namelijk aangevraagd omdat ze het papiertje vond in mijn nachtkastje. Vanaf toen ging alles snel. De informatiedag in Utrecht, de aanmelding en toen uiteindelijk de voorbereidingsbijeenkomst. Ik was ook door het dolle heen toen de telefoon overging met de melding dat ik een gastgezin had! Maar het was eigenlijk wel gelijk opeens zo dicht bij, ook al was het pas mei/juni toen ik het telefoontje kreeg.

Spanningen & verlegenheid

Het was voor mij pas de tweede keer dat ik zou gaan vliegen en ik vond het ook doodeng. Maar toen ik uiteindelijk in Engeland op het vliegveld stond viel al de spanning van mij af. Helaas werd deze natuurlijk verplaatst door een nieuwe, hoe zou namelijk mijn gastgezin zijn? Eerlijk, ik had mijn geen betere kunnen voorstellen. Ik voelde me gelijk erg thuis. Mijn gastzusje van 7 heeft mij daar erg mee geholpen denk ik. Hoewel ze de eerste 10 minuten erg verlegen was, zocht ze daarna heel vaak contact met mij. Aangezien ik ook best verlegen kon zijn (ik zeg kon omdat na deze tien maanden ben ik echt minder verlegen) was dit heel erg fijn!

Waarom Engeland?

Heel veel mensen vroegen aan mij ‘Waarom Engeland? Had je geen land kunnen kiezen met beter weer?’. Maar het weer boeide mij  niet zo heel veel. Zoals ik al eerder zei Engeland heeft een speciaal plekje in mijn hart en dus maakt het mij niet uit als het weer daar niet mooi is. Ook vind ik het Britse accent super mooi!

Een geweldig High School in Engeland jaar!

De tien maanden waren echt geweldig! Ik heb verschillende uitstapjes gedaan, sommige met mijn gastgezin, sommige met de andere Nederlandse meiden van het High School programma en sommige met mijn vriendinnen. De uitstapjes gingen voornamelijk naar Londen. Het is wel raar, een stad die dan zo speciaal leek, wordt dan opeens normaal. Het was niet meer van ‘oh my god, ik ga naar Londen’, nee het was gewoon om daar heen te gaan. Ook ben ik naar Brighton en Cambridge gegaan, die waren ook allebei super mooi en leuk! In de laatste twee weken zijn mijn ouders ook gekomen en toen zijn we ook nog naar Oxford geweest. Oxford was ook mooi, maar toch vind ik Cambridge wat leuker.

Een Engelse High School

Zelf heb ik niet ontzettend veel vrienden gemaakt, maar dit vond ik helemaal niet erg! Ik heb een paar goede gemaakt en dat vind ik veel belangrijker. In de klassen was het wel gewoon gezellig en ik mis sommige klasgenoten dan eigenlijk ook wel enorm! School in Engeland is best wel anders dan in Nederland en ik krijg ook heel vaak de vraag of ik het wil uitleggen. Maar ik vind dat eigenlijk wel moeilijk. Het grootste en makkelijkste verschil is dat je in Engeland maar 4 tot 5 vakken krijgt op 16/17 jarige leeftijd. Dit vond ik erg fijn, want in Nederland zijn het er wel 13 soms.

Net een echte familie

Ik kijk er naar uit om mijn gastgezin weer te zien,  ik heb zelf nog regelmatig contact met ze. Ik ben ook nog steeds erg blij met die gastfamilie die ik had, ondanks dat er soms kleine discussies waren (maar hey, we leken net een echt gezin daardoor nietwaar?). Ik kijk soms zelfs plezier terug naar de ruzies die ik had met mijn kleine gastzusje van 7, we leken soms echt familie. Dat zei mijn gastmoeder altijd en zo voelde het eigenlijk ook wel. Nu ik dit typ mis ik ze wel, dus ik ga ze denk ik maar even een berichtje sturen… Mijn gastgezin bestond trouwens uit een alleenstaande moeder, twee dochters en daarbij was ook nog een andere uitwisselingsstudent uit Duitsland. Dit was ook erg gezellig omdat we beide door hetzelfde gingen en ik kan ook wel zeggen dat wij best close zijn geworden nog!

Dit pakt niemand meer van mij af!

Deze tien maanden is een avontuur die niemand mij meer afpakt en ze hebben mij zeker veranderd! Tot nu toe alleen nog maar in een goede zin. Ik merk dat ik veel minder verlegen ben geworden, nog steeds wel een beetje maar het gaat steeds beter. Ik ben ook sowieso wat zelfstandiger! Twijfel je nog of je het moet doen of niet? Ik zou zeggen doen, het heeft echt een goede impact op jezelf als persoon!

Wil je net als Nine naar een High School in Engeland, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanadaAmerika of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.